Nisam znao da ne ide posle 20h. Ali neka, što bismo mi poboljšavali postojeći sistem BG voza i investirali u njegovu optimizaciju, bolje je da napravimo stadion za milijardu evra u Surčinu i novu prugu do njega
Inače, ima bg voz i posle 8; mislio sam sinoć da se iz Int. brigada vratim sa Karađorđevog nekim u 22:48, pa ipak odoh na 18.
Ali u sitne sate, kad je utakmica od 9, ne bi vredelo.
(A ova je, eto, bila od 18.45, jedan jedini put, i život u Beogradu više nema smisla...)
Ma, nisam mislio da ti podržavaš, nego sam onako uopšteno konstatovao logiku onih koji donose odluke u gradu/državi.A gde sam ja to napisao da podržavam projekat u Surčinu?
Ima 1-2, ali iz Batajnice ka gradu posle 20h ništa.
Jedino što Tvorza trenutno može da uradi odmah sada jeste garaža sa nekoliko nivoa.
A ulice se moraju blokirati svakako zbog navijača, tako da je i to nebitno, više mi smeta parkiranje po travi/trotoaru nego blokiranje ulice.
Jedna osrednja garaža bi ti očistila ili zančajno to umanjila.
Ne znam da li ti je promaklo, ali to je u sklopu EXPO 2027. Sad je to situcija bez povratka.Ovi ludaci stvarno počinju uskoro da grade to čudovište za 6 utakmica godišnje u Surčinu. Moja tašta izdaje stan u Surčinu i juče joj se javio gradjevinski inžinjer iz Niša...kaže radiće na stadionu, i traži stan za rentu na najmanje 3 godine...
What local communities?All amenities are designed with wellbeing, community cohesion and diversity in mind. By creating accessible outside space, which is walkable by local communities, the benefits of the stadium will be extend beyond matchday attendance.
Ако ово, као и планирани систем за хлађење значи да ће постојати покретни кров - а не бих рекао према рендерима - то би га могло учинити кориснијим објектом и, што кажу ови конзултанти, мало више "sustainable and economically viable".Our acoustic team are building a complex acoustic model using EASE software, ensuring the stadium’s open sides and membrane roof will generate a good atmosphere for the home support, while taking into account UEFA requirements for safety and crowd announcements.
Prema informacijama koje su mi dostupne, planirani membranski krov Nacionalnog stadiona u Srbiji neće pokrivati teren. Umesto toga, krov će biti izgrađen iznad tribina kako bi pružio zaštitu od vremenskih uslova gledaocima i igračima, ali neće direktno pokrivati teren. Teren će ostati otvoren kako bi se omogućilo prirodno osvetljenje i ventilacija, kao i da bi se održala otvorenost i prostranost stadiona.