Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Sistem startuje od 2012. do tada su papirne markice i paprine karte i dalje aktuelni.

2012":hw42qvt5 je napisao(la):
Uh Vandalima je odzvonilo,dahću im za vratom :p ;)
То је јако опасно играње основним слободама човека. Увек је изговор за увођење контроле 1-2% популације.....

Somi303":37tv99eb je napisao(la):
Хвала, само још једно питање :D Ово ми није јасно
"Period izdavanja (zamena kartice):
Na godinu dana (za školsku godinu, od 01. septembra)" Јел мора од 1. или важи годину дана од датума издавања?

Kad god je izvadio vazi do sledeceg septembra, u septembru se uvek menjaju za srendju/fakultet. Tako da ako je npr izvadis u avgustu vazi ti do prvog sledeceg septembra sto znaci da vazi mesec dana, na primer :)

Frajla":34bo6j5q je napisao(la):
Somi303":34bo6j5q je napisao(la):
Хвала, само још једно питање :D Ово ми није јасно
"Period izdavanja (zamena kartice):
Na godinu dana (za školsku godinu, od 01. septembra)" Јел мора од 1. или важи годину дана од датума издавања?

Kad god je izvadio vazi do sledeceg septembra, u septembru se uvek menjaju za srendju/fakultet. Tako da ako je npr izvadis u avgustu vazi ti do prvog sledeceg septembra sto znaci da vazi mesec dana, na primer :)

Хвала :) и јел могу у Булевару да извадим ту картицу? Неко је овде написао да није могао да извади јер им нешто није радило, јесу ли сад то поправили? :D

Kako kažu sinoć na vestima to je svega posao od 1 minuta :D a ja kad sam bio prošlo je barem 5-6 minuta :D Dok me je sve ispitala prvo, gde mi se nalazi fakultet, koja sam godina, da li imam index, broj telefona.... Samo je falilo da me pita koji mi je prosek na faxu :) Pa me je onda šetala ispred šaltera kako bi se namestio za kameru :bash: umesto ona da pomeri kameru ??

A možda je samo htela bolje da te pogleda :D :p

Znaju da si ti serif i da bi dobili prijavu pre nego sto bi rekli gsp :p

Au. . . :rant: bas ga preterase. . . . :rant: sa 50 din na 120 din :rant:

Nisam dobro razumeo
da li to znači da nove elektronske karte nece važiti za nocni saobracaj :shok:
ili ce skidati sa računa kartice onu nocnu cenu bez obzira na mesecnu pretplatu
- kako i od čega onda skida ako je mesečna
a na par mesta ovde je isticano da ko ima mesecnu pretplatu ne mora ni da ,,maše,, ispred validatora

60 din je na trafici 120 u autobusu.

znači poskupljenje 10 dinara.

MilisaV
hvala :) baš me oladio onaj cenovnik u tablici

a sta je sa onim drugim vezano sa elektronskom mesecnom , za nocnu vožnju ?

Baš danas drug i ja komentarišem kako je onaj 'validator' okrenut naopačke tj od vrata, a ne ka vratima. I ja mu dodam mogu da se kladim da će poskupeti karte kad budu uveli novi sistem, i prisećam se kako su poskupeli u februaru, na već ištampane markice su pečatom lupali nove cene. je*******o ih sistem. Izvin'te na rečniku.

MilisaV":183b04p2 je napisao(la):
60 din je na trafici 120 u autobusu.

znači poskupljenje 10 dinara.

Ne zaboravite da će u drugoj zoni biti cena bliska stotki! Sada se u praksi ne poništavaju karte za drugu zonu, ali Bus Plus će verovatno voditi računa o tome i građani će biti opelješeni. Ako je već situacij au praksi da ne postoje zone onda „ne smemo menjati realnost na terenu, nanoseći štetu siromašnim građanima sa periferije" kosovskometohijskim rečnikom rečeno. Ako je 60, neka bude za sve. A o markicama da ne pričam, top je najveći trošak svakog zaposlenog prosečnog jadnika u Bgd.

Kokos":yy7hlw8r je napisao(la):
Baš danas drug i ja komentarišem kako je onaj 'validator' okrenut naopačke tj od vrata, a ne ka vratima. I ja mu dodam mogu da se kladim da će poskupeti karte kad budu uveli novi sistem, i prisećam se kako su poskupeli u februaru, na već ištampane markice su pečatom lupali nove cene. je*******o ih sistem. Izvin'te na rečniku.
Ја сам пре неки дан видео валидатор окренут ка стаклу иза врата. Када уђеш направиш полукруг :laugh: нагнеш преко онога који седи да би откуцао карту :bash:

A razlog i obrazlozenje poskupljenja jeli se usluga nesto popravila jesu li vozila cistija ,jeli dolaze na vrijeme,mozda se manje kvare ili pak manje gore na dnevnom nivou ,Ili kako direktor kaze da natjera gradjane da kupuju markice za prevoz je boze moj proda samo 200 000 kom a nekad su prodavali po 600 000 prije 90tih a nekaze da je 1990 samo gsp istjerivao na ulicu 1200 vozila a danas samo 100 vise sa zajedno sa privatnicima :bash: :bash: :rant:

Dobar im je i sistem izdase mi busminus karticu a stoji samo Vucko dok je vic jedva izbrisano.Vec vidim kada ni kartice ne mogu da izdaju bez problema kako ce biti sa sistemom.

Od sledece nedelje krece pracenje trolejbusa.

Probao sam overiti kartu u troli :) Da očita kartu treba jedno 1,5 - 2 sek. I ispisalo mi je na displeju not enough KREDIT a inače dole pri dnu jedva vidljivim slovima i zelenom bojom ispisuje narednu stanicu

GB 49 danas bez poklopca na elektronici.

Dobih priliku da zavirim u kentkart ethernet hub na kome imaju 4 porta za 4 validatora i peti za uplink to jest kontakt sa bazom

fotografija0167.jpg

Da da i u 25ci liazu su ukljucili gps pracenje tako da na validatoru pise koja je sledeca stanica. Mada je u liazu taj sistem malo ludovao jer se malo kretao unapred stanicu dve, pa nazad.
U trolama su vozaci koristili svoje kartice te sam imao priliku da vidim kako uzivo izgleda njihov panel. Naime trola u kojoj sam se ja vozio imala je kasnjenje od 12 minuta i 36 sekundi. e sada ne znam da li je to za za ceo dan od kada je vozac ubacio karticu ili samo za tu voznju.

Inace radio je sistem za gradjane. Za ocitavanje kartice treba nekih 1 sec, nakon cega izbaci da na kartici nema dovoljno kredita. takodje daje mogucnost da se odabere za koliko osoba zelite da platite kartu ( 1,2,3,4) sto ne vidim logiku ali dobro.

P.S. U troli je odlicno radio sistem pracenja i sve stanice su pravilno i pravovremeno bile prikazane na ekranu validatora.

Vrh