Šta je novo?

Migranti u Srbiji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ću sebe smatrati humanim kada prestanem da jedem meso, jaja, koristim proizvode od drveta i ostalo što zarad mojih sebičnih interesa uništava druge živote. Kada svoju imovinu humano budem poklonio drugim ljudima, kada svoja primanja budem delio sa svim ljudima jednako ne samo sa bližnjima. kad svoj posao budem davao drugima. Kada svoju decu budem gledao isto kao i tuđu. Do tada ću bar biti iskren prema sebi da i nisam baš tolko human i da ovaj život živim iz svog ugla i interesa a ne tuđeg.

@11030 Ima tu nekakve djavolje simbolike kada se u istoj recenici pomenu izbeglice i beograd na vodi.

Mislim da je ink rekao dovoljno za nekog ko zeli da razume. Pogledi na svet islamskih ekstremista i ovih nasih populista srpske skole se nalaze u istom predelu mozga, da se tako malo bezobrazno izrazim. Ovo doba je doba farse i tragedije.

Samo bih dodao, po mom misljenju, par pogresnih koncepcija;

- Izbeglice ne moras voliti - da bi prema njima postupio humano. "Humano" je nista drugo do one prve, osnovne rekacije koju imas kada vidis coveka u nevolji. Ne moras coveka voleti da bi prema njemu postupio humano, ne moras mu ni konkretno pomoci, ali barem budi stava da mu je pomoc potrebna i to reci nikom. Mrznjom, strahom, ignorancijom.. samo produzavamo ovu agoniju sa izbeglicama i islamistima i susedima, ne resevamo je.

- Emocije u politici - se, zapravo, sve vise korsite kao bitan politicki faktor, ali ne samo za jednu stranu sa problemom, jer bi to bilo neposteno.
Pitanje je ko se stvarno vise emotivno unosi u ovu nesrecnu situaciju sa izbeglicama?
Mislim da ekstremisti iz svih krajeva sveta (evropski i bliskoistocni) imaju jednu "cudnu" zajednicku koncepciju ljubavi. Misle da ih neko tera da na silu vole drugacije od sebe kao sto vole majku, boga, otadzbinu.. to je naravno pogresno na vise nivoa. Za to je kriva i neoliberalna politika, dok su ovi tek samo nus pojava iste.

- Fasizam je preterana rec - kada se koristi za sve i svasta. Jeste, ali, To, pak, nije slucajno, jer se Evropom siri bauk ekstremne desnice, a i kod nas na Balkanu je sveprisutan. Licno, pojam fasizma koristim vise kao upozorenje, nego kao opis trenutne situacije, jer pametan zna da uvek moze gore, kao i da prepozna ono sto je fakat pozitivno. Danas su to desnicari, sutra mozda neki drugi, ali sema je slicna. Nije ovo napad na desnicu kao takvu, vec na pojave koje za sobom sade duh i filozofiju fasizma.

Samo da izjavim za dnevnik da nema ništa ksenofobično u tome ako se neko oseća nelagodno i nesigurno dok prolazi pored grupe migranata - to je prirodna reakcija. Kao što će se bilo ko osećati jednako neprijatno i nelagodno ako mora da prođe pored grupe bučnih pijanih tinejdžera, ili pak grupe navijača neog kluba.

I kako bi sad delovalo da ja na to pitam za listing krivicnih dela slucajnih grupa bucnih tinejdzera, da ovo nazivam tinejdzofobijom, mrznjom protiv Srba i fasizmom ?

Шта је писац хтео да каже?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=450015#p450015:1cdsq6yb je napisao(la):
Drakche » 07 May 2017 06:40 am[/url]":1cdsq6yb]@11030 Ima tu nekakve djavolje simbolike kada se u istoj recenici pomenu izbeglice i beograd na vodi.

Mislim da je ink rekao dovoljno za nekog ko zeli da razume. Pogledi na svet islamskih ekstremista i ovih nasih populista srpske skole se nalaze u istom predelu mozga, da se tako malo bezobrazno izrazim. Ovo doba je doba farse i tragedije.

Samo bih dodao, po mom misljenju, par pogresnih koncepcija;

- Izbeglice ne moras voliti - da bi prema njima postupio humano. "Humano" je nista drugo do one prve, osnovne rekacije koju imas kada vidis coveka u nevolji. Ne moras coveka voleti da bi prema njemu postupio humano, ne moras mu ni konkretno pomoci, ali barem budi stava da mu je pomoc potrebna i to reci nikom. Mrznjom, strahom, ignorancijom.. samo produzavamo ovu agoniju sa izbeglicama i islamistima i susedima, ne resevamo je.

- Emocije u politici - se, zapravo, sve vise korsite kao bitan politicki faktor, ali ne samo za jednu stranu sa problemom, jer bi to bilo neposteno.
Pitanje je ko se stvarno vise emotivno unosi u ovu nesrecnu situaciju sa izbeglicama?
Mislim da ekstremisti iz svih krajeva sveta (evropski i bliskoistocni) imaju jednu "cudnu" zajednicku koncepciju ljubavi. Misle da ih neko tera da na silu vole drugacije od sebe kao sto vole majku, boga, otadzbinu.. to je naravno pogresno na vise nivoa. Za to je kriva i neoliberalna politika, dok su ovi tek samo nus pojava iste.

- Fasizam je preterana rec - kada se koristi za sve i svasta. Jeste, ali, To, pak, nije slucajno, jer se Evropom siri bauk ekstremne desnice, a i kod nas na Balkanu je sveprisutan. Licno, pojam fasizma koristim vise kao upozorenje, nego kao opis trenutne situacije, jer pametan zna da uvek moze gore, kao i da prepozna ono sto je fakat pozitivno. Danas su to desnicari, sutra mozda neki drugi, ali sema je slicna. Nije ovo napad na desnicu kao takvu, vec na pojave koje za sobom sade duh i filozofiju fasizma.

I sta je zakljucak ovog predavanja? Da svi budemo "politicki korektni" ili ce nam se prilepiti epitet fasiste?
Zadatak drzave je da pre svega brine o interesima svojih gradjana, ako je uopste u stanju da to razluci.
Ziveo Orban!

A tvoje interese najvise ugrozavaju migranti, ma kakvi bili?
Oni su 100ha zemljista otudjili i dali stranom investitoru?
Oni su dekama i bakama oteli steceno pravo - deo penzije???
Oni su takko lepo brizni o mojoj deci koja 6 meseci imaju casove od 30min, jer njihova partijska firma nije sposobna je*******enu montaznu skolu da sklopi od decembra, (oni 'zuti lopovi' napravise za manje od 3 modernu skolu na BK, naravno, za vreme raspusta...)!
Sva su nam bre prava zasticena i drzava brine o nama ekstra, samo eto ti zli migranti, njih promil, dva, poremetise sve vrednosne i moralne postulate naseg uspesnog drustva???!

Jbt, koliko smo spremni da idemo iz krajnosti u krajnost.
Ili da sirom otvorimo granice, ili da proteramo sve 'ine'...
Neki izbalansiran, selektivan i racionalan pristup?
Ne? Nikako?
Ma da, zasto bi...
Dok se u srbiji dize spomenik stradalim svabama koje okrutno pobismo krajem II svetskog rata, mi i dalje okrecemo glavu na drugu stranu, tvrdimo kako smo bas mi najbolji, najhumaniji, najemotivniji, najplemenitiji, (najstariji), (...), a svi drugi zli i primitivni, te kao takvi ugrozavaju nasu 'kraljevinu bajki' !!!
Jeste, evo svi ovi sto cekaju obrok iz kartonskog tanjira samo cekaju da siluju, da opljackaju, da se raznesu...
Ponekad me sramota sto sam pripadnik ove nacije, nacije koja je sebe za 100 godina svela na licemere i poltrone.
Jer sve te afgane, site, sunite, i ostale bi smo docekivali zastavicama kada bi svaki od njih nosio koferce sa po 100k $
Onda nam ne bi palo na pamet dal ce da siluju i da se raznesu opasani bombom... :(

