Да, "Сидро" је у питању. Мало ме је доња ивица слике "преварила" у оријентацији. Хвала на помоћи.magnezijum":1mk3q1sq je napisao(la):Gaga, to je restoran " Božić " što si obeležio, niže njega je jedan mnogo i naširoko poznatiji restoran " Sidro", e sad ne znam na koji si mislio i u kom si bio ?!
Zadnjih nedelja prolazim bar dva ili tri puta nedeljno tim putem i koliko mi se čini, navlače konstrukciju na most preko onog "pecaroškog kanala"... Neka opasna mašinerija i cela armija žive sile rade tu tokom celog dana. I imam utisak da će i spomenik nestati sa lica zemlje kada budu spajali tu deonicu (od oko kilometar) od kraja mosta do početka postojećeg autoputa ka Kovilju.Гага":20o8azme je napisao(la):Докле су иначе стигли са градњом прилаза самом мосту са десне и леве обале Дунава ? Посебно на левој страни Дунава, тамо где су пецароши долазили на пецање, а нешто мало даље од оног споменика.
Хвала "ненаде78" на одговору. Наравно +.nenad78":2ters1la je napisao(la):Zadnjih nedelja prolazim bar dva ili tri puta nedeljno tim putem i koliko mi se čini, navlače konstrukciju na most preko onog "pecaroškog kanala"... Neka opasna mašinerija i cela armija žive sile rade tu tokom celog dana. I imam utisak da će i spomenik nestati sa lica zemlje kada budu spajali tu deonicu (od oko kilometar) od kraja mosta do početka postojećeg autoputa ka Kovilju.Гага":2ters1la je napisao(la):Докле су иначе стигли са градњом прилаза самом мосту са десне и леве обале Дунава ? Посебно на левој страни Дунава, тамо где су пецароши долазили на пецање, а нешто мало даље од оног споменика.
Sa desne strane Dunava su postavili asfalt od OMVove "severne" pumpe, preko onog konačnog uspona, pa još malo "nizbrdo" ka mostu... Poslednja deonica od oko 500m ka mostu koja je užasno mnogo kasnila zbog arheoloških iskopavanja je (za sad) samo "pod tucanikom".
Več dve ili tri nedelje nema zatvaranja mosta tokom dana zbog radova na popravci. Verovatno im zima smeta za radove.
Надам се да ће то и да ураде, јер ипак је он део наше ближе историје, без обзира каква је. Вероватно ће га и обновити, јер је колико ми се чини био и доста ишаран и скинута већина слова !!! Нисам одавно прошао овим аутопутем, тако да не знам у каквом је сад стању споменик !JohnnyLee":3bhrsto1 je napisao(la):spomenik će verovatno samo da pomere na kraj puta
Вили, то је тачно што кажеш и код обнове старог моста то ће се урадити, а морамо да признамо да су наши грађевинци то добро одрадили (читај закамуфлирали). Споменик је подигнут зарад обнове срушеног дела моста у агресији бомбардовања.Wile E. Coyote":3szv1nio je napisao(la):Ако се не варам та превара је такође и изведена подизањем елемента из воде на мост (и евентуалним крпљењем). Тада је на сва звона објављено да су нови елементи израђени.
У сваком случају, кад се стари мост затвори, требало би обратити пажњу и на ту чињеницу приликом ремонта.
"цгмики", ако имаш неке слике, окачи их, као што је урадио "магнезијум".cgmiki":13kwzwdn je napisao(la):Овај мост је душу дао за феноменалне фотографије.