Prodaja Telekoma ne može da reši taj finansijski minus koji imamo!
To je glavana "patka" koju nam podmecu!
To je kao da dugujes 10k EUr, pa prodajes sporet i frizider da bi smanjio dug.
A onda ćeš se hraniti u restoranu ili na kiosku i trošiti značajno više na hranu.
Aman ljudi, manite se
main stream ekonomije koju nam serviraju svetski bankari.
Zapitajte se da ste bankar dal bi vaš interes bio da vam korisnik kredita u kratkom roku otplati kamate i glavnicu?
Ili bi ipak bilo bolje da revalorizuje, refinansira, rasprodaje... i doveka plaća vaš dobar i lagodan život?
Rasprodajom niko nije izašao iz krize.
Kada ste u krizi, svi ce vas ucenjivati i ni u snu nećete postići realnu ni za šta što ponudite na tržištu.
Pravilo broj jedan je kupi kad je jeftino i prodaj kad je skupo.
Svet se već godinama nalazi na klimavim ekonomskim nogama. Velikih investicija je zato jako malo! Zato je i novac na bankarskom tržištu Evrope jeftin da jeftiniji ne može biti. Ponude koje se danas nude su po sistemu APP.
Pri tom, ova država finansira Železaru, bez svoje rude gvozdja, bez svog koksa ili gasa, i na posletku bez trzista sa proizvod.
U medjuvremenu, stočni fond, države koja je bila poznata po stočarstvu, doživljava kliničku smrt. Ajde sto ne izvozimo koliko smo nekada izvozili, već mi danas uvozimo značajne količine svinjskog mesa (da ne ulazimo sad u kvalitet istog) ! Piletinu uvozimo iz Makedonije, pasulj, luk iz Kine!
Zasto sve ovo pisem?
Zato sto sam stanovišta da smo mi prvenstveno poljoprivredno prehrambena zemlja. I mislim da je tu naša šansa.
Od ovogodišnjeg roda maline ce se inkasirati oko četvrtine milijarde dolara!!!
još 3 ovakva proizvoda i eto milijarde! I to gotovo čiste milijarde, jer su gotovo svi "inputi" domaći.
Dakle, umesto sto nekoj stranoj kompaniji damo subvencije ya otvaranje radnih mesta, stimulisimo nase proizvodjace!
Stimulisimo preradjivacku industriju, da ne prodajemo sirovine! Stimulisimo nova mala preduzeca, Stimulisimo poljoprivredna domacinstva...
Sa malo boljim odnosom države ka ovim sektorima, zaradićemo u nekoliko godina ono sto bi uzeli da smo prodali Telekom.
Shvatite ljudi, radom se izlazi iz siromaštva i dugova, a ne rasprodajom svega vrednog što imate!