Šta je novo?

Metro

@Mladic I da i ne. Kao što se vidi na snimku iznad ili je u pitanju nastavak izgradnje kolektora u sklopu depoa ili i kolektora i drumskih saobraćajnica u okviru budućeg naselja i depoa. Infrastruktura za metro u užem smislu (koloseci, stanice, napajanje) ne bi trebalo da ima interakcija sa Novim obrenovačkim putem ali u širem smislu ovo što se radi jeste deo tog megaprojekta.

Kakav amaterski senzacionalistički thumbnail ovog videa, fali još samo slika kosmodroma i letećeg taksija. I fabrike čipova u Surčinu.

A u realnosti, doći će i 2030. a oni neće imati ni metro ni depo a celokupan JGP će biti još gori nego sada.

Doći će i 2030. a Vesić i Mali će najavljivati početak izgradnje metro stanica "već krajem 2031." :poop: :poop: :poop: Što nas i ne bi kompulzivno lagali, kad u ovoj zemlji kritička javnost ne postoji a ako i postoji nema gde da se čuje? Čisto retoričko pitanje, ali šta bi ovo stvorenje odgovorilo da ga je tzv. "novinarka" sa Kurira slučajno pitala šta ih je sprečilo da počnu izgradnju krajem 2023. a onda i tokom 2024. što su im bili prethodni rokovi, čak je dr Mali crtao i kalendar sa njima?

Bio na nekom ručku danas i pored mene sedi deda građevinac, inženjer XX veka.
Kaže: Nema nama ništa od metroa. Ajd što ga ja neću videti, nisam nikada ni očekivao, ali neće i tvoja generacija, možda ova deca.
I još kaže: da naprednjaci stvarno ozbiljno planiraju metro, uradili bi kasete na Beogradu na vodi odmah tokom gradnje ulica.
Ja mu kažem da je tu planiran duboki ukop, a on se nasmeja i okrenu temu na košarku.

Другим речима нису ни планирали. А све је ово јефтино пумпање цене квадрата. Давно позната тактика, али за Србију први пут таквих размера достојних епских песама.

Bio na nekom ručku danas i pored mene sedi deda građevinac, inženjer XX veka.
Kaže: Nema nama ništa od metroa. Ajd što ga ja neću videti, nisam nikada ni očekivao, ali neće i tvoja generacija, možda ova deca.
I još kaže: da naprednjaci stvarno ozbiljno planiraju metro, uradili bi kasete na Beogradu na vodi odmah tokom gradnje ulica.
Ja mu kažem da je tu planiran duboki ukop, a on se nasmeja i okrenu temu na košarku.
Da li mozes objasniti nekome koji je totalno laik, o cemu je pricao covek?

Da li mozes objasniti nekome koji je totalno laik, o cemu je pricao covek?
Kada su gradili ulice i celo naselje, pošto je tu očekivano bilo da bude normalan "plitki ukop" ili da, idealno, po samoj površini zemlje ide metro, čovek kaže da ne smatra da je ova vlast ozbiljna oko gradnje metroa, jer bi se već sada prostor koji je u gradskim zonama namenjen za prolaz metroa za to i pripremao, a pogotovo onaj gde bi to i ispalo najjeftinije, tamo gde su imali čisto zemljište, odnosno novonastalo naselje Beograd na vodi.

A nasmejao se na duboki ukop najverovatnije, jer je krajnje idiotski pored velike reke, gde znaš da imaš problema sa podzemnim vodama, kopati bilo kakve tunele i to pogotovo u dužini u kojoj su to oni isplanirali - ceo jedan ispod rečnog korita za liniju 2, a i jedan koji ide paralelno reci za liniju 1.

Другим речима нису ни планирали. А све је ово јефтино пумпање цене квадрата. Давно позната тактика, али за Србију први пут таквих размера достојних епских песама.
Планирали су и градиће.

Откад се узима за озбиљно шта причају ветерани по славама?

Сетимо се само оног графика што је Мали исписивао фломастером. А што би сад од Весаре било сигурица? Он се до сад није доказао као поуздан шта год је рекао све није било тако.

Готово сваки ветеран јесте циник. Али није по природи већ по животном искуству. Тј. зна човек како треба да се ради, и види да се у суштини не ради или не планира да се ради како треба, и шта треба да каже: момци све је супер, градиће се? Нема ту ракија везе са тим што је рекао...

И у 90% случајева суд тог ветеранског циника је погрешан. Нема вере у старкеље, што се мене тиче.

Ја се, иначе, не радујем што ће да се гради; насуо бих ракију целом форуму (нашло би се) да план пропадне кроз канализацију у мутан Дунав пре него што се потроше 2-3 милијарде за пола прве линије - али засад нам ништа не говори да ће тако бити.

Нажалост, само ће време да покаже да ли је у питању превара века (за ове наше просторе, у свету има и већих манипулација) или ће то да буде ропско задуживање за израду метроа попут Балтиморског или Јереванског. Прва варијанта, иако ружнија, бар неће толико да нас обремени.

