Mogu da pisu sta hoce po novinama, a to iz patrijarsije se buni svestenik Stojandin Pavlovic, koji da upoznam javnost na divlje zida crkvu u Stepi. Prosle godine kao i mnogo drugih godina dosao je ma crkveni stand gde sam radio i bunio se sto smo imali izdanje jednog drugog coveka ciji je kalendar inace mnogo lepsi, potpuniji i sa pravilima posta. Pita da l smo platilo crkveni porez na to?? Debil, covek ima registrovanu firmu, placa sve dazbine drzavi, radi kalendare 20 godina vec a ovaj mu ne moze nista jer je sve legalno. Njima je to brend zato sto ogromne pare umlate na kalendarima, 70-100 dinara kostaju. U ovom tekstu napominju matematicko racunanje i teolosko znanje. Glupost, imate pashalnu tablicu koju je neko izracunao za dzabe pre ko zna koliko vekova i po cemu se rukovodimo. A svi ostali praznici koji su pokretni se rukovode prema Vaskrsu. Zacala ili ti delove Jevandjelja moze isto tako po crkvenim knjigama uzeti koja se kada citaju nedeljom i praznikom na litirgiji. Dakle, SPC je samo vlasnik dizajna i legitimno je kad juri cigane po pijaci koji prodaju iskopirane kalendare sa njihovim dizajnon potpuno, jedino bez naslovne strane, jer fals imaju ruznu naslovnu stranu obicno sa sv Petkom ako se secam.
Nema nikakve mrznje prema SPC, ja sam bogoslov iste te Crkve, samo ne treba gurati pod tepih neke stvari i zmureti na muljavine i lazi. Eto odosmo u ogroman off...