dragan
Professional

Prostorni plan Gružanskog koridora na ranom javnom uvidu - Ostavljena mogućnost proširenja na autoputski profil
Prostorni plan Gružanskog koridora na ranom javnom uvidu - Ostavljena mogućnost proširenja na autoputski profil

Zapravo, radim u kancelariji do izvodjaca i nisu ni blizu Insituta za puteve. Kako god, danas sam bas pitao jednog od par inzinjera koji rade u kanceelariji oko stanja sa izgradnjom. Kaze da kasne dosta na Lotu 2 jer Srbijavode trebaju da zavrse projekte izmestanja toka Morave. Kaza da prvi Lot ce biti ove godine, mozda ne bas na leto ali ne samim krajem godine. Pitao sam ga za Beobuild forum, kaze ne prate Beobuild forum ali Youtube snimci im dolaze na kliping tako da cak i oni koriste video snimke za svoje potrebeGlede toga da li rade ozbiljno... izvođaču je dozvoljeno da otvori kancelariju u Institutu za puteve, ne bi li što lakše mogao da utiče na projektante (da 'olabave' sa standardima).
To je i moj stav od početka. Motoput Kruševac - Kraljevo i da nas bog vidi.Još sam skeptičniji po pitanju PGDS za MK - malo kamiona za mimoići se, malo tablica van ČA, KV, VB, TS, KŠ, AC.
Ali ovi pomenuti dovoljni da se napravi haos u saobraćaju, ne zbog njih samih, već zbog 50-30-60-50-80-50-60....
I bojim se da će tek za nijansu olakšati život lokalcima kad tranzit ode na A5.
Brzi moto-put sa više prilaza većem broju naselja bio bi svrsishodniji, to sam sve uvereniji svaki put kad prođem.
Konkretno, ja se ne žalim se ni ovako, jer mi je sinoć A5 trebao ko lebac nasušni, nebitna mi je cena putarine.
Да ли то значи да ће се сада радити? Било би супер!A5 MORAVSKI KORIDOR - DENIVELACIONA PETLJA "MRCAJEVCI-MORAVA"
Izlazno/ulazna petlja za aerodrom MORAVA i kargo centar, za naselja i privredu leve i posebno desne strane reke Zapadne Morave, za regionalni železnički terminal, deo budućeg intermodalnog transportnog sistema.
Denivelaciona tranzitna petlja koja povezuje A2 i A5 sa nacionalnim A1, zapadni deo Srbije sa Centrom i istočnim delom, Zapadno Pomoravlje sa svojim makro regionalnim centrom i najvećim industrijskim i univerzitetskim centrom Centralne Srbije i Šumadije - gradom Kragujevcem i sa Velikim Pomoravljem.
grafika izvor >fb AERODROMMORAVA
A to, pretpostavljam, da znači izmenjeni režim saobraćaja godinu-dve nakon puštanja auto-puta u saobraćaj. Što volimo polovična rešenja, generalno kao narod.Radiće se ali kada budu proširivali aerodrom.
Alibi u najavi... Fali kamena.