kingmanowar
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 10.02.2010.
- Pohvaljen
- 579
Plasim se da ce biti kao kod download-a u internet explorer-u. Bus stize za 30 sec, ne 4min, ne 2 min, ne 17min, ne 53min......
Apelovao bih na Gradsku vlast da dovede profesionalni menadžment pa makar ga doveli iz za to priznatih zemalja,naravno treba stimulisati zaposlene ali ,uvesti red posebno u pogon održavanja vozila,kao i obuke vozača da voze ljude a ne robu.hazard":1rsky94c je napisao(la):Btw.
Mislim da je posle poslednje katastrofe sa novim tramvajem jasno da GSP skup nesposobnih debila. Ili bar je % nesposobnih debila jednostavno preveliki. A gradska vlast (sa vlastitim velikim % nesposobnih debila) nije sposobna da to promeni, ocigledno.
Mislim da je jedino resenje raspisati medjunarodni tender za menadzment GSPa (koncesiju, upravu nad, formulisati kako god). Da grad plati fiksnu sumu plus obeca % od prodaje karata direktno firmi koja ce doci da upravlja GSPom (ne da ga kupi, uzme pod vlasnistvo, vec samo da upravlja). I da se obecaju bonusi toj firmi ukoliko uspe da poboljsa odrzavanje i cistocu vozila, tacnost reda voznja, smanji kvarove itd. I da uslov za prijavu na tender bude da firma bude neki iskusni operater javnog prevoza sa dobrim rezultatima u proslosti.
To ce sve da kosta, ali ce se ustedeti mnogo mnogo novca na konto smanjivanja trenutnog GSPovog javasluka, pa ce grad mnogo manje morati da dotira GSP iz budzeta. Pa, posle recimo 20 god. stranog upravljanja, mozda ce GSP biti spreman da opet bude samostalna tj. skroz gradska kompanija.
Mislim da nazalost ne postoji drugi nacin.
Pozdrav novom članu.Od saradnje nema ništa što je i svakom laiku jasno,cela priča je verovatno imala za cilje reklamu Ikarbusu ne znam iz kojih razloga.Uostalom da li se iko seća kad je objavljena poslednja vest u medijima na tu temu?NOVI 011":3rhs7tko je napisao(la):kao potuni šarlatan sa iskustvom na sajtu o% zanima me da li neko zna šta se desilo sa saradnjom VDL I IKARBUS :blah: I da li će u skorije vreme biti nabavljana nova vozila... :kk: