Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

Kroz opštinu Vrnjačka Banja, trasa ovog auto-puta prošla je bukvalno KROZ građevinsko područje, između kuća. Napravila je haos sa poplavama prošle godine, iako je pre toga dostavljena nadležnima analiza budućih dešavanja. Niko na to nije reagovao. Druga naselja su obišli, a baš u našoj opštini je trasa provučena između kuća, uz puno porušenih objekata. Potpuno nepotrebno, jer su imali ogroman slobodan prostor uz reku Z. Moravu.
Na slici se vide dve trase iz dva prostorna plana za ovaj auto-put, iz 2013.g. i iz 2020.g.. Crvenom je označena trasa iz 2020.g..
1719389990908.png

Kad se setim da su tu ispred ove pumpe gde je bila bivša naplatna rampa pre bukvalno 4 ili 5 meseci betonirali, a zatim par meseci kasnije porazbijali taj beton i ove sad kopaju, baš se pitam da li je imalo potrebe toliko se cimati oko toga i plus što su troškovi i uzaludan posao.

Kad se setim da su tu ispred ove pumpe gde je bila bivša naplatna rampa pre bukvalno 4 ili 5 meseci betonirali, a zatim par meseci kasnije porazbijali taj beton i ove sad kopaju, baš se pitam da li je imalo potrebe toliko se cimati oko toga i plus što su troškovi i uzaludan posao.

Betonirali su pre 14 ili 15 meseci, negde u aprilu, 2023. godine

Ali svakako jeste bio uzaludan posao, bez problema je mogao biti asfalt privremeno.

sada ne govori eksplicitno da će preljina - adrani biti do kraja godine, za razliku od onog intervjua od pre nekoliko nedelja, nego je sad 'napredujemo prema kraljevu, stižemo do adrana'. a i dalje tvrdi da će do kraja '25 biti gotov ceo koridor...

a ovo što govori o železničkom moravskom koridoru mi je potpuno promaklo, nisam ni znao da je to u planu. kome se ne gleda, kaže da 15.jula počinju radovi na tunelu 4 na deonici stalać - đunis

sada ne govori eksplicitno da će preljina - adrani biti do kraja godine, za razliku od onog intervjua od pre nekoliko nedelja, nego je sad 'napredujemo prema kraljevu, stižemo do adrana'. a i dalje tvrdi da će do kraja '25 biti gotov ceo koridor...

a ovo što govori o železničkom moravskom koridoru mi je potpuno promaklo, nisam ni znao da je to u planu. kome se ne gleda, kaže da 15.jula počinju radovi na tunelu 4 na deonici stalać - đunis
Nisam siguran da sam te dobro razumeo, ali taj železnički moravski koridor, tj. rekonstrukcija pruge od Stalaća preko Kruševca i Trstenika do Kraljeva je tek u fazi projektovanja i pitanje je kada će ti radovi da krenu. Radovi koji počinju 15. jula su radovi na deonici "brze" pruge Beograd-Niš.

u pravu si, ja sam prebacio skroz, on i kaže gore u intervjuu da je tek započeto projektovanje. a ja nisam ni gledao na mapi gde je đunis

Vrh