Šta je novo?

Migranti u Srbiji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=409790#p409790:knbisqbc je napisao(la):
Earthmoving » 09 Oct 2016 03:26 pm[/url]":knbisqbc]Ajde da budemo još iskreniji. Na 3, a sutra 4 mlrd ljudi u Africi, arapskim i zemljama južne Azije, svaki budući konflikt podrazumeva milione i desetine miliona ugroženih, i time potencijalnih azilanata. To je prosto neizdrživo za druge zemlje, te se UN—ova pravila azila moraju menjati ne prema potrebama ugroženih, nego prema mogućnošću drugih zemalja da ih prime. Jer pazite, i ako primite svega 1000 godišnje, to je 100.000 x 2 sa njihovom reprodukcijom za 1 vek.

u cemu je to problem ?
koja to njihova reprodukcija i na osnovu cega pretpostavbljas da neki od tih `reprodukaovanih` kako ti kazes, (a ja bih pre rekao da njihovo potomstvo) nece u nekom trenutku migrirati dalje, u neke trece zemlje?

Tesko je razdvojiti prave migrante koje beze od rata sa prevarantima. Nemaju dokumenta ili imaju lazne ne mogu ni u nemackoj da ih provale.

Postoji mala razilika između reprodukovanih i reprodukcije ali ajde...
E sad u čemu je problem čak i kada su stvarno ugroženi i kada po današnjim pravilima zaista ispunjavaju pravo na azil? U tome što na par milijardi ljudi konflikti podrazumevaju desetine miliona ugroženih, a Srbija sa 7 miliona ne može, bar po mom mišljenju, da podnese ni promil tog udara, makar ga zvali i azil, a da ne izmeni svoj genetski sastav, kulturu, jezik i sve ostalo što nas čini onime što danas jesmo. Za mene to jeste problem. Smatram da mi mozak još nije tolko otupljen da smatram da je naš nestanak u stvari dobar za nas ili u najboljem slučaju da imam nihilistički stav prema tome.
Takođe, u slučaju koji pominješ, i njihovim odlaskom u treće zemlje: Mađarsku, Austriju, Nemačku... doći će do reakcija u tim zemljama koja će rezultirati i našim problemima, valjda nase je historia magistra vitae bar naučila da te zemlje i nisu tako daleko.

Ja delimicno razumem tvoju brigu o genima, kulturi, jeziku...

Samo geneteski smo se izmesali odavno. Treba biti iskren pa priznati da smi mi u genetskom smislu 'mesanci'.
I to uopste nije lose, naprotiv. U genetici je to upravo prednost.

Sto se tice jezika i kulture, mnogo od imigranata koji bi dobili azil i eventualno ostali trajno da zive u nasoj zemlji, za jezik mnogo veci problem predstavlja "sta mi hvali" , fensi, kul, anfrend...
A kulturu nam za godinu dana vise uniste pink i slicni, nego 100.000 imigranata da primimo.
Odavno je broj polaznika kurseva orijentalnih plesova znacajno veci od onih koji idu na folklor, muzeji su nam godinama zakatanceni, a pola beograda se sastaje kod spomenika koji zovu "kod Konja".
Knjaz Milos je mladjim generacijama iskljucivo kisela voda... (!)
"Ugledna" folk zvezda kojoj se klanja pola nacije (inace udovica) voli da cita "tolstojevskog" !?

Izvini, al zaista ne vidim da su nam nekoliko stotina ili par hiljada ljudi kojima bi smo pomogli pretnja u smislu cuvanja identiteta, jezika i kulture.

A sto se tice odlaska u trece zemlje...
Ne, nego im je imperativ da ostanu u Srbiji, "lideru regiona"???
Daj, pa nisi malo dete...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Misliš da je dobro što nam se društvo sad deli i po pitanju imigranata? Sve što dobijamo je još jedan problem više. Umesto da smanjujemo broj problema, mi ih ovim uvećavamo. Naravno to ne znači da je to loše sa strane svetskih vladara ili imigranata koji dobijaju nove teritorije, ali sa naše tačke gledišta sigurno jeste. Inače istorija mi je hobi. Ako sam nešto kroz nju mogao videti, onda su to strahote koje doživljava starosedelačko stanovništvo koje ostaje u manjini usled migracija.
Uvek se setim centralne Azije u kojoj su do pre 2 milenijuma živeli "Evropljani" u smislu izgleda, i koji su živeli istočno maltene do centralne današnje Kine (Točarijevci u Taklamakan pustinji) . A onda su krenuli talasi migracija azijatskih naroda počev sa Hunima, Avarima, Turcima, Tatarima, Mongolima... koje su trajale čitav milenijum sve dok Rusi nisu pre oko 4 veka zatvorili prolaz između Baltičkog i Crnog mora kada su te migracije zaustavljene. O velikoj seobi naroda koju su pogurali Huni oko 4 v.n.e.:
The migrants comprised war bands or tribes of 10-20,000 people,[3] but in the course of 100 years numbered not more than 750,000 in total, compared to an average 39.9 million population of the Roman Empire at that time https://en.wikipedia.org/wiki/Migration_Period govori da je samo 2% populacije migranata dovelo da uništenja čitavog Rimskog carstva. To bi u današnjim brojkama bilo oko 5-10 miliona neevropskih imigranata u EU.
Međutim, za pouku je ono što se desilo "evrospkim" narodima, potomcima Skita u centralnoj Aziji koja je bukvalno genetski očišćena od njih. Možete misliti kako su prošli oni koji su se našli pod tim naletom, posebno zadnji koji su ostali, šta je bilo sa ženom i decom, šta sa muškarcima. Čak verujem da je ime "Srbi" poreklom sa tih prostora koje se pod tim naletima pomeralo ka zapadu (centralna Azija- severoistok Kaspisjkog mora-kroz jug Poljske sve do Lužičke Srbije) i Evropi zajedno sa drugim narodima. Pogledajte danas: Turkmenistan, Kirgistan, Kazahstan, Uzbekistan... skoro ništa nije ostalo sem delića u Tadžikistanu, Afganistanu i Iranu, koji su danas naravno izmešani.
Međutim mali broj zna da čita istoriju i da izvuče pouke. Ima još masa primera: u Australiji, Americi dolaskom Evropljana, arapsko čišćenje saharskih oblasti od crnaca, Bantu kolonizacija cele centralne i južne Afrike (slika) i istrebljenje Hotentot rase (Pigmeja)... Ne želimo tu sudbinu.

kvazi humanizam i brojevi :bash:
Tanjug | 18. 06. 2015
Novim zakonom o socijalnoj zaštiti biće regulisano da radno sposobni korisnici socijalne pomoći neće moći da je primaju neograničeno dugo i bezuslovno...........a."Ovo je izuzetno važan zakon, koji reguliše 150 milijardi dinara,
prava više od 700.000 ljudi,
ovo je zakon bez koga ne može da se zamisli uređena i organizovana država", rekao je ministar rada.....
izvor:http://www.blic.rs/vesti/drustvo/vulin-socijalna-pomoc-nije-zanimanje-nece-vise-biti-bezuslovna/pn89dz5

Muka mi je više od kvazi humanistia koj se ubiše sekirajuci se oko migranta i njihovog zbrinjavanja
Migranti tudji jadnici
u toplome i nahranjeni - dobro zbrinuti ce jako dugo da se kod nas izležavaju
bez obaveze i ikakvog doprinosa sredini i društvu koje ih je zbrinulo
a i kako bi ?
Nit su krivi , niti imaju ikakvu obavezu a ni želju za uklapanjem u naše društvo,
jer streme ka obecanim visoko naprednim državama zap. Evrope
Nemaju usvojen ni jedan deo uobičajne Evropske (a kamoli naše) kulture ponašanja
nemaju elemntrno poznavanja pravila, zakona sredine gde su stacionarani
niti su osposobljeni za rad (mnogi nisu ni grabulju videli) niti poznaju jezik..... itd.

Sa druge strane, kvazi humanisti ne žele da shvate niti vide
broj naših jadnika a to je više od 700.000 ljudi,

Umesto da brigu usmeravmo na smanjivanje broja 700.000 naših jadnika
mi je razvodnjavamo sa brigom oko tudjih, a pritom kako najavljuju
tudji mogu da nastave sa dembelisanjem
a naše jadnike cemo da korisno upregnemo i ograničimo im vreme statusa
kako bi smo na papiru smanjili sramotan broj :twisted:
nemi broj koj je prinudjen da prima neku pomoć , uglavnom je zbog stida i ne vidljiv :(

Za sve ovo vreme videh puno volontera raznih dobi iz raznih statusnih grupa oko migranata
a ni jednog od njih ne videh oko naših ljudi
koj cekaju sa plastičnim kanticama ispred narodnih kazana

Ne verovatno , a da preterujem ?... voleo bih .....ali stvarnost je strašna...
često prodjem Zemunskom Prvomajskom ulicom kod stajalište ,,Zlatiborska,,
odmah uz prodavnicu Maksia
nalazi se i mali ne upadljiv kontejner u kome je kazan sa hranom za naše nevoljnike.
U tom tužnom redu nisu svi ,,garavi,, mnogo je belih a i starih .....
A kvazi dušebrižnike nisam imao prilike da ugledam .... a koliko je takvih kazana ....

Evropom su hodali i mamuti pa nas nisu pojeli
ne plašim se da ce migranti ikome ozbiljnije fizički nauditi
te od izolovanih ekcesa ne treba od komarca slona praviti

Ono cega se od njih plašim (a da ni oni nisu svesni) su njihovi mikro organizami
Evropa je skoro nestala pri svakom naletu kuge
a i skriveni dar Kulumbovih otkica - sifilis - ostavio je ožiljke po čitavoj Evropi
i ima imnogih dr. primera

Naravno da je parnoično da se svakom putniku rade analize
ali svaki putnik koj dolazi iz rizičnih zemalja su briga i pod nekim vidom nadzora sanitaraca
pri leglnom ulazu sa pasošem (boravak)

Za ove migrante jeste prisutan lekar da ih pogleda - pregleda samo ako mu se obrate
najveci procenat migranata protutnji rutom bez ikakvog kontakta sa lekarom-sanitarcem
a sta seju usput videcemo.....
sve zavisi od vremena inkubacije i kojecega drugog naročito od našeg imuno sistema
:grand:

Boco idi objasni toj devojci da je to što joj se desilo izolovan incident i da brate ne pravi slona od toga.

Pazi to je žrtva kradje a ne žrtva silovanja
Sigurno ne branim belosvetsku bagru koja je ilegalno ovde
još se osudjuje da otimačinom zahvaljuju
za pruženo utočište, gde ih niko čizmama ne šutira po ulicama

Očigledno radi se o skandal-majstor novinaru
Pored hiljadu razloga da se ta bag** izbaci iz zemlje
on to pokušava sa najglupljim 1001. , da ,,pali,, narod na reakciju
pa da se nadju neki naci-klinci koj ce da se svete cokulama po Bg parkovima oko žel. stanice
i opet ceo svet da se zgražava nad Bgdom
kao kad se zgražavao za onog sirotog francuskog navijača sto su ga bacili sa stepenica :(

Ne želim ništa slično u Bgd,
postoje legalni načini , da se taj silni buljuk * istera iz Bgda i zemlje

* buljuk = Čopor, stado, krdo, jato; Velika gomiala, mnoštvo, hrpa. (tur.)

nadam se da smo se sada usaglasili :)

Uvek postoje losi ljudi u bilo kojoj grupi.
Svaliti krivicu na sve migrante zbog nekoliko pojedinih slucajeva je krajnje nefer prema migrantima u globalu.

Inače je krajnje neuobičajena pojava da novinari tako naduvavaju i izvrću reči. Sva sreća pa su naši novinari o senzacionalizmu učili samo na fakultetu i nikad ga ne primenjuju u praksi.

Dvojica Avganistanaca su uhapšena juče ujutru zbog sumnje da su na Novom Beogradu prvo opljačkali, a zatim pokušali da siluju Mariju M. (25). Devojka je samo sticajem srećnih okolnosti uspela da pobegne napadačima i prijavi ih novobeogradskoj policiji.

Iskočili iz mraka

Pljačka i pokušaj silovanja dogodili su se u nedelju oko 3.300 u Brodarskoj ulici dok se Marija vraćala kući iz grada.

- Ona je išla prema zgradi u kojoj živi, kada su je iznenada presrela dvojica migranata. Oni su joj posle kraćeg natezanja oteli torbu. Verovatno ih je iznerviralo to što Marija nije htela odmah da im da torbu, pa su je uhvatili. Dok ju je jedan držao, drugi je počeo da je dodiruje po grudima i drugim intimnim delovima tela - navodi izvor blizak istrazi.

Kako on navodi, devojka je počela da viče, ali joj je jedan od napadača stavio ruku preko usta, a zatim su počeli da je odvlače iza zgrade kako bi vreovatno pokušali da je obljube.

- Devojka je počela da se grčevito bori protiv njih jer je shvatila šta im je namera. U to vreme nikog nije bilo na ulici, pa niko nije mogao da joj pmogne. Ipak, kada su pokušali da je obore na zemlju, jedan od njih se okliznuo, što je prestrašena Marija iskoristila i ortgla se od drugog migranta, počela da beži i doziva na sav glas pomoć - priča izvor.

Migranti, koji su, kako je kaasnije utvrđeno, došli u Srbiju iz Avganistana, nisu se usudili da je jure jer je ona glasnim vikanjem privukla nekoliko osoba koje su počele da gledaju kroz prozor.

- Čim je došla kući, Marija je čitav slučaj prijavila policiji, koja je odmah poslala patrolu novobeogradske policije na teren. Oni su desetak minuta nakon prijave uspeli da pronađu dvojicu osumnjičenih azilanata i privedu ih u stanicu.
http://www.srbijadanas.com/vesti/hronik ... 2016-10-16

.....kako bi vreovatno pokušali da je obljube.....
Čak nema ni ime novinara ....

žao mi je sto nisi pročitao moj post iznad pre kacenja .... ili mozda i jesi :(

Evo da ne bi bili nefer prema svim imigrantima, neka Spatio kaže koji su to dobri, a koji su loši, da znamo kako da ih prepoznamo i zaštitimo se.
Boco ne razumem te, jel hoćeš da kažeš da je vest izmišljena? A ove što relativizuju ovakve stvari tek ne razumem.

Da vidimo šta kaže moj stari drugar Ivan Marković Markoni :)

Bez krivične migrantima za napad na devojku na NBG
Beograd -- Dvojica Avganistanaca uhapšenih zbog sumnje da su u subotu uveče na Novom Beogradu napali 25-godišnju devojku, neće odgovarati krivično.
IZVOR: TANJUG PONEDELJAK, 17.10.2016. | 11:23
Ipak, oni će biti proterani iz Srbije, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu. Osim da su tamne puti devojka nije mogla da se izjasni kako su napadači tačno izgledali i šta su imali obučeno, jer se sve dešavalo u mraku, tako da nema dokaza da su je napala to baš ta dvojica uhapšenih, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković. Pored toga, ispostavilo da se da su napadači devojci najpre uzeli tašnu, ali su joj je i vratili na njen zahtev i iz nje joj ništa nisu uzeli. Dvojica uhapšenih Avganistanaca su, kako je dodao Marković, upućeni Upravi za strance koja je utvrdila njihove identitete i poslala ih sudiji za prekršaje, koji im je naložio da u roku od 10 dana napuste teritoriju Srbije. Policija je sinoć saopštila da je uhapsila dvojicu Avganistanaca, starih 30 i 20 godina, osumnjičenih da su u Brodarskoj ulici oteli torbicu od 25-godišnje devojke i dodirivali je po telu.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1188805

Inače da pohvalim Ivana, ja mu verujem 100%, dečko je pošten, vredan, čestit, iz čestite porodice. Pravnik za primer.

Ne vidiš razliku zar ne? Pa hajde da je objasnimo. Kolko Niš beše ima stanovnika, oko 200.000? Kolko migranata ima trenutno u Srbiji, oko 7000? Kolko je u zadnjih par nedelja Nišlija radilo ovakve stvari, jedan? A kolko je u isto vreme toga uradila 30 puta manja grupa imigranta u Srbiji? Ajde da vidimo i to samo ono što je bilo u medijima : dva pokušaja silovanja, ubod mladića nožem u stomak, udarac nožem drugog mladića po glavi, udaranje radnika Info parka... Dal je moguće da ne razumeš razliku: 1 na 7.000 i 1 na 7.000.000 ? To ti je slično kao da kažeš 50% i 0,5% je isto.

Koliko nišlija boravi trenutno u beogradu?

A izbegliva je mnogo više od 7000. Mozdda u ovom trenutku. Ali ako se svaka 3 dana naptavi rotacija to su milioni ljudi godišnje.

Prema tome računica je jasna. Zabraniti nišlijama slobodan prolaz kroz beograd. Uvesti administrativni prelaz na bubanj potoku. A ni ostatak južne srbije nije bolji. Oduvek su mi bili sumnjivi ovo iz bele palanke

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Earthmoving, da li si rođeni Beograđanin ili si dođoš?

Zar je bitno?

To da li je neko dođoš ili ne nije garant ispravnog razmišljanja.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Po meni nije bitno ni da li je neko srbin, sirijac, pravoslavac, musliman ili marsovac. Granice su samo zamišljene linije. Ne znam da li Earthmoving zna, ali iz svemira se ne vide granice.

jedan od zadataka hrišcanina je
da vodi računa da mu krst ne dobije zakrilca....

Migranti su posledica globalnih igara, njima je najgore, oni su zrtve, a ne agresori. Ne smemo dozvoliti da se zarazimo madjarskom antiimigrantskom histerijom, koja je nista drugo do politicka propaganda za stupanje na vlast, odnosno ucvscivanje. Ne postoji manje ruzna strana cele price, sve su ruzne, zato je tako tesko i komplikovano pronaci dobro resenje.
One koje sam ja sretao bili su, muceni, strasno dobronamerni i strpljivi, no pretpostavljam da ima svakakvih, cudo da nisu mnogo gori, mozda bi i trebali biti gori s obzirom da ih svi sutiraju dalje od sebe. Ja bih licno poludeo od muke da sam na njihovom mestu, cini mi se.

Evropa je pred velikim izazovom kako postupiti humano i pomoci, a da to ne znaci milione izbeglica iz celog bliskog istoka ili ne daj boze masovna stradanja nevinih zrtava.
Da ne ispadne da se pravim pametan za citav svet, ali smatram da Evropa treba da preuzme glavnu ulogu u resavanju krize u Siriji, bez obzira sta SAD i Rusija misle, jer oni samo gledaju svoje interese, dok se Evropa jos uvek povlaci pred tim interesima, ocito na svoju stetu.
Ipak je Evropa jedna zastrasujuca sila koja jos uvek spava.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh