Ja sam u nekim kasnim tinejdzerskim godinama pozeleo da imam te neke delove pop kulture u stanu i pokupovao neke kultne albume sa kultnim omotima, cisto kao ukras, nisam ni imao gramofon
Sgt.Pepper, Dark Side, Velvet Underground and Nico, Screamadelica...
Onda sam nasao na oglas nekog lika koji je prakticno poklanjao ili prodavao za tipa 500 dinara dva puna kofera ploca i jedan solidan gramofon. Covek renovirao kucu, to tu ostalo, on na to gledao kao smece, a ,,one man's trash is another man's treasure"
I tako ja postadoh preko noci odjednom kolekcionar sa skoro sto ploca.
Bilo je tu svega i svacega, i nekih ploca koje su bile neki casovi engleskog ili tako nesto, nije sve bila muzika, ali bilo je i Dilana, Bouvija...
A onda sam nasao od mojih njihove ploce iz 80ih u podrumu, ono te neke najprodavanije rok ploce tog doba - U2, Polis, Dajr Strejts... i odjednom moj kolekcija ploca poce da se meri u stotinama
A onda sam sve batalio i napravio najseksi kolekciju ikada na kompu, sve poredjano uredno po zanrovima, godinama, izvodjacima, imenima albuma, svi omoti albuma postavljeni.
Uglavnom bi se prijatelji ili devojke ili krstili ili divili toj ludacki uredno poredjanoj kolekciji od nekih hiljadu izvodjaca, nekih tri hiljade albuma i pedeset hiljada pesama
Sve skinuto sa pajrat beja
No, taj Macbook je polako crkavao i morao biti prodat, a ja sam sacuvao imena izvodjaca, albuma i singlova i sad to sve stoji na Dizeru koji mi A1 daje besplatno ove godine
Kad istekne ugovor, ili cu nastaviti da placam ili cu pokupovati u vinulu sve te albume, zavisi od finansija