Izgleda mi da će se ovde graditi dva Metroa,te dve nezavisne komisije stručnjaka iz inostranstva....šta je sledeće...rekoh ja izgleda će biti M1 Teška Ruska,M2 Laka Evropska ,M3 Kineska linearna i koliko još lobija će učestovati u izgradnji.....???
Interesting... And fascinatingMindWind":3mxrslju je napisao(la):Mislim da je najbolje da sačekamo da nam Vulkanci urade najlogičnije rešenje za metro 2064
бљак :notok:Hoće li novac biti jedini kriterijum kada se bude odlučivalo koji je tip metroa, klasični ili laki, prikladniji Beogradu?
Grad je angažovao dve međunarodne ekspertske grupe i sledeće godine će doneti odluku koji tip metroa će graditi. Ona uvek zavisi od količine novca sa kojom raspolažete. Osamdesetih godina trebalo je da se gradi takozvani klasični metro ali bojim se da sada za to nemamo mogućnosti. Od izgradnje metroa je, kažu Amerikanci, skuplji samo rat, i čini mi se da smo dobar deo našeg metroa već potrošili. Činjenica je da je najveći broj gradova koji ga poslednjih godina grade odabrao „lakši” tip koji omogućava manju investiciju, veće nagibe koloseka, kombinovanje podzemnih i nadzemnih deonica.
Заборавио си п.н.е. (после нове ере)MindWind":2wkzg188 je napisao(la):Mislim da je najbolje da sačekamo da nam Vulkanci urade najlogičnije rešenje za metro 2064
Где си то прочитао? :/2012":1nm566ka je napisao(la):s tim što je Mrka obezbedio finasiranje za svoje linije(čak mu i orden dali)
I sad zamisli genijalnu situaciju. 4 linije iz 4 različite zemlje, 4 izvođača, 4 studije, 4 različite širine koloseka, 4 depoa za vozove, 4 tipa vozova (jer svako od ovih insistira da uzmeš njihove) i 4 firme koje (ne)održavaju sve to sa 4 seta rezervnih delova... pa i da je sve po 2 potpuno je nerealno...2012":1dag6k2r je napisao(la):Evo im predloga ,neka Mrka gradi M1 M2 sa Rusima,a Đilas M3, M4. sa Nemcima....s tim što je Mrka obezbedio finasiranje za svoje linije(čak mu i orden dali) a Đilas nije...mada ozbiljno,ako nema ništa od svega,najbolje je da razvijaju i dograđuju Beovoz,svake godine mogu da zvrše 1.5km tunela i po jednu-dve podzemne stanice i jednu nadzemnu na Nbg,recimo da produžuju krake,od stanice Nbg,prema Areni i blokovima na stubovima .
А ви се сви још увек надате да неће? Је ли ГУП промењен?ACR":3ggd8v41 je napisao(la):Ovako će da prođe Belam, ako nekome, ne daj Bože, ipak padne na pamet da tu "ideju" realizuje:
Тачно, одлука ће се донети. Градиће се ништа.2012":n0ngdzm7 je napisao(la):Ja mislim da će se odluka doneti,ali kakav će kompromis biti između Mrke i Đilasa e to je pitanje?Da li će se graditi neki hibrid,kombinovani?