Нажалост, само ће време да покаже да ли је у питању превара века (за ове наше просторе, у свету има и већих манипулација) или ће то да буде ропско задуживање за израду метроа попут Балтиморског или Јереванског. Прва варијанта, иако ружнија, бар неће толико да нас обремени.
Naravno da je prevara veka. Cuj, oni misle da zavrse prvu liniju kroz 3 ipo godine :ROFLMAO:. Ne ide to tako nidje rodjaci. Nece biti metroa ni do 2038e

Није на то мислио Прле. Неће бити 2028, то је јасно, али ће бити. Сви пројекти касне по Србији охо-хо, па ће и тај.

Треба пратити сличне пројекте у Европи, доста се ту одужава и померају рокови, једноставно не знаш на шта ћеш да наиђеш. Ми смо тренутно у фази пројектовања, можда су увидели током израде пројекта да је потребно да промене нешто и дораде, то све захтева време. Оно што је битно је да се ради на томе, да није празна прича, да су потписани неки почетни уговори и да новца има. Уколико не буде неке веће кризе, мислим да ће овај пројекат врло брзо кренути у физичку реализацију.

Мислим да су веће шансе да дође до промене градске власти пре него што пројекат крене са физичком реализацијом.

Није на то мислио Прле. Неће бити 2028, то је јасно, али ће бити. Сви пројекти касне по Србији охо-хо, па ће и тај.
Ja smatram da ga nikad nece ni biti ali kazem i da krenu danas da rade sve u 16 ne bi ga zavrsili do 2038. Ali nije uopste plan da se uradi to je problem. Npr. ako su ozbiljni zasto nije krtica narucena pre 2-3-4 godine? Zasto ne krenu danas da majstori kopaju stanice makar?
Kad (ako ikad) krenu sa stvarnim kopanjem po gradu i krtica krene da pravi tunele ok, ima sanse da jednog dana bude metro......A do tada je sve sarena laza

Ех, преузете обавезе су превелике, и то међународне обавезе; нити ће нас Кинези пустити да не градимо, нит` Французи, а најмање Београд на води. Њима супер, нама баш не. И то би било то.

Možda i dočekamo nekad:)
Ulazi "stiže za dve godine bušilica" u fasciklu sa redovnim godišnjim vestima o samo što nije krenula rekonstrukcija marakane, o vezivanju prokopa sa auto putem, o izgradnji železničke obilaznice itd.

Планирали су и градиће.

Откад се узима за озбиљно шта причају ветерани по славама?
Možda su ranije i planirali, ali tada se još nije znalo da će biti surčinski vašar 2027. Od kojih para će graditi i jedno i drugo?
Jopet pomeranje...
Ko zna koje po redu, već sam prestao i da brojim. O svim Vesićevim i Slinišinim izneverenim rokovima u vezi metroa do sada bi mogla da se napiše knjiga.
Треба пратити сличне пројекте у Европи, доста се ту одужава и померају рокови, једноставно не знаш на шта ћеш да наиђеш. Ми смо тренутно у фази пројектовања, можда су увидели током израде пројекта да је потребно да промене нешто и дораде, то све захтева време. Оно што је битно је да се ради на томе, да није празна прича, да су потписани неки почетни уговори и да новца има. Уколико не буде неке веће кризе, мислим да ће овај пројекат врло брзо кренути у физичку реализацију.
Koliko godina smo već u fazi projektovanja? I zašto onda na svakih 6 meseci iznova i iznova lažu "izgradnja stanica i bušenje tunela počinju tad i tad"? I tako bez trunke stida i obraza, već 5-6 godina neprekidno.
Možda znaš nešto što mi ne znamo, odakle ti informacija da novca ima? Gde su ga našli, pogotovo ako su im njihov usrani EKSPO i narkostadion preči od bilo kog saobraćajnog infrastrukturnog projekta?

Možda su ranije i planirali, ali tada se još nije znalo da će biti surčinski vašar 2027. Od kojih para će graditi i jedno i drugo?

Ko zna koje po redu, već sam prestao i da brojim. O svim Vesićevim i Slinišinim izneverenim rokovima u vezi metroa do sada bi mogla da se napiše knjiga.

Koliko godina smo već u fazi projektovanja? I zašto onda na svakih 6 meseci iznova i iznova lažu "izgradnja stanica i bušenje tunela počinju tad i tad"? I tako bez trunke stida i obraza, već 5-6 godina neprekidno.
Možda znaš nešto što mi ne znamo, odakle ti informacija da novca ima? Gde su ga našli, pogotovo ako su im njihov usrani EKSPO i narkostadion preči od bilo kog saobraćajnog infrastrukturnog projekta?
Sigurno ne pomeraju rokove jer im se tako ćefnulo već iz objektivnih razloga. Očigledno izrada dokumentacije traje duže nego predviđeno što nije ništa neuobičajeno za projekte ovog tipa. Svakako će se završiti pre 2033 i tjt, novca trenutno ima

Vrh