Gillebrzan
Beginner
da li traktori sada koriste neki put koji ja nevidim ili isti koji koriste vozila zasilazak sa autoputa
vidim tu ce biti denivelisana raskrsnica,i odvojena od ulivno slivnih traka,da ne bi dolazilo do gusenja saobracaja izmedju kruznih tokova i naplatne stanice
sto po meni i nije lose zamisljeno, ali ja nemam uvid u stanje na terenu
po tebi zakljucujem da se narusava lokalni interes kuca u neposrednoj blizini buduceg gradilista
Ovo je trenutno stanje: crveno je označena putanja poljoprivrednih mašina, zeleno je putanja prema Beogradu, a plavo je ta nelogična putanja prema Nišu. Na mestu ove raskrsnice, gde se ukrštaju putevi br.24 (Kg-Bat) i br.158 (V.Plana-Jagodina) prvobitno je bio predviđen kružni tok, koji bi bio peti na "brzoj saobraćajnici" između Batočine i Kragujevca, u dužini od 24 km (četiri već postoje, uz još dve i po denivelisane raskrsnice). Kružni tok je, po definiciji, jedan od USPORIVAČA SAOBRAĆAJA (ograničenje 40 km/h). Umesto tih četiri normalnih, denivelisanih raskrsnica, dobili smo četiri kružna toka (moja pretpostavka je da su te denivelisane raskrsnice ugrađene u onaj nesrećni vijadukt na auto-pijaci u Bubanj potoku, šta vi mislite?)