Šta je novo?

Nadvožnjak na početku Jurija Gagarina

A za nekoga koga baš briga za štednju, mnogo bi si se stisao za 20-tak metara (na stubovima, nije obešeno o pilon koji će "baš super da izgleda").

O čemu bre pričaš?
Ovak postojeći krak od nadvožnjaka do Milentija Popovića ovako izgleda samo zbog - nadvožnjaka koji se uklanja. U ovoj varijanti bi i sama ta raskrsnica o kojoj pričamo sasvim drugačije izgledala i cela saobraćajna situacija u čvorištu J Gagarina, III Bulevara, Milentija Popovica i Vladimira Popovića bi mnogo logičnije rešena.

Uostalom, evo koliko je to stvarno malo u odnosu na 190 metara mosta. To je ovo zeleno parče.

pruga.jpg

Zaboravljaš dizanje pruge ka Prokopu..
A ušteda je sasvim mala, a cena prevelika.. I mislim da bi bila previše komplikovano sa tri raskrsnice na tako malom delu, plus čvorište za most odma tu..
Korisnije bi bilo probiti bul. umetniosti da izlazi na Belvile.

edit: A i u pravu si, nema nikakav simbol falusnog oblika koji će potvrditi superiornost - boring. :kafa:

@relja

Tacno tu gde bi po tvom crtezu izbijala MP treba da prodje most preko Ade. Mozda bi raskrsnica bila prekomplikovana.

071115-UMP-VS-09.jpg

Inace, pitanje koje mi se ovih dana vrzma po glavi je to da ako bi se most pustio u punu funkciju onda moraju da se izgradi i deo UMP-a i rampe preko samog buvljaka, a do sada niko nije pominjao izmestanje istog. Mozda se kupuje vreme da se medju buvljaklijama ne bi dizala panika (i ponovo protesti ispred vlade itd.), a mozda je zakup tezgi vec i ogranicen do pocetka izgradnje tih pristupnih saobracajnica mostu.
U svakom slucaju, time bi se rascistila kompletna lokacija, a mogla bi da pocne i simultana izgradnja novog BAS-a.

Nenad":2uayrd3y je napisao(la):
@reljaTacno tu gde bi po tvom crtezu izbijala MP treba da prodje most preko Ade. Mozda bi raskrsnica bila prekomplikovana.
Verovatno mislis na pristupni put mostu. Ali on je mnogo pre tog mesta vec podignut na stubove, tako da nema ukrstanja.

Veci problem za UMP, ako ga bude, od izmestanja buvljaka je depo GSP-a. Da li je neko cuo za plan za izmestanje depoa pre 2011 godine?

Depo nije problem. pored njega ima dovoljno prostora da prodje UMP. Tacno je da bi trebalo da se izmesti, ali za sada takvih planova nema. Mozda kada Grad jednog dana bude mogao dobro da unovci zemljiste, pa time finansira premestanje + profit.

A sto se ukrstanja tice, most vec jeste na stubovima, ali obrati paznju na crvene linije, tj. rampe.

Hm, to su rampe za isključenje...ovo je skica, ne mora da to bude njihova tačna pozicija....mada, sada kada gledam skicu, čini mi se još logičnije da ulica M Popovića nastavi ispod pruge, pa ispod glavne rampe mosta i da onda skrene desno ka J Gagarina i izadje na istu tu rampu i na most...tako i pravac iz III bulevara izlazi na most.

Što se tiče depoa, rastojanje izmedju njega i podnožja železničgog nasipa mi deluje uže od kolovoza Agustina Neta (ulice koja prolazi pored Delta Sitija i slepo se završava u železničkom nasipu).
A, da, sajtu Beoland-a, u animaciji u kojoj je preikazan UMP na NBG, rastojanje izmedju zgrade DHL-a i pruge je uvećano bar puta dva...

Hteo sam da kazem, mora se podići dodatno pruga ka prokopu,jer i ispod nje bi prolaila ulica, a tu je dosta niže most, i tu je sam početak. drugo, umesto tri raskrsniice, od čega su dve T, u slučaju ne produžavanja imamo samo dve rasksnice. i saobraćaj značajno brže teče..

