Šta je novo?

Muuusic

PZE su ove godine... 😮‍💨😮‍💨😮‍💨

Potrošio skoro 2 sata nepovratno da sve odslušam 🙄 i morao da razbijam smorove od pesama 2 puta nekim bržim starim ritmovima pa da nastavim... Skoro pa neizdrživo... Mislim da ni Beoviziju neću gledati... Ni nastupi ne mogu sve ovo da poprave... Prošla godina je za svetlosnu godinu bila ispred 😇

Celu deceniju sam patio što sam propustio živu svirku Talking Heads-a i Tom Tom Club-a u Beogradu, 1984 godine. Niotkud su se pojavili u sred avgusta, kad sam regularno bivao na moru. Tada se reklama svodila na plakatiranje grada i radio, pa ako nisi šetao i slušao, nisi ni saznao. I tako, posrećilo se... 1994 u Kelnu, David Byrne uživo u E-Werk hali, jedan od najboljih koncerata koje sam doživeo. Odličan snimak s te turneje, iz Moskve. Svaka čest producentu za kvalitet zapisa!

Poslednja izmena:
Poredimo EKV sa ovim mamlazom 😄 zadnje neko vreme došlo.. ☺️

Očigledno je razlika u opijatima.

Opijati su neke podstakli* da daju najbolje iz sebe i zaduže svet, a druge da pokažu najgore 🙂

*ili im barem opijati nisu smetali i bili ograničavajući faktor, mada pre će biti ono prvo, da su im ojačali čula i otvorili vrata u nove svetove 😄

Poredimo EKV sa ovim mamlazom 😄 zadnje neko vreme došlo.. ☺️
1967, prva diskoteka u Beogradu:

- Ubrzo su počeli strahoviti otpori, naročito u medijima su je predstavljali kao nešto negativno, nešto što kvari omladinu, sedište CIA-e... Danas nam to sve deluje smešno, ali onda je bilo čak vrlo opasno. Posmatrali su to kao negativan uticaj Zapada i stalno su bile neke zabrane, tipa: može muzika, ali ne može da se igra, može da se igra, ali bez muzike. Potpuni apsurdi! Ta borba sa vlastima bila je teška jako, mediji su nas žestoko napadali, da bi na kraju zasedao Vrhovni savet odbrane SFRJ gde je odlučeno da diskoteka mora da se zatvori da ne bi kvarila naprednu socijalističku omladinu.

Eto Noki, zadnje vreme bilo i tad i sad i 2050. isto. Baš me zanima koje su to pesme predstavljale opasnost te 1967.?

Izvinjavam se zbog off-a

Pričamo o muzici, ne o uticaju na omladinu. Sigurno će se za 60 godina pričati o tom tvom, analizirati pesme, snimati filmovi, objavljivati knjige...

1993 je D 🙂

Olivere poređenje koje bi imalo smisla je recimo neki kič iz 80tih i ovo sada... To bih mogao da progutam, Lepa Brena za ono vreme i Desingerica za ovo... ali umetnost ne ide da se poredi sa kičericom... Krenuli smo od EKV, sad možemo da širimo priču na diskoteke i provod generalno... Jedna muzika je ona gde stvaraoci imaju šta da kažu uz svu drogu ili šok ovog ili onog vremena, a druga muzika je jedno veliko ništa.

Ja recimo slušam dance iz 90tih ali sam svestan da je "Plakati zauvek" ili "200 na sat" smeće a u isto to vreme "Krug" nije smeće.

Tako da eto, u isto vreme. I smeće i kvalitet. To poredimo. A ne kao ovo vreme, ono vreme, pa guraš u to šta stigneš.

Jedno je kad neko uradi muziku, aranžman, tekst i bend to sve izvede, frontmen otpeva... a drugo su bile "otvaračice usta" često i na strane melodije, tekst Marine Tucaković...

I jedno i drugo puni diskoteke i klubove... i to u isto vreme... i da, jedno je bilo za zgražavanje, a drugo ne. Nema veze sa generacijskim razlikama.

Koliko znam Bora Čorba je alkos? Nisam baš ispratio njegov lik i delo... Deluje tako, besprizorno, večito neka masna kosa 😁 ipak muzika mu je odlična...

Ne bih pravio kult od bilo koga. 🙂

Ajde onda jednu pesmu za one fine. Koji se ne drogiraju i ne piju i ne puše... Za Olivera 😄

Vrlo interesantan video. Voditelj Zagrebcanima recituje reci pesme oni odredjuju šta je kvalitet a šta šund.

Ne bi me čudilo da se isto ovo uradi danas u Bg sa EKV i Bajaginim pesmama sa jedne strane i tubo folk pesmama iz 90 tih sa druge, da bi iste ovakve reakcije bile. Mozda

A što se tiče tog EKV a, sa muzicke strane apsolutna nula, svirali ono sto je u Engleskoj odsvirano jos sedamdestih, a sto se njihovih tekstova tice, mnogo hteli malo uradili, a konkretno tekst pesme Krug je odličan da se razbije monotonija na dosadnim zurkama jer je moglo u nedogled da se analizira sta je pisac hteo reci i svi su bili onako polupijani u pravu.

Znas li ti Noki istinu, o cemu govori pesma Krug?

PS

Ta Cecina pesma je po mom misljenju sasvim korektna pesma.

bogami ova gornja pesma ekv je prilicno originalna

Poslednja izmena:
Vrlo interesantan video.

Gledao sam ga odavno. Ne doživljavam ga kao argument u našoj raspravi. 🙂

Znas li ti Noki istinu, o cemu govori pesma Krug?

Hehehe... nema istine.

Ceca ti se dopada? Zato sam je i postavio. Pretpostavio sam da voliš tu otkrivenu, ogoljenu, iseckanu, pasiranu istinu. 😈 još da možeš na slamčicu da je posrčeš...

Sama muzika je dobra a i tekst, pogotovo u refrenu. Ponekad je odslušam kao instrumental.

Kad smo već kod Anje Rupel i videosexa, Moja mama mi je zanimljiva pesma 😊

meni je Ceca odvratna, ne mogu da je smislim

@Vox91 Onaj tvoj ortak iz teretane ne odustaje od Evrovizije? 😊 Bolji mu je bio onaj fenomen od prošle godine, mada ok mu je i ova on je barem zadržao taj neki nivo... (Idi gde hoćeš ljubi sve živo 😄)

@MC_ jel to zbog Arkana ili ne voliš taj njen specifičan, promukli glas? Da je svetonazora kao Karleuša, da li bi ti bila prihvatljivija ili je samo do muzike?

@Vox91 Onaj tvoj ortak iz teretane ne odustaje od Evrovizije? 😊 Bolji mu je bio onaj fenomen od prošle godine, mada ok mu je i ova on je barem zadržao taj neki nivo... (Idi gde hoćeš ljubi sve živo 😄)

@MC_ jel to zbog Arkana ili ne voliš taj njen specifičan, promukli glas? Da je svetonazora kao Karleuša, da li bi ti bila prihvatljivija ili je samo do muzike?
i do Arkana i do muzike
bila je ratna ikona devedesetih.
posle je potonula u kriminal
gadi mi se

Tekst pesme nije napisala Ceca, niti muziku, ja kazem da je pesma korektna i ti zakljucis da ja volim Cecu??? Kako???

@MC_ Kukavica.. ti si samo jedna više kukavica...

@NedeljkovicOliver Znam da nije komponovala muziku ili napisala tekst, al ti si rekao da je pesma korektna pa sam pomislio da ti se dopala u celoj izvedbi... Inače do "istine" iz tog teksta se prilično lako dolazi, samo sam se na to osvrnuo... Voliš lakše note ☺️ a živ se čovek na sve navikne...

@MC_ Kukavica.. ti si samo jedna više kukavica...

@NedeljkovicOliver Znam da nije komponovala muziku ili napisala tekst, al ti si rekao da je pesma korektna pa sam pomislio da ti se dopala u celoj izvedbi... Inače do "istine" iz tog teksta se prilično lako dolazi, samo sam se na to osvrnuo... Voliš lakše note ☺️ a živ se čovek na sve navikne...
Sve posle Little Richarda su lake note tako šta god da slušaš u istom smo košu.

Čuo sam bar 10 različitih tumačenja pesme Krug, a mozda je istina ono 11.-to ... da je tekst pesme potpuno besmilen.

Vrh