Šta je novo?

Migranti u Srbiji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=408135#p408135:1gyt7mzg je napisao(la):
Earthmoving » 29 Sep 2016 11:41 am[/url]":1gyt7mzg]Laki možda nisi razumeo ono što sam hteo reći: evolutivno PRAVILO kod SVIH živih bića je da roditelji prave razliku između svojih mladunaca i ostatka sveta, a konkretizacija toga je hranjenje svojih mladunaca. NIJE evolutivno pravilo nego izuzetak da neka jedinka hrani mladunče tuđe vrste (možda čak samo kod sisara). Ili si razumeo ali nisi primetio ovu prirodnu činjenicu. Na osnovu nje ja dalje izvodim da je prirodno pravo a time zdravo i normalno praviti razlike, a neprirodno govoriti kako smo svi jednaki. Kako je moguće da tu osnovnu životnu stvar ne vidiš nego je shvataš "ograničenošću".
Zivota ti, kako taj mladunac onda prepozna naciju kad odraste?

Evo ajmo ovako: recimo da se zarati u Madjarskoj, da li bi trebalo da primamo izbeglice ili bi to trebalo da rade samo nasi drzavljani madjarske nacionalnosti?

Pa valjda je to (odnos roditelj-dete) genetski usađeno u živim bićima plus od malih nogu to živo biće vidi da svet tako funkcioniše. Odmah vidi razliku da nije isto ako je neko "njegov" ili nije. To u prirodi čak može predstavljati razliku između života i smrti. Sem rdoitelja i dece, grupu širenjem čine i braća sestre, ujaci, tetke, rođaci... i kada se to umnoži na nekoliko generacija to se zove pleme, a od plemena su nastali narodi.
Grupa ima nekolko funkcija. Jedna je odbrambena, članovi grupe se kao jedan organizam brane od drugih spoljnih grupa ili ih napdaju. U tome neki gube živote. Tako od životne je važnosti ko je pripadnik koje grupe. Još važnija uloga grupe je reprodukcija. Ni jedno živo biće (sem onih koje se dele deobom ćelija) se ne može samo reprodukovati , znači ako želi da prenese život na decu mora biti u grupi. U zavisnosti ko čini grupu, njegovi poomci mogu biti, snažniji, pametniji, lepši... To utiče na budućnost i grupe i svakog pojedinca kakva će mu biti deca, da li su im veće šanse da prežive. Za grupu je stoga bolje da prima: snažnije, lepše, pametnije jedinke sa strane nego inferiornije jer one slabe budućnost grupe.
Što se tiče pitanja o Mađarima, oni su nam dalji od našeg naroda ali pošto pripadaju grupi evropskih naroda onda su nam odmah iza toga bliski. Meni se ideja EU i sviđala jer sam mislio da treba biti porodica svih evropskih naroda. Međutim, sa primanjem ogromne količine neevropljana ona je izgubila taj smisao za mene.

Pobjegli azilanti sa aerodroma NT iz pritvora kroz zid

Drugim recima, da konstatujem:

1) nacija je genetski usadjena
2) Evropljani = visa rasa

Sto se mene tice, dosta ove teme za danas :)

Nacija nije genetski usađena ali vuče korene iz genetski usađenog odnosa : majka—dete tj na krvnoj vezi.
O ovoj tvojoj drugoj konstataciji ne mogu na ovom mestu detaljnije polemisati jer je tu sloboda govora zakonski ograničena, što onemogućava objektivnu diskusiju ali bi ona prvo zahtevala merila po kojima bi se to merilo.
Trebale bi se uvažiti ove činjenice kao jedni od najvažnijih razloga: izlaska Britanije iz EU, popularnosti Trampa, kao i rasta nacionalnih partija i pokreta širom Evrope. U pitanju je podrška ogromnog broja ljudi i ona još uvek raste.

`Ртмувинг,

Чекај, ја знам за многе начине одређења нације, махом превазиђене, од културне до "заједнице усуда" - најприхватљији ми је онај да је чине људи који се осећају њеним припадницима - али, који су твоји извори за теоретисање којем смо сведоци?
Да нису другари из пивнице оног Аустријанца... сликара, са брчићима...??

Ne znam za tebe Panto ali ja sam postao pripadnik svoje nacije zbog krvne veze, tj roditelja, tj nasleđivanjem. Ali slažem se, nacije evoluiraju. Moja teza je samo da je heterogena grupa bolja, jača od nehetoregene.

Наравно да ниси, јер би у супротном данас био или Стари Словен, или неки Илир. Припадник своје нације си зато што си то научио, и зато што то прихваташ. Нација је поприлично савремен феномен, и твоји давнашњи преци нису за њу знали.

Slažem se, gore sam odgovorio. Pitanje da li bi nam imigranti u Srbiji u većem broju smanjili homogenost naše grupe i da li bi nam to štetilo. Ja prenosim vesti koje potvrđuju da nam već trenutno šteti. Zašto je homogenost grupe bolja od heterogenosti? Zato što homogena grupa ima manje razlika i otvorenih pitanja i jača je od heterogene koja je podložna pukotinama. I bez dodatnih podela imamo dovoljno problema, a bolje je imati manje problema nego više
Dule, ne znam stvarno gde ta deca imaju osećaj pripadnosti i da li im to pravi dodatne unutrašnje konflikte. Kažem, kod homogenosti je to jedan problem u životu manje.

Али, кад већ говоримо у категоријама "крви", тј. генетике, онда треба рећи и да је науци познато и да "хомогене групе" уопште нису пожељне, јер, услед немешања генетског материјала (ограничених комбинација), приликом размножавања настају најразличитији деформитети... То је поприличан проблем, рецимо, код острвских заједница.

Nekima je potreban osećaj neke pripadnosti da se time ponose ili šta već.
Ja nemam neki preveliki osećaj povezanosti sa zemljom u kojoj sam rođen, tj. živim, ali razumem da je nekima to bitno (iako ničim nisu doprineli tome).

Poslato sa telefona

Da li je to baš tačno? Šta fali Japancima, Englezima, Skandinavcima? Čak i kod nas vidimo da su Dinaridske homogene grupe poput: Crnogoraca i Hercegovaca danas dominantne u odnosu na heterogene delove, te često vladaju i u Beogradu i u Zagrebu. Slovenci kao najhomogenija grupa su najbolje prošli u ex Yu, a najgore je prošla heterogena BiH. Iznova navodi na zaključak da je homogeno bolje.

Да, хомогена Словенија са повећом "националном мањином" - људима у тренеркама, како их зову домицилни Словенци, мислећи претежно на свеприсутне Босанце, али и на остале јужњаке...

Хомогене групе заправо и не постоје. Све нације су мешавине: имам друга, Црногорца, чији преци су били - Арбанаси. Не знам ни како смо дошли довде, али није нам на част, па ћу се ја уздржати од даље аргументације.

Aman ljudi, raspravljate sa čovjekom koji želi da se putanja autoputa prilagodi željenom osvajanju Dubrovnika, genocidu nad dubrovčanima i naseljavanju Srba na tom prostoru.

Срби живе на том простору од досељавања на Балкан. Зашто би ико прижељкивао геноцид над било којим, а камоли својим народом..

Glupost, nisam ni za kakav genocid ali jesam da se imovina bivše države podeli na ravnopravan način i da Srbi pošteno dobiju izlaz na more i da se našim građanima podeli ta zemlja kako bi bili bogatiji nego što su danas i dobiju mogućnost prihoda od turizma. Hr je za dž dobila Istru, plus teritorije Like, Dalmacije, Korduna sa kojih je počistila stotine hiljada Srba, pa ne može biti da nas svi ćuškaju i sateruju u rezervat. Ali ne kapiram kakve to ima veze na ovoj temi?

То може, ако се свако од нас одрекне овога и онога за модерно наоружање, нађе снажног савезника, наштанца по 10 Спартанаца и заједно са њима крене да враћа српско море, као што то беше 1914. - 1918..

Tuče meštana i migranata u tri nemačka grada
Berlin -- Nemačka policija saopštila je da je u tri grada u istočnoj Nemačkoj došlo do tuča između lokalnih stanovnika i migranata, pri čemu je nekoliko ljudi povređeno.
IZVOR: TANJUG SUBOTA, 1.10.2016. | 20:10

U prvom incidentu koji se dogodio u petak uveče, grupa mladih Nemaca koristila je biber-sprej protiv grupe Sirijaca koja je bacala kamenje na njih u izbegličkom kampu u gradu Zangershauzenu, 200 kilometara jugozapadno od Berlina.
U Baucenu, u blizini istočne granice Nemačke sa Poljskom, 17-godišnji Sirijac pretio je 39-godišnjem Nemcu, a policija je danas saopštila da je maloletni Sirijac sam sebi naneo povrede i prebačen je u bolnicu. Grad Baucen punio je naslove prošlog meseca posle niza tuča između stanovnika i mgiranata, podseća američka agencija.
U trećem incidentu, do kojeg je takođe došlo kasno sinoć, policija je razdvojila grupu od 30 lokalnih stanovnika koji su napali 10 migranata u severnom nemačkom gradu Šverinu, dodaje AP.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1183067

Razumem post o malariji jer se tiče Srbije, ali druga dva su van teme. Jasno mi je da si desničar pa moraš da projektuješ svoje komplekse kroz prizmu ksenofobije.

Nisu van teme jer je reč o ljudima zbog kojih je upravo ova tema i otvorena, samo što su tada bili u Srbiji, a sada su po Evropi. Takođe ima veze i jer je rečeno da su ti ljudi koji su tada bili u Srbiji miroljubivi, pa sada pratimo i proveravamo da li je to istina ili nije, što nam pomaže da realno sagledamo da li smo tada bili u opasnosti i kako bi buduće slične situacije mogle uticati na bezbednost naših ljudi. Čak i ako se pokazuje da ti ljudi nisu miroljubivi i da su naše vlasti pogrešile u proceni bezbedonodnih rizika prošle godine, ova hronološka arhiva vesti nam pomaže da učimo iz grešaka. To je odgovor što se tiče prvog dela tvog posta, a što se tiče drugog, vređanje je znak slabosti, a prema slabima imam saosećajnosti pa neću odgovarati.

Migrantima iz ratnog područija - pomoci -
na odredjeno vreme , u posebnim centrima - baš kao sto smo se ponašali prema svoima

Ekonomskim migrantima - isto kao sto rade i nama svuda u svetu
za zdrave, pametne i još ako ima pare , moze da zatraži neki boravak.
a ko ne ispunjava uslove - hitno, hitno , hitno - nogu u tur - baš kao sto i naše deportuju

Za admina Beobuilda :

Naslov ove teme je (manimulativno) pogrešan
ovde se radi o MIGRANTIMA i MIGRACIJAMA

a zaštićen status Azilanata dobijaju samo oni
koj su podneli zahtev , što retko ko da je tražio kod nas

Reke ljudi migriraju ( ilegalno ) preko svih Evropske pa i naših granica
te se ovde radi o Migrantima a ne o Azilantima
te naslov ove teme zbog objektivnosti treba ispraviti u ,,Migranti u Srbiji ,,
:sesir:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh