Šta je novo?

Migranti u Srbiji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li sam Beograđanin ili dođoš? Stari Evropljanin, potomak Neandertalaca. Znate, mi već imamo loših iskustava, a verujemo u onu latinsku Historia est Magistra Vitae.
Vučko, jel ti živiš život iz svemira ili iz prvog lica jednine? Tebi koji gleda iz svemira je isto dal riba jede čoveka ili čovek ribu. Meni nije. Naravno da postoji granica između tebe i drugoga, između naše grupe i tuđe grupe. To je osnovni princip opsanka i reprodukcije. Takođe, granica postoji i između onoga šta mi se sviđa a šta ne. Čak i da ne postoji granica iz svemira, ja ću je napraviti prema onome što mi se ne sviša.
A ovo što Drakche kaže, moje mišljenje je opet suprotno. Mislim da Evropa nije ni sila, ni sila koja spava. Ne samo što je od ulaska američke vojske 45-e, američki satelit, ona sa milionima primljenih migranata i heterogenošću postaje preokupirana unutrašnjim problemima, te je sve manji i manji svetski igrač sa tendencijom dalje agonije. Šišaju je ne samo Amerika, Rusija i Kina, uskoro će i drugi autsajderi da je preskaču.

http://www.srbijadanas.com/vesti/evropa ... 2016-10-25
SKANDAL! Odbačena presuda migrantu koji je silovao srpskog dečaka!
Migrantu iz Iraka koji je osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja 10-godišnjeg dečaka poreklom iz Srbije, ponovo će se suditi, nakon što je Viši sud odbacio presudu. Amir A. (20) silovao je dečaka na bazenu u Beču prošlog decembra. On je napao dečaka u svlačionici a zatim se vratio da pliva. Dečak se obratio spasiocu na bazenu koji je obavestio policiju i Iračanin je uhapšen. Amir A. je priznao krivicu i branio se rekavši da “nije imao seks četiri meseca”. Dečak je odveden u bolnicu sa teškim povredama. Iračanin, koji je inače po dolasku u Austriju preko Balkana radio kao taksista, proglašen je krivim i osuđen na šest godina zatvora. Međutim, njegova odbrana se žalila na presudu, tvrdeći da na sudu nije dokazano da je optuženi shvatio da je dečak rekao “ne”. Viši sud je poništio presudu i Amiru A. će se ponovo suditi sledeće godine. Do suđenja on će ostati u pritvoru. Dečak se trenutno bori sa postraumatskim stresom, rekla je njegova majka Dunja R. - Kada je moj sin otišao da se istušira, zločinac ga je pozvao rukom. Goran je pomislio da mu nešto treba, ali ga je ovaj odvukao u kabinu. Vaspitavala sam decu da pomažu drugima. Danas moram da kažem: Na žalost - rekla je ona.

I sad ce da ga presele preko puta osnovne skole Isidora inace 200m od vrtica.O Srbijoo

Bice ovde ozbiljnih problema sa komsilukom a sve rade da bi se inatili sa BNV.Pa imate li drugi vid borbe majku mu ili samo uvaljujete svima

Србија има негативан природни прираштај, у минусу смо сваке године неких 30.000 људи. Комотно можемо да примимо толико имиграната сваке године :D

Pa primite ih, ko vam brani? Počinje zima oni su na ulici, pokažite svoju humanost, o vi humani ;)
Po toj logici su Srbi u 19. veku trebali da primaju Turke, a ne da ih teraju jer je tada u celoj Srbiji živelo pola miliona-milion ljudi... Ali pola miliona pobednika, a ne 7 miliona gubitnika kolko po nekim komentrima ovde mogu da vidim...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=413335#p413335:3viwdfzc je napisao(la):
ada huja » Пет Окт 28, 2016 4:47 pm[/url]":3viwdfzc]Србија има негативан природни прираштај, у минусу смо сваке године неких 30.000 људи. Комотно можемо да примимо толико имиграната сваке године :D
Па и њих да примимо на биро?

Srbija ne sme primati migrante!!!!! To sto imamo negativni prirastaj ne znaci da primamo svakog ko nam zakuca na vrata. Imao sam prilike da vidim i da pricam sa tim migranitima, nisu svi iz Sirije, ne beze svi od rata, i primetio sam da oni ne vole Evropu, samo hoce da pobegnu od bede kod njih. Bice velikih problema sa njima, oni su ogorceni ljudi

Da, još jedna. Ne sećam se da sam ijednu dobru vest video u ovome, sve su loše.

Migranti opet krenuli peške ka granici, gužva na auto-putu
Beograd -- Grupa migranata ponovo je krenula iz Beograda ka granici, ali ovoga puta hrvatskoj, u nadi da će ući u zemlje EU.
IZVOR: B92, TANJUG PETAK, 11.11.2016. | 15:26 -> 16:41

Kako javlja reporter B92 s mesta zbivanja, oko 200 migranata, većinom muškaraca, kreće se auto-putem Beograd-Zagreb u pratnji policije. Zbog prolaska grupe migranata auto-putem saobraćaj ka aerodromu je usporen i stvorila se kolona vozila dužine više od jednog kilometra. Ovo nije prvi put da migranti peške kreću ka zemljama EU. Početkom oktobra grupa migranata je nakon protesta u centru Beograda krenula ka Mađarskoj, ali su zbog lošeg vremena odustali.
Komesarijat: Migranti pogrešno informisani
Migranti su peške krenuli ka Hrvatskoj jer imaju pogrešne informacije da će ih pustiti da pređu granicu i uđu u EU, rekao je Ivan Mišković iz Komesarijata za izbeglice. "Migranti imaju vrlo loše informacije koje im daju pojedini predstavnici nevladinog sektora. Ovaj korak na koji su se odlučili, da peške pokušaju da pređu granicu, neće doneti ništa dobro ni njima ni registrovanim licima", rekao je Mišković Tanjugu. Mišković je ukazao da to nije način da migranti uđu ni u jednu zemlju i ističe da ih tako niko neće pustiti da uđu u EU.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1198309

Koliko bezobrazan, a u krajnjem slucaju i lud moras biti da ides autoputem peske? I ta policija treba da ih rastera odatle, a ne da im ide kao pratnja..
Secam se kada sam se vracao iz Makedonije proslog leta da su neki spavali u zaustavnoj traci na autoputu.
I to ne uz ivicu nego onako noge do ivice puta, a glava do pune linije.

A mozda bi za pocetak nadlezne sluzbe trebale da se pozabave tim "pojedinim osobama iz nevladinog sektora"!!!
Mislim, onako tek za pocetak da ih priupitaju za cije interese rade i ko pokusava da stvori neprijateljski odnos za migrante u Srbiji i time zatvori prolaz do svoje drzave???
Dal su u pitanju susedne zemlje, ili neki veci igraci?

Jer, verovatno dok ovo pisem kolona migranata vise ne postoji (kisa i vetar su ucinili svoje), ali neke nove nesrecnike ce ti isti NV sektor lagati i manipulisati njima...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Pozdrav za Marata :
Zbog izbeglica iz Srbije Krizni štab Austrije na nogama
Beč -- U Kriznom štabu u Ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije od subote vlada zabrinutost zbog kretanja izbeglica u Srbiji, navodi bečki dnevnik "Kronen cajtung".
IZVOR: TANJUG NEDELJA, 13.11.2016. | 09:49
Pošto je više od 150 migranata iz Avganistana krenulo na put ka Hrvatskoj, a odatle prema Austriji, tvrdi bečki dnevnik, u Austriji vlada zabrinutost da bi mogao uslediti veći talas migranata.
List podseća da se u Srbiji trenutno nalazi oko 7.000 migranata koji bi mogli da se priključe grupi koja je krenula ka hrvatskoj granici.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije ističe da je u stalnom kontaktu sa srpskim vlastima i da je pitanje kako će odreagovati Hrvatska u slučaju dolaska migranata na njene granice.
"Kronen cajtung" ukazuje da na južnoj granici Austrije preti da se ponovi slična situacija kao prošle godine.
"I ovaj marš izbeglica u Srbiji pokazuje da je bilo odavno potrebno da usvojimo uredbu za vanrednu situaciju, koja je predviđena kada se premaši broj od 37.500 zahteva za azil koliko je Austrija usvojila za ovu godinu. U budućnosti bi mogli biti suočeni sa nepredviđenim talasima migracije", upozorava ministar unutrašnjih poslova Volfgang Sobotka.
U Kriznom štabu u Beču strahuju da bi ponovo moglo doći do masovnog talasa izbeglica na prelazu Špilfeld.
"Pratimo razvoj stanja detaljno. Sistem upravljanja granicom u Špilfeldu još nije pokrenut, ali to možemo učiniti u svakom trenutku", naglašavaju iz Ministarstva.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1198785

Da vam kazem ljudi, mi imamo sreće sto njihov cilj nije Srbija. Nego su toliko obrazovani da znaju sta je i kakvo je stanje ovde, pa i oni jedva cekaju da pobegnu.Inace da je njima cilj Srbija, kao sto im je, recimo Nemačka, ne da bi smo nadrljali, nego...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=416366#p416366:19jtp9ba je napisao(la):
Earthmoving » 13 Nov 2016 11:12 am[/url]":19jtp9ba]Pozdrav za Marata :
Zbog izbeglica iz Srbije Krizni štab Austrije na nogama
Beč -- U Kriznom štabu u Ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije od subote vlada zabrinutost zbog kretanja izbeglica u Srbiji, navodi bečki dnevnik "Kronen cajtung"...
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1198785

Radi se o manipulaciji i zameni teza.
Ovi ljudi nisu izbeglice iz Srbije, vec uglavnom iz Avganistana i drugih azijskih drzava.

Tako je Gago, a u naslovu isto tako pise sledece:

0003605b4d8adad34b0b3099ea3d3d9e.jpg

Naslov u ozbiljnom informisanju ne moze i ne sme biti u koliziji sa sadrzajem clanka, zar ne? :)

Драма на српско-хрватској граници: Мигранти пробили полицијску блокаду
14:39 14.11.2016(освежено 14:45 14.11.2016) Око 130 миграната, који су провели целу ноћ на напољу поред пута, око 200 метара од граничног прелаза Шид—Товарник, покушали су данас да пробију барикаду коју је поставила полиција и пређу границу, али у томе нису успели. Након тога су кренули преко њива покушавајући да илегално пређу српско-хрватску границу. У томе их спречава српска полиција, уз објашњења да ако пређу границу више неће моћи да се врате у Србију. Хрватски полицајци су распоређени дуж њива и вероватно ће их они спречити да уђу у Хрватску, јавила је ТВ Н1. Мигранти, пореклом из Пакистана и Авганистана, одбили су смештај у центрима за азил протестујући што им није дозвољено да легално, преко Хрватске, наставе пут до држава Западне Европе. Ноћ је прошла без инцидената, уз присуство јаких полицијских снага са хрватске стране граничног прелаза, рекли су у Комесаријату за избеглице и миграције. „Ми смо избеглице. Долазимо из Пакистана и Авганистана. Није званично, али рат је тамо, гледате ли вести? Зато и бежимо. Протестовали смо пешачењем, сада ћемо и седењем око границе“, рекао је у недељу један од миграната, Хусеин из Пакистана. Група од око 150 миграната кренула је у петак пешице из Београда ка Хрватској, како би пут наставили ка некој од земаља Западне Европе. Међутим, полиција им није дозволила да прођу гранични прелаз, па су мигранти остали да седе у близини и да на тај начин протестују тражећи да се границе отворе. Хрватски министар полиције Влахо Орепић изјавио је јуче да нема ниједног разлога зашто би неко покушао илегално да уђе у ту земљу. „У складу с тим, желим да нагласим да ћемо заштити хрватску границу од илегалног преласка особа и робе“, поручио је министар Орепић новинарима на граничном прелазу Товарник. На питање што ће бити с мигрантима који покушају да пређу границу или који су дошли у Шид, министар каже да у Хрватску неће ући. „Биће прихваћени у прихватилишту у Шиду, ако не, биће враћени тамо“.
https://rs.sputniknews.com/drustvo/2016 ... atska-sid/

"...ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je, takođe, najavio da je "pitanje trenutka" kada će vlada predložiti skupštini novi zakon o azilu i novi zakon o strancima. Novi zakon o azilu je spreman, imamo i novi Zakon o strancima. Usaglašavamo novi zakon o strancima i želimo da ih oba predstavimo vladi i skupštini u isto vreme, a imaćemo i Zakon o DNK registrima, to su tri zakona koji su i nama u akcionom planu 24", rekao je Stefanović odgovarajući na pitanja novinara. Ministar je dodao da je gotov Predlog zakona o azilu i da je već dobijeno mišljenje EU, kao i da se sada radi finalno usaglašavanje. "Pitanje je samo trenutka kada će biti poslat skupštini".
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1199207

A Husein iz Pakistana na putu od nekoliko hiljada kilometara nije nasao niti jedan miran komad neke drzave, da se tu skrasi...
je**** ih Angela i sve NVO koje ovo koriste za licnu promociju i bogacenje, ne razmisljajuci o posledicama.
A 'brat Husein' pravac nazad u svoju drzavu, pa nek resava rat. Verujem da su mu i sestra i majka i zena (ako je ima) jos uvek tamo odakle je posao...

O svemu ovome sto nam se dogadja, mi mozemo diskutovati ovako i onako, ali cinjenice govore da je nasa vlast ocigledno potpisala neke sporazume koji su na nasu stetu.
Vise puta sam naveo da sam za pruzanje pomoci onima koji su zaista ugrozeni. I dalje isto mislim.
Ali ako neko prodje trecinu sveta, on nije izbeglica iz ratom zahvacenih podrucja, vec ekonomski migrant koji bi da se dokopa dobrih socijalnih programa u nekim evropskim zemljama.
Ili je na taj put posao sa nekim jos gorim motivima.
Zato i jeste od velike vaznosti spreciti nekontrolisano i stihijsko ulazenje u nasu zemlju.
Kampovi se ne smeju praviti u Sidu, vec u Presevu, kuda i dolaze u nasu zemlju. Tu se moraju proveriti podatci koje saopste i dokumenta koja eventualno pokazu.
Svako ko nema osnova za trazenje azila u bilo kojoj zemlji koja je na ruti, nema osnova, a ni potrebe da ulazi ni u Srbiju.
"Ovuda neces proci" da se malo nasalim.
Zao mi je sto bi i oni koji su zaista ugrozeni time bili usporavani, ali takve su okolnosti.
Mi nismo odgovorni za to.
Nismo imali kolonije, nismo vekovima eksplatisali njihova bogatstva, nismo im ni smenjivali, ni postavljali vladare, nismo vojno intervenisali u njihovim zemljama....
Mi njima nista ne dugujemo. Ljudski je pomoci onima, ponavljam zaista ugrozenima ratom, a svima ostalima bez ikakvog blama treba pokazati 'srednji prst' i sutnuti ih u dupe u pravcu odakle su dosli.
Ukljucujuci i Huseina iz Pakistana!

Laki, bojim se da su obe vrste migranata koje spominjes (ugroženi i ekonomski) u suštini ista stvar, samo drukčija manifestacija posledice manjka resursa odakle dolaze (u osnovi prehrane, vode, temperature). Npr veliki rast populacije u Africi može stvoriti 200 miliona ugroženih, pa da li to znači da im zbog toga mi moramo pomoći i sve ih primiti. Ako neke od njih primiš, neke ne, praviš diskriminaciju. Pitanje je da li naši ljudi koji jedva imaju za svoje dvoje dece treba da preuzimaju i hrane petoro tudje. Zar onda nije evolutivno ispao pametniji onaj koji je u Africi napravio desetoro a Evropljanima uvalio petoro da mu oni hrane

slazem se sa Lakijem da kampovi ne treba da se prave u Sidu, ili u Beogradu ili kod Subotice, nego u Tutinu, Sjenici, Homolju..., pa da vidimo da li ce da prolaze kroz Srbiju ili da traze azil.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh