Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

Da li ima šta ružnije od ovih nasipa od 10 metara visine ljudima pored kuća?Pa zar nije mogao nadvožnjak da ide do mesta gde Rade stoji?Ovo su isto radili na ulazu u Valjevo na prelasku pruge i puta...

Zbog čega je zatvoren jedan deo puta, iz pravca Pojata prema Kruševcu, preko mosta na Z.Moravi? Čini mi se da vrše neke popravke na kolovozu mosta.

Значи последње искључење на том ауто-путу је Крушевац запад? Даље од тога не може да се иде?

Evo mala asistencija vezano za A5 (preuzeto sa Vikipedije).
Screenshot_20250401_203251.jpg

Због чега је Т раскрсница, а не кружни ток на споју са Ибарском магистралом у Адранима? Биће незгодно лево скретање.

Nije da znam, vec nagadjam. Moja neka pretpostavka da ce u produzetku ici brza zaobracajnica ka Novom Pazaru. Mozda se magistrala izmesti, uvuce, skroz do kruznog toka a mozda posle ovog bude jos jedan na magistrali. Uglavnom, brza saobracajnica verujem da je razlog.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Nije da znam, vec nagadjam. Moja neka pretpostavka da ce u produzetku ici brza zaobracajnica ka Novom Pazaru. Mozda se magistrala izmesti, uvuce, skroz do kruznog toka a mozda posle ovog bude jos jedan na magistrali. Uglavnom, brza saobracajnica verujem da je razlog.

A to će biti kad? Za 5, 55 ili 555 godina? I koliko će ljudi poginuti tu za to vreme? Danas mi je u vožnje od Raške do Kraljeva minimum 10 vozila uletelo u makazice...

...ako je neko mogao da projektuje spoj na Ibarsku magistralu u vidu T raskrsnice trajne ili privremene, mogao je i da projektuje kružni tok, trajni ili privremen. Oni su prosto antitalenti. Tamo gde nikako ne smeju da budu kružni tokovi (na motoputevima) oni ih meću na svakih par kilometara, a tamo gde moraju biti, oni stavljaju opasne raskrsnice.

Na žalost ovako će biti, ako u zadnji čas nešto ne promene (ovo što ide gore levo sa kružnog toka je budući brzi put KV - NP). Priključak na Ibarsku je obična raskrsnica:

Adrani petlja i brzi put KV-NP.jpg

Vrh