Šta je novo?

Muuusic

Mali princ aka. Johnny Bravo, od cele pesme sam čuo samo bla bla, bla bla Mila, bla bla bla bla…

Princ je onaj tip lika koji vas iritira, ali nemate pojma zašto. Tako mi je sa njim od kad se prvi put pojavio na PZE pre par godina.

A ni ove godine nije zaslužio pobedu. Obična balada, ništa posebno, bez ikakvog vrhunca, ništa inovativno, sve već viđeno.

S druge strane, Bojana i David pobednici publike? Meni je to sumnjivo, ili smo mi kao nacija malo ogluveli? Iako nije neki izbor bio, u finalu su skoro svi bili jači, posebno tam I Vukayla. I pre Princa bih odabrao Oxajo, Tam, Vukaylu, pa i Harem Girls. Jako je čudan pobednik, još bizarnije način na koji je pobedio.

Žiri mora da ostane, ali mora konačno da se promeni taj princip podele glasova, odnosno poena. Umesto 50:50, mora da bude proporcija, odnosno da se poeni žirija ne pretvaraju u 12 poena, nego da ostanu u zbiru, a onda proporcionalno podeliti ostale poene publike. Zbog toga svake godine imamo jaz između žirija i publike u odabiru pobednika, pa čak i top 3. Isto tako mora da se proširi žiri, jer samo njih 5, iz različitih žanrova, neće se nikad dogovoriti oko top 10. Sa širim žirijem se ta razlika se smanjuje.

Uostalom, kakav hajp takav i pobednik. Nikakav.

Ja znam zasto me iritira i mogao bih detaljno da objasnim, ali me zabole i mrzi me 😁

I to mi je utisak oko svega ovoga, ok, komentarise se i sve, ali u sustini sve zabole i niko tu sad nema neka jaka osecanja oko celog ovog sranja.

Vrh