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

E da bila emisija bjese skola za 100 dana a vama uvalili montaznu plus nedovoljnog kapaciteta sramota niste htjeli da protestvujete a trebali ste

Kud odoste radi se o prostoru koj je za posecivanje i prolazenje

Nije bitno dal je migrant . Beogradjanin ili strani turista
Jednostavno taj prostor - park ispred ekonomskog faksa kao i svaki drugi
nije za stalni ili privremeni boravak
Prekrrsioce ukloniti i kazniti po zakonu

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=450074#p450074:907vozxa je napisao(la):
laki72 » 07 May 2017 08:54 pm[/url]":907vozxa]A tvoje interese najvise ugrozavaju migranti, ma kakvi bili?
Oni su 100ha zemljista otudjili i dali stranom investitoru?
Oni su dekama i bakama oteli steceno pravo - deo penzije???
Oni su takko lepo brizni o mojoj deci koja 6 meseci imaju casove od 30min, jer njihova partijska firma nije sposobna je*******enu montaznu skolu da sklopi od decembra, (oni 'zuti lopovi' napravise za manje od 3 modernu skolu na BK, naravno, za vreme raspusta...)!
Sva su nam bre prava zasticena i drzava brine o nama ekstra, samo eto ti zli migranti, njih promil, dva, poremetise sve vrednosne i moralne postulate naseg uspesnog drustva???!

Jbt, koliko smo spremni da idemo iz krajnosti u krajnost.
Ili da sirom otvorimo granice, ili da proteramo sve 'ine'...
Neki izbalansiran, selektivan i racionalan pristup?
Ne? Nikako?
Ma da, zasto bi...
Dok se u srbiji dize spomenik stradalim svabama koje okrutno pobismo krajem II svetskog rata, mi i dalje okrecemo glavu na drugu stranu, tvrdimo kako smo bas mi najbolji, najhumaniji, najemotivniji, najplemenitiji, (najstariji), (...), a svi drugi zli i primitivni, te kao takvi ugrozavaju nasu 'kraljevinu bajki' !!!
Jeste, evo svi ovi sto cekaju obrok iz kartonskog tanjira samo cekaju da siluju, da opljackaju, da se raznesu...
Ponekad me sramota sto sam pripadnik ove nacije, nacije koja je sebe za 100 godina svela na licemere i poltrone.
Jer sve te afgane, site, sunite, i ostale bi smo docekivali zastavicama kada bi svaki od njih nosio koferce sa po 100k $
Onda nam ne bi palo na pamet dal ce da siluju i da se raznesu opasani bombom... :(

Spinujes, pises besmislice, mesas babe i zabe jer ti tako odgovara i hvatas na lazni sentimentalizam. Oprobani trikovi.
Tvoj zanos je simpatican, ali si pobrkao temu. A tema je vise nego ozbiljna.
Francuska je na kolenima sa dupetom u vazduhu, a uskoro cemo biti i mi. Samo polako.
Iz cele tvoje tirade jedino sto ima smisla je "Neki izbalansiran, selektivan i racionalan pristup"

Uvek najlakše tako uopšteno kritikovati a da se ne kaže nijedna konkretna stvar. Možemo svi to al se ipak neki (kao u ovom slučaju Laki) trude da kažu nešto.

Dal ima nešto konkretnije od reći da "nešto ne volim ili ne želim u svojoj blizini"? Neko vam kaže da nešto ne voli, a vi ga I dalje agresivno silite da mora to da voli. Jeste li sadisti ili šta? Previše ste agresivni, želite da menjate sredinu kao da sami tu živite i ne pitate susede da li se i oni slažu da se sredina menja. Vi ste ti koji prave probleme svima, koji su agresivni. I niko vas ne kažnjava za tu agresivnost I pravljenje štete drugima.

