Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

ja bih malo drugacije gledao na to
saobracaj koji se odvija na potezu pozega mackat se odvija i sada samo ce se sam grad cacak rasteretiti izgradnjom ove dionice
a jednog dana kad izgrade citavu dionicu rasteretice se taj potez pozega mackat
po meni je i sada bez ove dionice guzva prema zlatiboru

Ako ja ovo dobro kapiram ovo spajanje nece biti na istom mestu jer sadadnja rampa Pojate visinski je ispod nivoa autoputa,a ovde Moravac prelazi preko E75,i sam krak ka Bgd je sad na desno a tu su pumpe i hotel.
20139043be7ac8f3f6ba1ea9df30a6a9.jpg

Генерално, сви садашњи радови ће се углавном завршити у 2023-ој. Можда понешто буде готово и следеће године, нпр Прељина- Пакроваће, Појате - Крушевац и можда обилазница око Бга.

Oba odmorista bi trebalo da se izmeste da bi se napravio funkcionalan cvor.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=863519#p863519:1cyxcnrh je napisao(la):
StaraMo » Sat Jul 10, 2021 5:35 pm[/url]":1cyxcnrh]Ako ja ovo dobro kapiram ovo spajanje nece biti na istom mestu jer sadadnja rampa Pojate visinski je ispod nivoa autoputa,a ovde Moravac prelazi preko E75,i sam krak ka Bgd je sad na desno a tu su pumpe i hotel.
20139043be7ac8f3f6ba1ea9df30a6a9.jpg
Ovo na slici je Preljina nije Pojate.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=863522#p863522:2p4jocrj je napisao(la):
Алтаир » Sub Jul 10, 2021 7:00 pm[/url]":2p4jocrj]Генерално, сви садашњи радови ће се углавном завршити у 2023-ој. Можда понешто буде готово и следеће године, нпр Прељина- Пакроваће, Појате - Крушевац и можда обилазница око Бга.

Izvini koji tacno to svi radovi ce biti gotovi u 2023?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=863532#p863532:19qmzhmm je napisao(la):
srdjanprpa » Суб Јул 10, 2021 8:28 pm[/url]":19qmzhmm]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=863522#p863522:19qmzhmm je napisao(la):
Алтаир » Sub Jul 10, 2021 7:00 pm[/url]":19qmzhmm]Генерално, сви садашњи радови ће се углавном завршити у 2023-ој. Можда понешто буде готово и следеће године, нпр Прељина- Пакроваће, Појате - Крушевац и можда обилазница око Бга.

Izvini koji tacno to svi radovi ce biti gotovi u 2023?
Вероватно Прељина-Пожега, можда Моравски цели мада сумњам да могу , централну деоницу од 50+ км завршити. Мостови на Сави, Кузмин-Рача...мада све је увек питање у овој земљи.

Pendolino":3ddekjit je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=863519#p863519 je napisao(la):
StaraMo » Sat Jul 10, 2021 5:35 pm[/url]":3ddekjit]Ako ja ovo dobro kapiram ovo spajanje nece biti na istom mestu jer sadadnja rampa Pojate visinski je ispod nivoa autoputa,a ovde Moravac prelazi preko E75,i sam krak ka Bgd je sad na desno a tu su pumpe i hotel.
Ovo na slici je Preljina nije Pojate.
Tek dole na kraju teksta pise Preljina...Sve vreme i u naslovu upućuju na Pojate...mene začudilo zbog razlike u visini,rekoh koliko bi taj nasip onda trebao biti.Hvala na pojasnjenju.

Neboderko je super lik, ali tekst je :mrgreen:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=863538#p863538:278cgjgm je napisao(la):
Алтаир » Sat Jul 10, 2021 7:58 pm[/url]":278cgjgm]Вероватно Прељина-Пожега, можда Моравски цели мада сумњам да могу , централну деоницу од 50+ км завршити. Мостови на Сави, Кузмин-Рача...мада све је увек питање у овој земљи.
Do 2023. bi zaista morala da bude gotova Obilaznica do BP (a dalje je veliki i za sada nepotreban zalogaj).
Moravski do 2023. bi mogao da bude od X do KŠ zapad, a možda i od Preljine do Kraljeva. Ovaj srednji deo je totalno nemoguće u tom roku.

Verovatno če početi Toličku magistralu mira, a jedini nov put koji če zaista gaziti je novi Zrenjaninac.

