Šta je novo?

Metro

Nijedan dizajn nije los al po meni sigurnost je najlepsi i najmoderniji sa takvim farovima

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864684#p864684:1xrsskeu je napisao(la):
Igor » 15 Jul 2021 06:18 pm[/url]":1xrsskeu]
215771995-356239649199013-4516350797774693946-n.jpg

A ja pomislio da su već izabrali kad ono opet glasanje.

Mogli bi da napravimo paralelno glasanje taman da vidimo koja će razlika biti u odnosu na zvanično?

Опште није важно у овом тренутрку, тим пре ако се маске мењају. унутрашност је иста. Који је смисао онда бирати? какве има везе?

Зар није важније куда пролази прива линија?

A gde im je to glasanje na sajtu beograd.rs? Ja ne mogu da nađem

Nemam ništa protiv samo za koje trase da glasamo? EGIS vs EGIS ili Jovin ili Belam ili...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864386#p864386:7ju1sqg0 je napisao(la):
vucko » 14 Jul 2021 12:09 pm[/url]":7ju1sqg0]Ja ne bi zvao ni Prokop ni Karađorđev Park a ni Vukov spomenik centrom. Metro je metro a bg voz je bg voz. Mi imamo apsurd da nemamo kičnu javnog prevoza a to je metro dok imamo prigradski voz to jest BG voz. Ako linija 7 preveze dnevno oko 100.000 putnika kao i linija 95 BG voz je zanemarljiv u odnosu na to a nikada ni neće ići češće nego na najmanje 10 minuta ili koliko
Хајде да видимо како нам се десило да при покушају инсталирања нечег метроликог добијемо тако скроман успех, а са скупом постојећом инфраструктуром и возовима:
-1- Због пилићарских интереса аутобуских монополиста систем не везује Пазове и Панчево, где имамо стабилне и јаке токове путника, те коришћење Беовоза у култури и сећању. Само у Пазовама и Панчеву губимо цирка 40.000 путника.
-2- Земун Поље је очајно везан са Батајничким друмом, па и самим Земун Пољем као очекиваном гравитационом зоном. Тако се моја мајка годинама мучи, путује по 2 сата у једном смеру Вождовац-Електронска индустрија зато што нема везе са Земун пољем нити Земуном.
-3- Сам ред вожње не покрива све смене. Огроман број људи ради у сменама 6-14, 14-22 и 22-6, за које је ред вожње непогодан.
-4- Железничка станица Земун очајно интегрисана са Земуном.
-5- Железничка станица Нови Београд без линије ка Општини Нови Београд.
-6- Једна од најмногољуднијих општина Чукарица нема везе са БГ.ВОЗ-ом. Ту има простих решења, попут окретања 51 на Прокоп северно од Сајма, окретања 37 на Железничку станицу Раковица и слично.
-7- Прокоп је слабо везан чак и са оближњим Дедињем.
-8- На левој обали Дунава нема људске интеграције.
-9- Ништа из подавалских насеља за везу са Кнежевцом или Раковицом.
-10- Сајам и Железничка станица Београд се уопште не користе за систем, иако имају коридор двоколосечне пруге, и те две јаке локације као велику предност.

Дакле, није неко чудо технички и финасијски недостижно из постојећег направити систем за 120,000-150.000 кретања. А то је испоит метро зрелости.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864737#p864737:1242rfk8 je napisao(la):
Igor » Čet Jul 15, 2021 9:58 pm[/url]":1242rfk8]Nemam ništa protiv samo za koje trase da glasamo? EGIS vs EGIS ili Jovin ili Belam ili...

O tome ti pričam. Fiksirali su svoju nebuloznu trasu i sad bacaju prašinu u oči nekakvim beznačajnim vizuelnim rešenjem...

Jasno je to meni, mislio sam više u domenu da uporedimo zvanično glasanje koje će se kao desiti u odnosu na mišljenje na forumu. Mišljenja sam da su već i to odlučili kao što se onomad "glasalo" za boju totema.

Ja jesam za to glasanje na forumu , bar da vidimo da li su i to fingirali. A što se tiče značaja spoljašnjeg izgleda stvari stoje, po meni ovako. Kažu ameri, z US da je zemlja izbora, jer imaš u supermarketu 100 vrsta cereals ili muslija i slicne trivijalnosti. Sa druge strane postoje 2 političke opcije čija se politika 90% poklapa. E mi sve više ličimo na siromašnu verziju US

Ja ću da budem baš negativan i reći da mi se nijedna od ponuđenih opcija ne sviđa. Prva i treća fazon zadatak na likovnom za dan državnosti, pa opet stavljanje boja zastave. Što je naravno okej, ali šta će ova svetla plava linija posle crvene? Dalje, druga i treća, ne vidim nikakvu simboliku, plave boje, plus gradijent. Šta koji k., i šta će ove linije na poslednjoj šemi? Šeme jedva da prate linije voza.
I na kraju, gde je tender? Kada je izabran ovaj model voza/proizvođač i po kojoj ceni?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864751#p864751:1ha06doi je napisao(la):
Igor » 15 Jul 2021 22:56[/url]":1ha06doi]Jasno je to meni, mislio sam više u domenu da uporedimo zvanično glasanje koje će se kao desiti u odnosu na mišljenje na forumu. Mišljenja sam da su već i to odlučili kao što se onomad "glasalo" za boju totema.
Meni prvom je maska bitna koliko i lanski sneg. Samim tim i glasanje za istu i da li su i to fingirali ili ne.

Postavio sam pitanje o glasanju ali ga ne moramo praviti u zaglavlju teme. Možemo se izjasniti o nečemu što će se vrlo verovatno pojaviti na pruzi.

Ma skroz je ok da se glasa za masku metro vozila bar mi interno u Beobuildu pa da posle to uporedimo sa zvaničnim rezultatima. Kakve sad to veze ima sa ostalim?

Nema veze, tumači se kao skretanje sa teme pa možemo u komentarima da iznesemo mišljenje o dizajnu pošto bi druga krajnost bila ignorisati ova vizuelna rešenja ma kakva da su. Snaga i Sigurnost tj 2 i 4 su mi prihvatljiviji po pianju dizajna.

Rezultat na jednom od portala. Ustalio se na ovim procentima (uz male izmene) vec neko vreme.

rezultati.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864766#p864766:qane6g86 je napisao(la):
Igor » 16 Jul 2021 00:35[/url]":qane6g86]Nema veze, tumači se kao skretanje sa teme pa možemo u komentarima da iznesemo mišljenje o dizajnu pošto bi druga krajnost bila ignorisati ova vizuelna rešenja ma kakva da su. Snaga i Sigurnost tj 2 i 4 su mi prihvatljiviji po pianju dizajna.
A što bi bila druga krajnost ignorisanje vizuelnih rešenja? Da neće možda konačni izbor da utiče na promenu predloženih trasa?
Evo trenutno se više razglaba o dizajnu nego li o trasama, tako da se ne ignoriše dizajn.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je naglasio da će glasanje trajati tačno dva meseca, do 15. septembra, kada ćemo znati koji su dizajn izabrali građani Beograda i kako će u narednim vekovima izgledati beogradski metro, navodi Beoinfo.

:lool: :lool: :lool:

Џабе бирају кад на крају СТУ екипа одређује боје композиције :mrgreen:

Ауу. У Москви се дизајн вагона за 86 година мењао бар 9 пута, а ни век није прошао....

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864751#p864751:29qpvm7q je napisao(la):
Igor » Čet Jul 15, 2021 10:56 pm[/url]":29qpvm7q]Jasno je to meni, mislio sam više u domenu da uporedimo zvanično glasanje koje će se kao desiti u odnosu na mišljenje na forumu. Mišljenja sam da su već i to odlučili kao što se onomad "glasalo" za boju totema.

Mišnjenja sam da je glasanje i rasprava na forumu o vizuelnom izgledu metroa, dok treba da se raspravlja i utiče na vlast da se poprave neke ključne i funkcionalne stvari oko metroa jedno veliko gubljenje vremena i mlaćenje prazne slame...

Vrh