Znači sad opušteno mogu da čekam kad uđe ridža tek onda pošaljem poruku, stigne za najviše desetak sekundi i onda sam čist.
U suštini da. Ali ne znam da li postoji neki pravilnik/zakon koji definiše kada je putnik obavezan da poseduje kartu. Na primer u Beču putnik mora kupiti kartu pre nego što uđe na stanicu/stajalište, odnosno odmah da je kupi u vozilu (tj. tramvaju jer samo tramvaji imaju automate). Ako kupiš kartu preko aplikacije dok si u vozilu, jer si video kontrolu, oni će skenirati kartu i videti vreme kada je kupljena karta. Tako da, ako su oni ušli u vozilo u 15:15, a ti je kupio u 15:17, onda ti neće priznati i dobija se kazna. Zato su i oni "maskirani" kada kontrolišu po vozilima, uđu unutra, šatro ne poznaju se, stanu negde nasumično kao obični putnici, možda i sednu, voze se stanicu, dve, i onda odjednom viknu da je kontrola i kreću. Dok stignu do tebe, ti možeš kupiti kartu, ali oni znaju kada su oni ušli i verovatno su malo skenirali ko je već bio i ko je ušao. I čim se ne poklapa vreme, džaba što si kupio kartu, jer je putnik obavezan da kartu kupi pre nego što uđe u vozilo, odnosno dok je na stanici.
Za Beograd treba proveriti zakon/pravilnik šta kaže i da li je uopšte to definisano, ili samo da je putnik obavezan da poseduje voznu kartu.
Tako sam ja dobio kaznu, jer sam se vozio par stanica, nisam ni provalio da su ušli, odjednom krenuli da kontrolišu, ja brže bolje kupujem kartu preko app, ona mi kontroliše i kaže da sam je tek sad kupio i da ne važi jer sam već duže u vozilu.