Šta je novo?

Most 'Ada Ciganlija - Blok 70'

"Evakuacija Ade Ciganlije
Gradski štab za odbranu od poplava naredio je u četvrtak evakuaciju stanovnika Ade Ciganlije, pošto reka Sava, čiji nivo i dalje raste u Beogradu, probija nasip, saznaje MONDO. Reč je o divljem naselju na Adi u kojem živi oko 1.000 stanovnika.

Gradonačelnik Beograda rekao je da je, iz razloga predostrožnosti, doneta odluka o iseljenju naselja "Partizan" na Adi Ciganliji. "Ne smemo ni najmanje rizikovati", rekao je Bogdanović i dodao da će sve porodice biti zbrinute."

Objavljeno 13.04.2006.

Nepodnošljiva lakoća nemanja pojma o bilo čemu....

Opet, i po ko zna koji put - ideja nije da se sprovedu pešaci i biciklisti (jer i sada imaju načina da dođu do nje) već da se otvori mogućnost gradnje na Adi.
I tek će da najavljuju "projekte". Uništiće i Adu i blokove, oni samo vide površine na kojima mogu da grade.

Pre neki dan je gradonačelnik potvrdio da će ova evropska banka finansirati izgradnju mosta.
1000004724.jpg

Ja bih ponovio da je osnovni problem buka. Životinje imaju n puta bolji sluh od nas. Ja nešto ne verujem da je urađeno merenje i da su konstatovani stručnjaci da li će životinjama smetati buka. Tek ako oni kažu da je u redu trebalo je praviti konkurs i td.

Sa jedne strane muzika iz n lokala, sa druge vozila koja prelaze preko mosta.
Bez stručnjaka molim. 🤮 mi je od njih.

Opet, i po ko zna koji put - ideja nije da se sprovedu pešaci i biciklisti (jer i sada imaju načina da dođu do nje) već da se otvori mogućnost gradnje na Adi.
I tek će da najavljuju "projekte". Uništiće i Adu i blokove, oni samo vide površine na kojima mogu da grade.
Oni svaku zelenu i slobodnu površinu vide kao građevinsku.

Pre neki dan je gradonačelnik potvrdio da će ova evropska banka finansirati izgradnju mosta.
Pogledajte prilog 229545
Lepo. Taman da iskoristimo još neki kredit nakon onog za izgradnju kanalizacije u III Beogradu.

Откуд војска на Ади?
Ne na Adi, već na NBG obali, u produžetku Omladinskih brigada - o ovome sam već ranije pisao, baš tu, gde su do skora bili usidreni pontoni za prevoz čamcima na Adu, se nalazi mesto za "lansiranje" pontonskih mostova i amfibija, i pristajanje barži i teretnih brodova, na nasipu i bitve za privezivanje...

1999, ko se seća, su ovde bili stacionirani pontonirci, za slučaj da nam ruše mostove.

Tako nešto postoji ovde, kod "Dunavskog cveta" i postojalo je pored Gazele, ali su tamo srušili zbog Beograda na vodi i tržnog centra :oops:

To su strateške lokacije, ne samo u sručaju rata, već i mirnodopskih nepogoda, kada treba ukrcati il iskrcati teške terete ili mehanizaciju.

I sada je neki klimoglavac iz vojske po naređenju potpisao da im ovo ne treba, da može da se u zoni manevrisanja plovila ispred ove rampe - postave stubovi mosta u koritu reke...

Doduše, kada se ne bune za zgradu svog Generalštaba, kada telesna garda nepomenika ima nekoliko veće plate od pilota lovaca, to me uopšte i ne čudi.

Pa uklonili su istu takvu rampu kod Gazele zbog Beograda na vodi, hoće da buše nasip, naravno da ih ne zanima, sve su to samo neku uzroci koji su podigli ovaj narod posle ubistva u Novom Sadu... nećemo da vam dozvolimo nam to ponovo uradite.

CIP je ispunio postavljene "uslove i zahteve" kao piše u zaglavlju na gornjoj slici. Ovde neće biti uklonjena rampa kao što se i vidi na grafičkom planu.
A, političarenje i lešinarenje ću da zanemarim.

Nacrtano je da neće biti uklonjena, ali će biti neupotrebljiva zbog stubova mosta u reci.
Forma je ispoštovana, ali će funkcija biti onemogućena zbog stubova mosta odmah pored.

Nismo svi slepi kod očiju i ne prihvatamo unapred vaše "nesrećne slučajeve", bez obzira na vaše zanemarivanje zdravog razuma.

Pa uklonili su istu takvu rampu kod Gazele zbog Beograda na vodi, hoće da buše nasip, naravno da ih ne zanima, sve su to samo neku uzroci koji su podigli ovaj narod posle ubistva u Novom Sadu... nećemo da vam dozvolimo nam to ponovo uradite.
Dragana bas briga za Savu i poplave. On zivi na Fruskoj gori. Njega bi jedino uplasilo ako se nesto zacepi u Djerdapu pa krene da se stvara ponovo Panonsko more... Ovako udri Mile, ja ni ne zivim tu!

Da, zajedno sa turistima koji će iz Novog Sada da dolaze da pređu na Adu Ciganliju tvojim mostom tako što će da siđu sa voza Soko preko puta postojećeg mosta na Adi....
Ili Dragan već zna da će most biti dimenizionisan da može da ponese i teži motorni saobraćaj....

Pa to znamo svi koji smo pročitali makar deo planova gde je najavljeno da će most biti projektovan da mogu vozila u vanrednim okolnostima ili hitnim slučajevima da ga prelaze...​

Da ponese i malo teža i malo češće vozila od tih "hitnih"....

Vrh