Šta je novo?

Migranti u Srbiji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Сналазе се људи, а у избеглиштву и страху су велике очи.

Мигранти продавали робу добијену из Црвеног крста а онда је наишао четнички командант (ВИДЕО)
07/12/2016 16:34 Србија Друштво Видео
Председник Четничког покрета, командант Братислав Живковић растерао је мигранте који су код пијаце на Богословији продавали храну коју су добили као хуманитарну помоћ.

http://www.pravda.rs/2016/07/12/migrant ... ant-video/

JA koliko poznajem arapsku kulturu i civilizaciju, ti azilanti su zapravo veoma bezbedni. Čak i ako se tuda provlače pravi, profesionalni teroristi, mi im nismo zanimljivi, posebno ne studentarija. Za njih je Srbija nešto veoma nepoznato i uglavnom tako i nastupaju: izbegavaju svaku situaciju koja bi mogla da ih dovede u bilo kakvu nepriliku.

Pa kad imamo egzoticnu istoriju :) Ni ja se sa nama ne bih salio :p

E moj igore...
Kada bi mogli da procitaju ovih nekoliko poslednjih postova, verujem da bi radje migrirali plivajuci jadranom od otranskih vrata sve do 'dezele' nego kroz srbiju, a posebno kroz beograd prolazili...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Nicija muka nije laka pa ni njihova a ako iko to zna to smo mi.

Tačno. I pošto oni nisu patili našu muku zadnjih 30 godina (niti ikada ranije), ni mi sada ne treba da patimo njihovu. A između izbora njihove i moje muke, muke moje dece, porodice, prijatelja, naroda... biram ono prvo. Život se još uvek živi iz prvog lica jednine, a ne trećeg lica množine.
Evo bila jutros vest o imigrantu koji je verovatno prošao kroz Beograd, i možda kuntao kod Ekonomskog, a noćas teško ranio neke ljude u Nemačkoj sekirom u vozu, ali ovde ću prekinuti svoju diskusiju o ovoj temi ovde, iz poštovanja prema Igoru koji je uvek korektan, a sloboda govora o ovoj temi je, ne njegovom krivicom, veoma zakonski ograničena. Kada sam bio klinac krajem 80ih u rukama sam držao neku knjigu "Verbalni delikt" i mislio da je to neki relikt mračne prošlosti, ali pogrešio sam... vratio se u još mračnijoj formi nametnutoj spolja da bi gušio slobodu govora i ideja.

@Earthmoving
Iste takve ideje i govor koje pravdas nekakvom univerzalnom slobodom govora bile su dominantne u Nemackoj tridesetih godina proslog veka i na jugu SAD sredinom proslog veka. Samo su ove tvoje "savremene" uvijene u nekakve dusebriznicke oblande za ovdasnju nejac od 20 i kusur godina. Kazes u Nemackoj bila silovanja a ovde covek sa puskom pobio pola kafica a onaj drugi silovao i ubio trogodisnje dete. Njihovu muku verovatno razumes jelda? Oni su nasi majkumu. Incidenti sa migrantima kod nas su na nivou statisticke greske. I manje. Sloboda govora kao koncept nije izmisljena da bi ti i tebi slicni lecili svoje rasisticke i nacionalisticke i svakakve druge frustracije. Reci lepo ko covek ruzni su, prljavi su, mrzim ih zato sto su tudji a ne moji.

Moram da se ubacim u temu.Setam pre neki dan Nemanjinom dole ka zeleznickoj, kad na sred trotoara na duseku lezi momak, crnac, u nekoj polusvesti, ne mogu da provalim dal je izdrogiran ili umire bukvalno. Ostali iz imigrantske ekipe ga ignorisu, sede u nekom internet kafeu i surfuju dok ovaj, ocigledno bolnicki slucaj lezi na ulici i dalje. Oko samog ekonomskog je situacija naizgled mirna, strokava do bola al mirna. Naravno bulje u zene ko manijaci, komentarisu izmedju sebe, smeskaju se masno. Ne moze da prodje devojka da se cela grupa ne okrene za njom. U po bela dana. U prevozu su isti. Blenu ko bolesni al ne komentarisu. Ok, mozda im je kulturoloski sok, njihove su pokrivene, ali svakako nije prijatno. Na adi se ponasaju tipicno arapski, bucno. Drago mi je sto je Srbija za njih trazit i sto nece ovde ostati. Gledala sam ih po Svedskoj, to je haos, haos. Ne dao Bog da nam se desi svedski scenario. Dajte im hranu, odecu, smestaj i kartu u jednom pravcu.

Celu ovu priču oko azilanata percipiram možda pomalo cinično: Zapad nije voljan da se odrekne svog načina života, koji je i dalje veoma kvalitetan. Pretpostavljam da u dosta površnim glavama tamošnjih vlasti postoji neka ideja da se to svali na pleća Srbije, Bosne, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Makedonije i naravno Turske. Mađari su tu igru shvatili na vreme, pa su zatvorili vrata. Uskoro će isto uraditi i Slovenija, Hrvatska, a naročito Bugarska.
Jer, hteli mi to da priznamo ili ne, za Nemačku, Francusku, Britaniju i skoro sve zemlje Zapadne Evrope, mi smo tek nešto manja nedođija od ratom razrušenih Sirije, Iraka i Avganistana. Čim se ratna dešavanja primire, svi ti migranti će biti proterani iz zapadnih zemalja.
Zapad nam je od 90ih naovamo dao nešto malo novca na kašičicu i sada daje sebi za pravo da od nas zahteva da i to malo sirotinje delimo sa njima tamo. Zapravo, Angela Merkel je sama spominjala da smatra da bi bilo korektno da Srbija ustupi napuštene kuće (primarno po Vojvodini) izbeglicama.

Stoga, slanje kombinovanih timova vojske i policije je, što bi rekli na engleskom, "too little, too late".

Ako su kuce napustene ne znaci da su bez vlasnika. A ako su i bez vlasnika ima srpskih porodica kojima su isto tako potrebne. Koliko mi imamo sirotinje. Ma djubre nemacko ona je sve i zakuvala. Sreca njihova te nece u Srbiju, nemamo mi socijalnu pomoc.

Nama je jedina srećna okolnost (za sada!) to što izbeglice ne žele da ostaju ovde. Da se vlasti pitaju, pod pritiskom Mame Merkel bi na sve oni pristali.

Prosto da se covek istopi od tradicionalne srpske gostoprimljivosti. Stvarno je forum postao ko komentar sekcija informera i kurira.
Pozdrav Igore, nismo se ni upoznali a vec se rastajemo. Imam ovoga i previse u zivotu.
Pozdrav u daljem radu.

Ok Dordevic, primljeno k znanju tvoje mišljenje :) Ti imaš svoje, ja imam svoje; ti veruješ da je tvoje mišljenje najpametnije, ja znam da moje jeste. Ali nažalost sloboda govora na ovu temu je zabranjena, a bez govora (ili pisanja) ne mogu da ti objasnim i dokažem da sam u pravu :) A tebe zakon štiti da bez prava na repliku pričaš kako je Zemlja ravna ploča...

Hvala što si navratio, Dordevic. Slobodno ti primaj koga hoćeš kod sebe.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=398140#p398140:2wu3aezs je napisao(la):
11030 » Tue Jul 19, 2016 12:30 pm[/url]":2wu3aezs]Ako su kuce napustene ne znaci da su bez vlasnika. A ako su i bez vlasnika ima srpskih porodica kojima su isto tako potrebne. Koliko mi imamo sirotinje. Ma djubre nemacko ona je sve i zakuvala. Sreca njihova te nece u Srbiju, nemamo mi socijalnu pomoc.
Trebalo je da se dogovorimo mi svi što smo na putu do Nemačke da im napravimo bezbedan koridor, a posle Švabe da vide šta će. Mislim, kada su već "Refugees welcome" :D

@ Dordevic: znali smo se iz vidjenja, dobar dan i dovidjenjaaaa :D Zasto vise neces da se igras sa nama? Jednostranost ni u cemu nije dobra, argumentuj svoje misljenje bez napada na tudje pa ti nece biti toliko dosadno ovde.

@Earthmoving, zasto se samocenzurises? Zakon te ne koci, jedino ako postoji nepisano pravilo da ne smemo negativno da komentarisemo ovu pojavu. U tom slucaju excuse moi :kafa:

@DzonTravolta, apsolutno. Evo izvolite dragi Nemci. Dosta ih je Srbija branila od Azije kroz vekove.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=398153#p398153:47tzazqx je napisao(la):
11030 » Tue Jul 19, 2016 12:59 pm[/url]":47tzazqx]@ Dordevic: Jednostranost ni u cemu nije dobra, argumentuj svoje misljenje bez napada na tudje pa ti nece biti toliko dosadno ovde.
Ne, radi se o tome da mi moramo da prihvatimo nametnut aksiomatski stav da su izbeglice dobre zato što donose nešto drugačije, radi donošenja nečega drugačijeg.
Nisam ksenofob, različitost je izuzetna stvar, pokretljivost je izuzetna stvar, ali neometano i nekontrolisano kretanje tražilaca socijalne pomoći po Srbiji nije NIMALO dobro. Žao mi je onih koji su stradali u ratnim dešavanjima, ali ruku na srce, barem dve trećine njih nisu direktno bili pogođeni ratom, već su ekonomske izbeglice.
Zamislite da smo svi mi masovno 90ih krenuli put zapada, pravdajući se istom pričom? Dočekali bi nas tenkovima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=397881#p397881:35mc9p82 je napisao(la):
Earthmoving » 17 Јул 2016, 21:39[/url]":35mc9p82]Ne čudi me što se zadnje 2 godine broj prijavljenih studenata prvi put manji od broja mesta kolko primaju. Kad sam ja upisivao prijavilo se 2500, a primali su 1500 čini mi se. Sada se manje od 1500 prijavljuje.

и треба да буде мањи. и код њих, и код свих осталих економских факултета. као и код правних. штавише, ја би им забранио упис наредних 5 година јер:

Од пријављених незапослених са завршеним факултетом посао тражи 6.024 дипломираних економиста за општу економију, банкарство и финансије, 3.973 дипломираних мастер правника, 3.545 дипломираних правника и 3.278 дипломирани економиста.

извор

тако да тврдња

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=397881#p397881:35mc9p82 je napisao(la):
Earthmoving » 17 Јул 2016, 21:39[/url]":35mc9p82]Imigranti su uništili fax.

уопште није тачна

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=397932#p397932:35mc9p82 je napisao(la):
Дошљак » 18 Јул 2016, 11:49[/url]":35mc9p82]У уређеним земљама се зна ред и тамо се избеглице одмах усмеравају у кампове

па ми то ни немамо

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=398143#p398143:35mc9p82 je napisao(la):
Dordevic » 19 Јул 2016, 12:43[/url]":35mc9p82]Pozdrav Igore, nismo se ni upoznali a vec se rastajemo. Imam ovoga i previse u zivotu.
Pozdrav u daljem radu.

који си па ти? ;)

6000 (ili 10000 nije mi jasna podela) nezaposlenih ekonomista nije mnogo u odnosu na 700.000 nezaposlenih u Srbiji - oko 1% ukupno nezaposlenih. Štaviše taj podatak bi bio u korist upisu na Ekonomski fax. Šta misliš 97-e kad sam ja upisivao i kad su bile sankcije, ratovi, uništenje cele privrede... kolka je nezaposlenost ekonomsita bila i kolke su im plate bile? A te godine se opet prijavilo 2500 studenata a primali 1500. I tako je uvek bilo, i pre i posle toga. Do pre 2 godine.

Mrzim kad sam u pravu kod ovih stvari:
NAPADAČ SEKIROM PROŠAO KROZ SRBIJU
Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Bavarske Joahima Hermana... on je najverovatnije došao u Nemačku balkanskom rutom, što znači da je prošao kroz Srbiju.
http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/napad ... ak-2360121
... a možda je i kuntao kod Ekonomskog. Toliko o bezbednosti svh nas, a posebno studenata kod Ekonomskog. Nadam se da će pročitati Mekbejn, Razgrađevinar, Dordevic i ostali koji tvrde kako nema incidenata, da vide kako nisu u pravu.

Baš sada objašnjavam našim dušebrižnicima koji žive "u Njemačku".
Ovaj čovek je delovao pod zastavom ISIL-a, teorijski, entiteta koji je označen kao teroristički i neprijateljski od strane UN-a, NATO-a, Rusije,... dakle, celog sveta. Dolazi iz Avganistana, gde je ratno stanje ograničeno na borbe NATO-a protiv ISIL-a. Nemačka je članica NATO pakta. Dakle, on je kao pripadnik terorističke organizacije došao u zemlju neprijatelja i izveo teroristički napad- on je po međunarodnom pravu neprijatelj, a ne "oćajnik", što bi rekla Al Džazira.

Ništa, sad mi ostaje samo da se molim kad ih sretnem na ulici da i nas ne smatraju neprijateljima kad je Vučko primio par NATO-vih zatvorenika iz Gvatanama. Ili kad odem u Nemačku da im objasnim da ja nisam iz NATO zemlje... ako stignem uopšte da progovorim ko ovi jadni kineski turisti što nemaju veze sa NATO-m ali ih je opet nasikiro.

Poslušali su tvoju ideju i rezultat toga je da su ljudi noćas nasikirani. Da su poslušali moju ti ljudi bi danas bili živi i zdravi. Ko je dobar ?

Koji ljudi?

Upravo sam gore objasnio razliku izmedju teroriste i obicnog imigranta. Ne pricamo sad o Nemackoj nego o Srbiji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh