Šta je novo?

Metro

Pa dobro. Beograd je veliki grad, ali imamo primer u kragujevcu kada je otvorena plaza, nisu znali sta da rade sa rodom. I jos se pola radnji po centru pozatvaralo, jer su svi kad nesto zatreba isli u plazu. Nesto slicno moze da se desi u beogradu, neko moze da veruje ili ne veruje ali cinjenica je da kao sto je beograd na vodi povecao cenu kvadrata u gradu, tako moze i da uzrokuje mnoge druge trzisne i urbane promene, kao sto utice na saobracaj. Uzrocno posledicna veza raznih faktora. Zato beograd na vodi ne moze da se zanemari i da se pravimo da ne postoji, bolje zbog nas da ga konstatujemo jer mozemo da uletimo u jos vece probleme.

Biće puno ljudi u Savskom amfiteatru jer će biti sve više sadržaja i izgradjenih zgrada samim tim i stanovnika.
Takodje biće puno i zbog radoznalosti ljudi, u Srbiji je poznato da ljudi vole da posećuju nova mesta. Park u BnV je pun dece preko dana, kao i parkiranih automobila u prvoj traci, to su ljudi koji su dosli da decom da obidju nešto novo. U večernjim satima se park prazni kao i ta kolona automobila.
To znaci da BnV privlači ljude iz ostalih delova grada ne zbog svoje lepote ili za sada ne bogatog sadržaja nego zato sto je to novitet. Novo mesto za obilazak.
Isti fenomen je bio sa Ada Mallom ili sa Rajićevom.

Ljudi, je l se ovde, među ljudima sa poslovnom sposobnošću, vodi rasprava na temu da li je centar Beograda tamo gde su - kafići??

Glavna ulica je - Strahinjića bana?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=712390#p712390:3qa37rch je napisao(la):
Ventilator_BGD » 27 Feb 2020 16:44[/url]":3qa37rch]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=712353#p712353:3qa37rch je napisao(la):
bgexplorer » 27 Feb 2020 01:44 pm[/url]":3qa37rch]Šta god da se izgradi, centar grada je u Knez Mihajlovoj ulici ispred SANU a pomeranje težišta su gluposti. Šta je sve u Londonu izgrađeno pa je svakom jasno gde je City a gde periferije...

Послато са Mi A3 помоћу Тапатока
U urbanizmu je poznato da jedna funkcija moze da ugrozi drugu. Ne znam sta tu nije jasno. Ne moze u gradu da ima 10 trznih centara i da svi posluju isto kao onaj jedan prvi dok jos nije imao konkurenciju. Ponuda i potraznja sami naprave promenu. London je neuporediv zbog velicine trzist ai platezne moci, tako da moze da bude policentrcan da istovremeno zadrzi izvorni centar. Da li moze beograd vicecemo, ali kad se otvori 500 kafica uz obalu pitam se dal ce ostati 3 u zoni knez mihajlove. I to nema veze sa beogradom na vodi nego vise sa rekom koja privlaci aktivnosti.
Koliko god voleo i priželjkivao, neće nijedan kafić u Knezu i okolnim ulicama propasti, zbog brda novih kafića uz savsku obalu i BNV. Ako se pogleda unakolo po gradu, može se primetiti da kafići niču k'o pečurke posle kiše i maltene nijedan ne vidim prazan. A da to nije isplativ biznis, ne bi se prosto utrkivali da maltene na svakom ćošku "posade" po jedan. Osim kafića, neće biti ništa toliko spektakularno što će privlačiti mase ljudi da dođu u BNV i zadrže se tu, čak ni ta toliko hvaljena prva metro linija, od strane nekih članova, osim ukoliko se veštački neka posećena mesta izmeste sa trenutnih lokacija na BNV, poput najavljivanog "Muzeja Nikole Tesle". Čak ni planirano skraćenje linija do TC na BNV, kod Mostara, neće uspeti u tome, već će samo napraviti još veći kolaps na Sajmu i pritisak na postojeće linije koje trenutno idu dalje od Savskog trga. Čak i ti ljudi koji budu radili u BNV, dolaziće do istog gradskim prevozom, a ne Metroom, jer isti pokriva njive i nerazvijeno priobalje i trasu bivše pruge, a ne naseljene delove Beograda.
A kada smo već kod pruge, video sam da se uklanja pruga sa Sajma, sve do petlje Radnička.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=712408#p712408:2unamdu5 je napisao(la):
spatiotecte » Чет Феб 27, 2020 5:49 pm[/url]":2unamdu5]Biće puno ljudi u Savskom amfiteatru jer će biti sve više sadržaja i izgradjenih zgrada samim tim i stanovnika.
Takodje biće puno i zbog radoznalosti ljudi, u Srbiji je poznato da ljudi vole da posećuju nova mesta. Park u BnV je pun dece preko dana, kao i parkiranih automobila u prvoj traci, to su ljudi koji su dosli da decom da obidju nešto novo. U večernjim satima se park prazni kao i ta kolona automobila.
To znaci da BnV privlači ljude iz ostalih delova grada ne zbog svoje lepote ili za sada ne bogatog sadržaja nego zato sto je to novitet. Novo mesto za obilazak.
Isti fenomen je bio sa Ada Mallom ili sa Rajićevom.
Ево људи све иду у Војводе Степе и у А блок.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=712409#p712409:72i64p1s je napisao(la):
Пантограф » 27 Feb 2020 04:52 pm[/url]":72i64p1s]Ljudi, je l se ovde, među ljudima sa poslovnom sposobnošću, vodi rasprava na temu da li je centar Beograda tamo gde su - kafići??

Glavna ulica je - Strahinjića bana?

U pravu si, vratili smo se na diskusiju sta je centar. Pa se razmisljamo dal je bnv centar? Pa nije centar ali je integralni deo centra, to je kao kad bi se pitali dal je prostor izmedju nemanjine i autoputa centar? Pa nije centar, ali je deo centra, i ima karakter centra, sa funkcijama, prema definiciji, bez obzira sto je najveci procenat stanovanje. Ako je krug dvojke centar, a ova zona se naslanja na krug dvojke, onda je samim tim sastavni deo centra, a i sadrzi sve funkcije koje sadrzi zona oko knez mihajlove, ili se naslanja na takve funkcije, na karadjordjevu, na muzej koji bude u sklopu z. stanice, ona ranzirna stanica ce biti isto neki muzej, sud u savskoj, mup, nemanjina, terazijska terasa koja je u planu da se spusti u ovu zonu, ekonomski fakultet, poslovanje oko savske... Pa onda hoteli od kojih za sada 3 najvise ili visoke kategorije, i najveci trzni centar u gradu. Pa sad, ako dubai marina nije centar onda nije ni ovo cudo, dubai marina se nalazi na 12km od burz kalife koja se smatra glavnim centrom a pored nje tu je i stari centar grada, uz kanal, a odma u produzetku je i sarjah.

A city centre is the commercial, cultural and often the historical, political, and geographic heart of a city,
https://en.wikipedia.org/wiki/City_centre

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=712519#p712519:2w6celhp je napisao(la):
Ventilator_BGD » 27 Feb 2020 23:00[/url]":2w6celhp]
A city centre is the commercial, cultural and often the historical, political, and geographic heart of a city,
https://en.wikipedia.org/wiki/City_centre
Od svega ovoga BNV ima samo politiku. Pri tom ne mislim na dnevne novine. Čak ga ni Google ne smatra geografskim centrom, već jednom delu forumaša omraženi Prokop.

Politiku nema. Imaće samo trgovinu: BW galerija je jedini ozbiljan centralni sadržaj u BnV. Biće i muzej na mestu stanice... koja je BILA izuzetno značajan centralni sadržaj.

Mislio sam po političkoj osnovi je krenulo i tako se i radi sve u vezi njega.

Хоћеш метро, ееееј метро, а имаш метро аутобусе попут 23 и 95... Само у Србији...

Rekao Bakić na N1 da nema ništa od linije 1 metroa, i da su Savski Trg i Trg Republike pokazatelji da vlast uopšte ne namerava da gradi tu liniju. Iako sam do sada uvek mislio da je ova vlast neverovatno glupa što se tiče planiranja, pa im samim tim neće biti problem da raskopaju Savski Trg godinu dana posle završetka kako bi tu gradili stanicu duboku 21m, ali sam onda malo bolje razmislio o tome.
Iako je ova vlast neverovatno glupa i primitivna, teško mi je da zamislim da su, baš toliko glupi i da bi kopali i Trg Republike i Savski Trg iznova kako bu tu gradili stanice.
Logičnije mi je nekako da oni to uopšte ne nameravaju i da se radi o jednoj predizbornoj kampanji, a da mi tu trošimo vreme i razgovaramo o nečemu dok nam se vlast smeje u lice i mašu nekim kartama dok skupljaju glasove penzionera koji nemaju pojma ni gde bi se taj metro gradio.

Копали би на Савском тргу иза зграде бивше главне железничке станице где су били перони, а на Тргу републике код Стакленца.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=712686#p712686:2we1ms8z je napisao(la):
And7rey » Pet Feb 28, 2020 1:28 pm[/url]":2we1ms8z]Rekao Bakić na N1 da nema ništa od linije 1 metroa...

- Izgradnja metroa počinje krajem godine i suština je da će oko 30 odsto saobraćaja biti spušteno ispod zemlje što znači da će i zagađenje biti manje - naveo je Vesić.

Izor: Informer

:kafa:

Весићу/Пинку/Информеру (и сл.) верујем колико и Бакићу/Н1/Данасу (и сл.), дакле ништа

Градиће га, људи. Зашто га не би градили? Зашто тражите логику у потезима власти која има овакав план метроа? Не да ће да дижу тек постаљвљене гранитне коцке, него има да их самељу и после да постављају нове. Ето.

Suludo je graditi takav metro i bila bi ekonomska šteta za sve nas kao deoničare ovog grada i države.

Elem, jedan ozbiljniji predlog, pošto je Beogradu potrebno par linija metroa i bušenje dosta tunela( interceptor, SSM-29. Novembar, UMP) da se osnuje jedna gradska kompanija koja bi se u narednih 50 godina bavila tim pitanjima jer je jeftinije imati svoju kompaniju nego plaćati sve to + veliku svotu novca raznim privatnicima. Takođe da se u okviru GSP-a reaktivira građevina koja bi gradila tramvajsku mrežu iz onog plana jer je ima dosta pa neka svakog meseca naprave barem 100m i biće bolje nego da nema ničega.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=712716#p712716:1o198fkk je napisao(la):
Пантограф » 28 Feb 2020 12:31 pm[/url]":1o198fkk]Градиће га, људи. Зашто га не би градили? Зашто тражите логику у потезима власти која има овакав план метроа? Не да ће да дижу тек постаљвљене гранитне коцке, него има да их самељу и после да постављају нове. Ето.

Vazno da je BAKIC rekao. :blah:

Inace, kod staklenca stanica kao sto neko rece jer u slucaju da nadju iskopine ispod studentskog parka garazu ce da grade tu na trgu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=712848#p712848:ibrxc9lg je napisao(la):
Biciklistkinja » Пет Феб 28, 2020 9:09 pm[/url]":ibrxc9lg]Suludo je graditi takav metro i bila bi ekonomska šteta za sve nas kao deoničare ovog grada i države.

:lol:
Алај смо се скупили бећари!! Све деоничари.

Па тога нема ни у Америкама :lol: :lol: :lol:

Чуј деоничари. Јеси ли ти дао неку кинту па се сматраш доничаерм јеси ли купио харију од вредности? Или сматраш да то што плаћаш порез (тачније не ти него фирма, или кад платиш робу па је исти већ урачунат) је довољно да будеш деоничар? Не иде то тако...

Sastanak povodom Javnog uvida u plan razvoja gradskog šinskog prevoza Beograda. Mesto: restoran Srem, Novi Begrad Blok 21, Bulevar Zorana Đinđića 44a. Datum i vreme: sreda 4.mart 2020. u 19:00. Sastanak otvorenog tipa.

Znam da su neki već predali primedbe. Ja sam u Srbiji jako kratko, samo prva polovina marta, pa moram kampanjski. Ipak, ne smatram sebe najpametnijim, a da koju grešku i jesam, opet je potrebna nekakva koordinacija.

Karlo, podržavam inicijativu i žao mi je što nežću biti u Beogradu ove nedelje da svratim. U svakom slučaju, nadam se da ćete podeliti sa nama ishod sastanka i možda po koji savet na osnovu obavljenih diskusija.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=712686#p712686:1qibv2gn je napisao(la):
And7rey » Pet Feb 28, 2020 1:28 pm[/url]":1qibv2gn]Rekao Bakić na N1 da nema ništa od linije 1 metroa, i da su Savski Trg i Trg Republike pokazatelji da vlast uopšte ne namerava da gradi tu liniju. Iako sam do sada uvek mislio da je ova vlast neverovatno glupa što se tiče planiranja, pa im samim tim neće biti problem da raskopaju Savski Trg godinu dana posle završetka kako bi tu gradili stanicu duboku 21m, ali sam onda malo bolje razmislio o tome.
Iako je ova vlast neverovatno glupa i primitivna, teško mi je da zamislim da su, baš toliko glupi i da bi kopali i Trg Republike i Savski Trg iznova kako bu tu gradili stanice.
Logičnije mi je nekako da oni to uopšte ne nameravaju i da se radi o jednoj predizbornoj kampanji, a da mi tu trošimo vreme i razgovaramo o nečemu dok nam se vlast smeje u lice i mašu nekim kartama dok skupljaju glasove penzionera koji nemaju pojma ni gde bi se taj metro gradio.
Ne radi se tu o pameti i gluposti. Tu se radi o bahatosti i bezobzirnosti. Nisu oni uopšte glupi. Oni au alavi, bahati lopovi i sve rade smišljeno i organizovano da što više nakradu i radi toga usmeravaju infrastrukturu grada ka svojim privatnim projektima. To je priča i sa metroom. Logično bi bilo da vlast ne radi isti posao dva puta, jer se boji revolta građana. Ali to ne važi za ovu vlast. Njima je cilj što više javnih radova, jer ih rade firme članova njihovog klana. Kojih birača da se plaše ? Oni su delili karte za metro svojim glasačima. Oni svoju pobedu na izborima kupuju. Oni izbore dobijaju iznudom, ucenom i kupovinom. Njima ništa ne znači da za dve godine ponovo razlupaju Trg republike da bi gradili metro stanicu, kakva god da je linija. Jer ne plaćaju oni. Plaćamo svi mi, a oni zarađuju. Da li je moguće da postoji neko ko još nije shvatio da njih ne zanima dobrobit građana Beograda, već samo i isključivo njihova dobrobit.
Ko je kriv demokratama što oni to nisu započeli, nego su čekali i dozvolili da ovi dođu i da novcem svih građana oblikuju Beograd prema potrebama svojim i svoje bratije ? Dzabe se sad posipaju pepelom.

Ostalo je još dva dana da se podnesu primedbe na rani javni uvid. Ponavljam i podvlačim da će Metro biti građen. Manite me Bakića koji je postao ostrašćeni politikant koji ne prati šta se dešava na terenu već apriori sve odbacuje i etiketira.

Ponavljam finansije su spremne i biće potpisan kredit od kineza pred izbore.

Коме је у интересу, да прави Метро, а вози га нигде? Прање пара?

Vrh