Šta je novo?

Metro

Па логично да је корипција, јер ко би нормлаан пристао да мења извештаје и инжењерске закључке зарад Весићевог бесконачног травелатора и сличних глупости. А ових не смеју да стану.

Prošao sam danas pored Parka Banovo Brdo, nisam primetio radnike i mašine koji kopaju ulaz za istoimenu metro stanicu. Šta su ono napisali u BMV akcionom planu od pre pola godine, jel beše decembar 2024. ? Da nisu možda uglavili sa eksproprijacijom gradske javne površine ? 🤡🤡🤬

U toj studiji lepo piše da moraju prvo da sruše onaj privremeni objekat, beše je kafić ili cvećara u pitanju. Zaboravio sam. Kada vidite da je srušen taj privremeni objekat u parku znaćete da su počeli pripremni radovi na stanici Banovo Brdo.

Ako dobro razumem ovu građevinsku dozvolu iz februara, polaganje elektrovodova za napajanje mašina koje će kopati tunel će zahtevati da se ponovo raskopa Bulevar despota Stefana na istoj trasi kao pre dve godine kada je menjan kabal koji povezuje TS Beograd 1 i TS Beograd 6. Može se videti ovde jedan o članaka koji govori o tome. Beše je jedne sezone zatvaran saobraćaj na Karaburmi a druge sezone sužavan Bulevar despota Stefana radi toga.

Deluje mi da su to ozbiljni radovi za koje će sigurno trebati više meseci ako ne i čitavih godinu dana. Još nisu počeli i ko zna kada će. E sad, pravo je pitanje, kako će se napajati mašina koja kopa drumski tunel a čija je lansirna šahta takođe na trasi tog elektrovoda. Za potrebe tih radova je kamp na Adi Huji već počeo da se gradi pa bi se moglo naslutiti da je početak tih radova moguć pre početka radova na metro tunelu... Moguće da će se napajati iz istog voda.

Ako se ne varam, ima i forumaša čije nekretnine su obuhvaćene eksproprijacijom za metro. Neka ovde javljaju sve novosti u vezi sa tim, pošto su se mediji o projektu metroa naprasno ućutali otkako je krenula superbrza izgradnja lopovskog vašarišta i narkostadiona u Surčinu. Izgleda da jedino insajderskim putem možemo saznati da li se išta mrda na nacrtanoj trasi.

Vrh