Mislim da te sada razumem - da na tom delu kola ne bi mogla da prodju ispod betonskog mosta.

Sad pokušavam u glavi da stvorim sliku žemljišta na tom delu, gde se završava naip i počinje most...i ne ide mi :)
Kad budem prolazio sledeći put tuda, obartiću pažnju...

Evo, danas sam uslikao mesto gde bi otprilike trebao da na Jurija Gagarina izbije taj zamišljeni nastavak Milentija Popovića.

Ispod betonskog mosta ima dovoljno mesta, a trebalo bi uklonti ovo brdašce. Čak sam iza ove mehanizacije video šleper koji se podvukao ispod mosta..

podvoznjak.jpg

A ovo je pogled iz vazduha i položaj odakle je slikano:
podvoznjak3.jpg

Saobracaj je ponovo zatvoren, betonira se deo konstrukcije mosta....

Napreduje nam polako nadvoznjak :)

Nenad":wr6g1ybv je napisao(la):
U svakom slucaju, time bi se rascistila kompletna lokacija, a mogla bi da pocne i simultana izgradnja novog BAS-a.
Za nas neupucene, gde to tacno treba da bude nova autobuska stanica?

Uglavnom se spominje lokacija na kojoj se trenutno nalazi Buvljak.

Ma samo da ga urade a i nije da nam se zuri nesto kao za most ili prokop nedaj boze :D

Evo slika od tipa juče, ali mi je trebalo vremena da reagujem.. :(
IMG_0288.JPG

IMG_0289.JPG

Ono što je zanimljivo, nasip je urađen sa betonskim stranama... To sam video da su radili na onom nesrećnom mostu kod Ade.. Mesta Ade..
IMG_0290.JPG

IMG_0291.JPG

IMG_0292.JPG

Радове у улици Јурија Гагарина са 710 милиона динара финансира Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда. Посао је започет у августу ове године и треба да се заврши у року од 530 дана, а извођач радова је компанија „Енергопројект нискоградња”.
Od avgusta 2008. 530 dana, pa racunaj :)

Среда, 15. јул 2009.

Затварање саобраћајног „уског грла” у улици Јурија Гагарина

Део саобраћајнице испод железничког надвожњака у улици Јурија Гагарина у Новом Београду биће затворен од четвртка, 16. јула. Због изградње новог железничког моста и проширења улице са садашње три на шест саобраћајних трака, овај правац ка мосту „Газела” и новобеоградским блоковима биће затворен до децембра ове године.

Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда финансира радове са 790 милиона динара из средстава накнаде за уређивање грађевинског земљишта, а извођач је „Енергопројект нискоградња”.

До сада је изграђено свих пет стубова и изливена су три поља новог железничког моста. Преостало је да се излије још једно поље конструкције изнад постојећих саобраћајних трака, после чега ће на мосту бити постављена нова железничка опрема. Садашњи насип обезбеђен је ради несметаног одвијања железничког саобраћаја, с обзиром на то да се контактна мрежа не може прекидати у дужим временским периодима. Када се железнички саобраћај пребаци на новоизграђени мост дужине 190 метара, започеће пробијање постојећег железничког насипа и изградња три нове саобраћајне траке у улици Јурија Гагарина.

Изградњом новог моста железнички саобраћај према Шиду и Суботици добиће већу пропусну моћ, а улица Јурија Гагарина, од раскрснице са Булеваром Милутина Миланковића до иза постојеће бензинске пумпе, биће проширена и опремљена комплетном инфраструктуром, са обостраним тротоарима, зеленим површинама и jавном расветом.

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1351764

Pa gde si bre ti Piglet? mi se zabrinuli za tebe ;)

hvala na fotkama, a i vidim da je u toku akcija "kupujmo domaće" (dodaj.rs)

opa stigo Piglet, dobrodosao opet kako je :D

Vrh