Šta je novo?

Nacionalni stadion

Podržavate li izgradnju Nacionalnog stadiona?

  • 1. Da, apsolutno!

    Glasovi: 139 20,7%
  • 2. Ne! Treba rekonstruisati stadione CZ i PFC

    Glasovi: 158 23,5%
  • 3. Ne! Ima prečih stvari od stadiona

    Glasovi: 351 52,2%
  • 4. Baš me briga! Neka ga Toletu ako ima para

    Glasovi: 24 3,6%

  • Ukupno glasača
    672
500-600мил за национални стадион за вероватно најкорумпиранији, најомраженији спортски колектив у историји спорта, глобално али зато опера у ненаменски сајамски објекат који се тиме девастира јер је под заштитом.

Ако пробате да се барем умно изместите из овог друштва, да објективно погледате ситуацију, какву-такву утеху ћете имати ако примените марфијев закон. Дакле, ако је ово друштво спремно то да дозволи онда друштво то и заслужује. :vops:
Apsolutno je tako.

Ovo drustvo, ako se ovaj skup covekolikih bica bez morala, mozga, ljudskosti i empatije tako moze nazvati to apsolutno i zasluzuje.
Nadam se da necu ziveti u Srbiji 2027.
 
EXPO je epska krađa u istoriji Srbije, a verovatno i uopšte na evropskom kontinentu. Završni čin čerupanja jedne države i totalni ponor. Mahaće mnogi iz Majamija, Emirata i Dominikanske Republike sirotinji u Srbiji.

Nemaš kanalizaciju, reke ti vonjaju, a ti gradiš ovu budalaštinu? Vučić pravi Srbiju po meri svojih milionera i milijardera, a to je da im treba zabava. Potrebni su lux stanovi, potrebno je održati finale LŠ ili LE.
 
1968.
434389993_10219756725587314_2504654090047873398_n.jpg
 
Hleba i igara. Kao da je rimski imperator I rimsko carstvo.
Umesto da su uložili u nekoliko bazenskih kompleksa u raznim delovima grada, i daju građanima (besplatnu ili subvencionisanu) mogućnost da se bave plemenitim hobijem/sportom, plivanjem, i promovišu najtrofejniji sport vaterpolo, oni bacaju pare na nepotrebnu arenu za sport koji nikad nije dao rezultat na nacionalnom nivou, već je leglo korupcije, kriminala I brzog bogaćenja za pojedince.
Alternativa bazenima su eventualno I biblioteke kojih nema dovoljno. Da se narod opismeni, a ne zaglupljuje besmislenim sportom fudbalom.
 

Inače, tamo tema ,,forumaški kviz" me podsetila na Hejsel, pa sam čitao malo o svim tragedijama po stadionima. Kolika god navijači bili st***, sve tragedije su zbog loše infrastrukture.

Navijači mogu da izbodu par ljudi na smrt, ali kada desetine ginu, to je zbog stampeda jer su ulazi premali, pucaju zidovi, postoji ograda između terena i tribina...

Svi znamo kako je lak i ulazak i izlazak iz BG arene.

Marakana je katastrofa u najavi koja večito visi u vazduhu. Moraš da pređeš cele tribine da bi gore izlazio na one male izlaze, a do terena ne možeš jer te čekaju rovovi i ograde.

Mora se slobodno sa tribina dolaziti na teren, a sprečavanje ulaska navijača kada nije neka katastrofa sprečiti zakonima i primenom istih, kao i ubacivanje predmeta na teren.

Treba nam stadion pod hitno, dok se ne desi neka katastrofa.

Naravno, ne na ovaj način i uz ovakvo pranje pare i sve to treba pročešljati.

A posle na miru i obnoviti Marakanu kad novi stadion bude otvoren. JNA i ne mora, može se srušiti 🤣
 
Nego, ko gradi Naci-ja? Kinezi?

Stadion dizajnira Mark Fenvik, bilo u vestima (biro mu španski, on britanac, po kredibilitetu deluje dobar izbor). Kinezi ovo parterno takoreći, ulice, pristup itd. Ništa još od glavnog izvodjaca. Verovatno će morati stranac a naši podizvodjaci eventualno jer pitanje je da li mogu da izvedu.

Hvale se na sva zvona ovim jeftinijim i prostijim delom radova, kao i kod metroa.
 
Vrh