U pravu si, ali nemoj nas osuđivati...
Mi smo genetski kalibrisani da budemo hajduci, čak i prema sopstvenoj državi.
Razlozi za to su objektivni - teška istorija i stradanja su nas takvim napravili. Ovo je samo refleks ka samoodržanju i preživljavanju.
On je primaran, njega čak ni razum ne može da potre - ne u kratkom roku i ne po diktatu, čak teško i ako je diktat praćen pretnjom primene sile.
Taj refleks se gubi vremenom, da kažem decenijama, tokom kojih nemaš dramatične poremećaje i diskontinuitete.
Na žalost, mi nekako nemamo taj luksuz, hebiga... takva nam sudbina. Te rat, te prevrat, te epidemija, te kriza ova, te kriza ona... više i ne znaš odakle te i šta udara, a samo nadolazi, dok trepneš evo ga novi krug njesra...
Znam da ćete se smejati, ali evo reći ću vam pa se smejte koliko hoćete, jer me niste shvatili: ova zemlja i ovaj narod su SJAJNI, imajući u vidu šta nas je sve snašlo i sa čime se nosimo.
I pliiiizzzz nemoj neko da ovo čita kao "Živeo Predsednik", promašićete načisto... sagledajte poslednjih 200 godina i pogledajte oko sebe - pa dobro da išta stoji iznad zemlje, kakve pošasti su prošle preko nas.
Preživećemo naravno i doći će vreme kada će stvari biti bolje, kao što su bolje i sada u poređenju sa pre 30 godina. U međuvremenu, budite bolji pojedinci, nemojte da dosoljavate svojim činjenjem ili nečinjenjem i iskulirajte malo sa kritikama - odgovornost za propust i krađu DA, ali da je primenimo na sve, uključujući i kritičare.