Kontaktirali smo MGSI zbog sumnje u izgled i mogućnost proširenja petlje Pojate, odgovorili su da je u pitanju greška u dokumentu koji su nam dostavili, naime petlja koja je na slici je Preljina a ne Pojate.
Tako da je tekst za petlju vezan za vezu sa E763 - Autoput Miloš Veliki (petlja Preljina).

Brate, čista desetka za trud, ali proveri bar glavnu informaciju vezu za tekst, pogotovo ako dolazi od neozbiljnog izvora kao što MGSI ;)

Ja sam odmah prepoznao, jer relativno često prolazim obe.

Небодерко, хоћеш скоро снимати део од Адрана ка Прељини?

Na mapi se nevidi neki napredak na izgradnji mosta(što i nije moguće sa satalita) ali je urađeno dosta drugih stvari kao što su 2-3 prilazna puta, skladištenje zemlje i peska itd...
Prolazićemo za 3-4 dana tuda pa ćemo videti(ako bude nekog napretka snimićemo za oko 10-15 dana).

Prilozi

• 1 (1).jpg
    1 (1).jpg
    107,5 KB · Pregleda: 2.716
  • 2.jpg
    2.jpg
    99,8 KB · Pregleda: 2.689
Moram da priznam da sam prijatno iznenađen onim što sam u brzom prolasku video od Pojata do KŠ.
Most preko JM je baš baš odmakao, još malo betona sa KŠ strane i mogu da ređaju nosače greda, mogu i sad na nekim poljima.
Nasipi takođe ozbiljno porasli na tom delu oko Stalaća i generalno sve bolje izgleda, radi se duž cele trase, most na ZM takođe napreduje.
Ono što je posebno za pohvalu je da je u subotu u kasno popodne vrvelo od radnika i mašina, definitivno su ozbiljno prionuli.
Ovu deonicu, koja baš puno znači za KŠ, ali i Ćićevac i Varvarin, mogu da završe za nekih godinu dana ovim tempom.

Prolazio sam u petak od Jasike ka Varvarinu (s druge strane Morave) i na nekoliko delova sam uspeo da vidim da je trasiranje i gradnja u toku. Pokušaću da skinem sa snimka kamare i da postavim.

Ah Jasika, Globoder, Kruševac... nema mesta gde nisam imao poneku devojku. Nego bilo mi daleko, pa sam taj kraj izbegavao. Kad završe ovaj autoput ovim mlađim entuzijastima će bar biti bliže

Zanimljiv snimak. I meni deluje da je ovo od Pojata do Krusevca trenutno jedno od najboljih gradilista, na tu konstataciju nemam primedbe. Medjutim ovo sto spominje da se sada radovi pocinju vide i oko Kavljeva, ka Cacku, Vrnjackoj Banji... prolazio sam skoro ali ja licno to nisam video, niti se nesto tolko posebno vidi na satelitu. Medjutim ovo za nocne radove, pitam se jel tatin sin Momirovic nekada radio nocu od 8 do 5 ujutra, jel zna kako je kad se ne spava nocu, pre nego sto kaze da moze tako da se radi? Ili o tome prica kao ja o Marsu na kom nisam bio. Ono u fazonu, mogu drugi da rade svake noci, ali ja moram da spavam, neznog sam zdravlja.

Pre par strana sam pretrpeo kritike jer sam pokusao da se setim da li je bilo obecanje da ce Srbija sama finansirati Moravski (ali kasnije nisam mogao naci taj izvor), jer su neki skocili da lupam jer je normalno da se Srbija zaduzuje za gradnju autoputeva. Medjutim ovde sad imamo jasnu najavu min Momirovica da ce Srbija sama finansirati krak od Moravskog, od Kraljeva gore ka Kragujevcu, sto oni zovu Gruzanski koridor. https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1891597
Inace, prosao sam pre neki dan tim putem, i on je i sad dobar, sirok, medjutim nisam siguran bas da ima promet za autoput i sad je poluprazan, bar gore 30tak km do raskrsnice za Kg odakle je ka gradu guzva. Obilaznica oko Kg svakako potrebna, tu sigurno ima dovoljno prometa za autoput. I u nastavku veliko razocarenje parcetom preko Batocine , ogranicenje kroz mesto je obesmislilo brzu saobracajnicu Kg-K10, plus fali deo spajanja sa autoputem, tako da je taj deo invalidski.

Небодерко, хоћеш ли ускоро снимати Моравски дроном?

Vrh