Earth - jadno ti ovo izlaganje, samom sebi ne verujes.

Znaš šta ja ne volim. Metalce. Kako smeju da slušaju tu užasnu, stranu, agresivnu muziku? Kako se usuđuju da otvoreno šetaju sa dugom kosom i šire svoje vrednosti. Pa bre oni često nose majice sa nekim užasima nacrtanim ... ljudi, to će neko dete da vidi. Otvoreno drže svoje klubove svuda po gradu i čak često može iz njih da se čuje ta njihova zla muzika koja uopšte ne promoviše srpske vrednosti. I bre ne volim što muški metalci šetaju po gradu u dugoj kosi. Koji su Srbi u istoriji ikad nosili dugu kosu?

E pa predlažem da se to sve zakonom zabrani i da se isteraju svi ti metalci iz našeg društva da ne bi mogli više da nam zagađuju kulturu.

:twisted:

EDIT: Jednom je moja baba sedela u tramvaju a oko nje pet metalaca sa dugom kosom i u crnim majicama i kožnim jaknama. Sve vreme su se nešto koškali i cerekali. Mogu ti reći da joj nije ni malo prijatno bilo.

:lol:

Ali ja tebe nikad nisam osuđivao što ne voliš metalce I terao te da ih voliš :) Ja sam kulturan I ne mešam se u tuđe ukuse :)

@svrca
Ja sam u desetini postova na ovoj temi dao svoje vidjenje situacije. Svoje vidjenje, koje nije ni crno, ni belo, .i mundijalisticko, ni nacionalisticko, a detaljni sam se trudio da ih obrazlozim, te ne vidim o kakvom spinovanju ti pises. Sa druge strane, dal su moja razmisljanja besmislice ili nisu, pokazace najbolje sud vremena.
Sto se zanosa tice, na zalost suvise sam mator i suvise me zivot sibao da bih sebi smeo da dopustim 'zanos'.

Sitaciju u francuskoj nemam nameru da komentarisem, niti me se preterano tice.
Niti je Ftancuska moja zemlja, niti su kolonijalne francuske vlasti svoju dobit delili sa mnom niti bilo kim od drzavljana Srbije, a nisu bili gadljivi ni na jeftinu i poslusnu radnu snagu iz bivsih kolonija (dok su im bili potrebni) iako su ih jos tada getoizirali, umesto integrisali u francusko drustvo.
Necu naravno reci da su to zasluzili, ali mogu slobodno da kazem da kako su u proslosti sejali, tako danas zanju.
No, kakve veze mi imamo sa time? ;)
Eventualni Problemi koje mi moramo preduprediti odnose se iskljucivo na bezbedonosnu proveru svakog migranta ponaosob, proveru identiteta i pracenje aktivnosti tokom boravka na teritoriji Srbije.
Bezbedonosne sluzbe deo posla odradjuju kako treba, ali jedan deo bi se morao bolje organizovati.

A to sto zbog senzacije, tiraza i broja klikova mediji 'naglase' da je eventualno neki terorista u EU stigao preko balkanske rute pa se masa popali, je jednaka glupost kao kada bi pisalo da su napada i u ameriku stigli preko Atlantika.
Jok, nego ce sa bliskog istoka do EU stici preko Grenlanda... :D

Sto je naravno za svaku pohvalu.
Da smo organizovana zemlja kakva nismo, nikada nam tu ne bi ni boravili.

Ko zna da li bi to radili da nije stradala zena u vagonu pre par dana :(

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vrNrWMPSRrk[/youtube]

Данас ујутро, око железничке и БАС, у парковима око економског, у Карађорђевој, нигде ни један мигрант. :shock:

O da, napuniše Bogovađu migrantima. Idu sredinom puta i neće da se pomere, i kada je suprotna traka zauzeta morate da čekate da se oslobodi kako bisteste ih mimoišli. dokle ćemo da se pravimo naivni?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tM1F62JQQv4[/youtube]

Manojlović, samo Manojlović
Marka Žvaka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh