Šta je novo?

Migranti u Srbiji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dosljak za sve si u pravu
osim
,, Наш проблем у целој овој кризи јесте што смо на главној рути и што смо граница ЕУ""

Ruta ima više a Mi nismo granica EU
Mi smo rupa u granici EU projektovana od strane gl. EU pozivaoca laznih azilanata tj ilegalne obrezane Emigracije
A trpimo zato sto hmmm... i ******
sto god da se nadoveze
nije daleko od istine
:sesir:

Mnogo se bilduje taj antimigrantski sentiment kod nas, a i sirom Evrope. Posle kada iskoci neki incident, bude "eto, jesmo vam rekli". To je jedan vrazji krug. Nivo strpljivosti kod 99% migranata je izuzetno visok s obzirom na tako ocajnu situaciju u kojoj se nalaze, a 99% netrpeljivosti prema njima dolazi od toga sto su oni mahom iz islamske kulturne pozadine, a ne zato sto su to neki divlji i neobuzdani ljudi. Vecina njih zeli normalan zivot, a ne ekscese. To treba imati uvek u vidu kada se ovako generalizuje.

To kako ce se njihovi potomci ponasati, bilo da ostanu u Evropi ili se vrate u svoje zemlje porekla, zavisi od nas sada. Mora se gledati dalje u buducnost, bice ili "ovi ljudi su nam pomogli" ili ce biti "ovi ljudi su nam ucinili zivot jos vecim paklom".
Moj licni, osnovni, sentiment mi govori da ljudima treba pomagati u velikoj nevolji (sto se dobrim delom i cini), jer ce u suprotnom imati veliki negativan povratni efekat.

Kao mi nismo humani :shock:
pa je greh praviti razliku izmedju pojmova
obrazovani ili obrezani i izmedju EkONOMSKIH Emigranata i izbeglica .

Humanost nije zamenjivanje naših obrazovanih koj odoše u belu svet za prihvatljivije -humanije uslove života
sa ovima koj nadiru vec godinama

Tanka je granica izmedju patriotizma i nacionalizma te je lako optuziti ljide kad reknu koju
a usput opljuvati ga da nije human

U nas bede i sirotinje po unurašnjosti nema malo
tu humanost sevne samo kad dospe u medijie

Ene narodni kazani pa broj kašike a di su oni što im i ne prilaze no trpe :oops:
U ovom slučaju humanost se zloupotrebljava radi izjednačavanja pojmova razlicite vrste migracije
stranaca
:sesir:

Pa nije samo kod nas jak antimigrantski sentiment već svuda u Evropi jača poslednjih godina. Meni je iskreno žao onih koji su prave izbeglice, a bilo ih je dosta. Ali sa druge strane dosta njih i nisu izbeglice i dolaze iz država gde nema ratova trenutno.

Zapravo ne znam šta da mislim, slika sigurno nije crno-bela ali se postavlja hiljadu pitanja poput otkud im novac za prevoznike, ko to sve finansira.

U svemu je sreća što im Balkan i nije cilj ali me živo zanimaju priče onih koji su primeljni u Evropu prethodnih godina. Šta i da li rade, gde žive, kako su se integrisali. O tome retko ko priča

Da naše izbeglice nisu upadale i zauzimale vikendice, kuće, stanove, imanja itd. nije baš tačno, jer jesu, ali ne samo da bi prespavali poneku noć, već sa namerom da to postane njihovo. Takođe, tadašnje vlasti su izbeglice iz Srpske krajine usmeravali na Kosovo i tamo im pod povoljnim uslovima davali kuće i zemlju. To se dešavalo i po BiH još više, a i u Hrvatskoj, gde su bosanski Hrvati i Janjevci naselili nekadašnja dominantno srpska sela i gradove. ... Bilo je to još surovije vreme i još više izbeglica koje iako su nam bliski, često i rodbina, rade ono što i sve izbeglice, pokušavaju početi normalan život. ... No, ove izbeglice govore drugi jezik, izgledaju drugačije od nas, imaju drugačiju kulturu, religiju itd., drugačiji su i imaju drugačije ciljeve, pa stoga i reakcija našeg stanovništva nije ista. Sinoć u busu 4 mlada migranta, oko 20 godina, prilično opušteni i normalni, i nose i ne nose maske, mnogo telefoniraju, i oseti se neka neprijatnost čim pomisao skrene da su toliko stari bili oni što su u Francuskoj napravili pokolj. ... :(

Da naše izbeglice nisu upadale i zauzimale vikendice, kuće, stanove, imanja itd. nije baš tačno, jer jesu, ali ne samo da bi prespavali poneku noć, već sa namerom da to postane njihovo

Tačno, ali su to bili baš baš izolovani slučajevi. Takvi ljudi nisu mnogo bolji, a ni lošiji od na primer onih koji su svoje zapuštene okućnice izdavali izbeglicama za jako visoke svote novca.

Организује се МАО Северна Бачка и парче Баната:

Почетак рада службе сеоске страже
Уз подршку локалне самоуправе почела је са радом служба сеоске страже у насељеним местима Хоргош и Мартонош. Припадници службе присутни су 24 часа у наведеним насељеним местима.

Циљ локалне самоуправе је повећање степена безбедности грађана у насталој ситуацији због интензивног присуства миграната. Грађанима се упућује апел да се у случају када им је потребна помоћ обрате за исту припадницима службе.

Припадници службе не могу да замене рад полицијских службеника, али могу допринети, допунити исти. Служба сеоске страже нема овлашћења за поступање која имају полицијски службеници, те ће због тога надлежни органи локалне самоуправе и даље у континуитету сарађивати са надлежним министарствима и органима, с обзиром на то да је крајњи циљ ових активности интензивирање присуства полицијских службеника у насељеним местима, где је то неопходно.

Линк: http://www.kanjiza.rs/ujlap/site/index-sr.html?id=2324

Prolazeci pre 10tak dana iznad Prokopa, videh 5-6 migranata kako preskacu ogradu neke privatne kuce. Ako je vlasnik bio kuci a nenaoruzan, bio je u rizicnoj situaciji i on i njegova imovina, porodica. Mislim da su ljudi u Srbiji sve svesniji da se moraju naoruzati bilo legalno bilo ilegalno, manje bitno kako, a vise bitno da zastite svoju porodicu, sebe i svoju imovinu. Sto se tice nasih izbeglica, to su nasi braca i sestre, pa normalno da se medjusobno pomazemo, ne mogu se rodbinski odnosi uporedjivati sa tudjincima, Boziji zakon je da je za svaku majku njeno dete ipak drugcije od dece drugih bica. Cak i drzavno pravo, ne samo bozansko, priznaje nasledstvo po srodstvu, a ne deli se posle smrti roditelja imovina na ceo svet, vec na njegov rod. Tako da moramo uvaziti ove bozanske zakone o razlicitosti ljudi, ne mozemo izjednacavati nase i nenase.

Meni je zao migranata, ali mi kao drzava i drustvo nismo u poziciji da resavamo njihove probleme.
Mozemo da im pozelimo da sto pre i bez problema odu odavde.
Svo oni koji kazu da vole migrante bi trebalo da ih ugoste u svojoj kuci.
Jer, da li ste ikada ziveli u istojs sa ljudima sa Bliskog Istoka koji ustaju u pet ujutru u 5h da se mole i pritom vas probude. Ja jesam oko 10 dana.
Ja nemam nista protiv njihove religije, ali jednostavno, ne uklapa se.

Na srecu vecina njih odlazi u drzave koje su odgovorne za njihovu situaciju.

Jadni Lužički Srbi. Prvo ih načinili Nemcima, a sada im dovode koloniste pod izgovorom da su još i krivi za stanje kod njih. Slično i Skandinavci, Austrijanci... Meni ta priča ne pije vodu. Jer recimo indijski kolonisti su došli u Evropu pre Britanskih u Indiju. Indijci su proterali britanske ljude, ali po istom principu nisu indijski ljudi proterani iz Evrope. Dakle, to ne objašnjava zašto su principi nejednaki.

Osim kolonijalne proslosti, bogate evropske drzave vec 20 godina podrzavaju americke administracije u njohovim genocidnim ratovima protiv Muslimana i u pljackanju arapske nafte.

Arapi otkako postoje, pljačkaju i zabadaju nož u leđa jedni drugima. Ameri su tu nebitni.
Najveće zlo i faktor nestabilnosti na potezu od Gibraltara do Hindukuša su Saudijska Arabija, Ujedinjeni arapski emirati, Bahrein i Katar.
Oni su takođe i zemlje koje su primile najmanji broj izbeglica iz ''bratskih'' im zemalja.

Nije slučajno što Iranci, posle Izraela, najviše mrze Saudijce. A nije samo zbog toga što su jedni šiiti a drugi suniti, ili što su jedni protiv a drugi uz Amere.
Nego što ovi potomci nekadašnje Persije znaju kakvi su ovi u Rijadu, i sva ta ostala divljačka plemena kojima Šejkovi i Teglice džema upravljaju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=793041#p793041:2vr2vxz0 je napisao(la):
Earthmoving » Sat Nov 14, 2020 11:38 am[/url]":2vr2vxz0]Jadni Lužički Srbi. Prvo ih načinili Nemcima, a sada im dovode koloniste pod izgovorom da su još i krivi za stanje kod njih. Slično i Skandinavci, Austrijanci... Meni ta priča ne pije vodu. Jer recimo indijski kolonisti su došli u Evropu pre Britanskih u Indiju. Indijci su proterali britanske ljude, ali po istom principu nisu indijski ljudi proterani iz Evrope. Dakle, to ne objašnjava zašto su principi nejednaki.
Mislim da na istok Nemačke dolazi najmanje migranata. Istovremeno AfD stranka je najjača na istoku i generalno procenat desničara je najveći na istoku.

Da bas koda su mene poslusali haha,pa mora se tome stati u kraj,nemos doci u BG pa u parku spavat.Nikako mi nije jasno kako su granicu presli bez dokujenata,to jest necija samilost bila ili politika.

Uplašili su se samoorganizovanja naroda, pa su počeli da prodaju priču kako zbrinjavaju migrante i brinu o bezbednosti naroda.

Moguce i da je neko uzeo lovu od migranata pa ih ilegalno uvezo na nekom djelu granice koji se tesko cuva,neki vodeni prelaz i sl. i sad neznaju sta ce s njima.

Илегални преласци наше а и других граница нису од јуче. Само су се омасовили у последњих 5 година. Пратећа појава том деликту јесте кријумчарење људи што је посебна мафија.

Vulinizacija.jpg

Inače, kad sam pogledao kanal, a potom i sajt ekipe koja stoji iza ovog klipa, ostao sam bez teksta.

Вулин се озбиљно бацио на маркетинг. И користи ресурсе који су му на располагању максимално за то.

BETA

Кисић Тепавчевић: Унапређење бриге о мигрантима један од приоритета
Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепвачевић изјавила је да је унапређење бриге о мигрантима и обезбеђивање квалитетнијих услова боравка и њихове заштите у Србији су приоритети рада Министарства када је у питању управљање мигрантском кризом.

Kao sto vidimo srpska elita ima malo drugacije prioritete nego ostatak populacije.
Na migrantima moze dobro da se zaradi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh