Šta je novo?

Mediji u Srbiji (TV, Novine, Internet, Radio..)

Pored pada kvalitetnog sadržajja na TVu opet imamo poplavu baba na ,,malim,, ekranima. Razumem da ,,ustoličeni,, moraju da drndaju i matorke al što moraju i na TV da ih kao voditeljke eksponiraju 🤮 to je bezumno jer daljinski ima mnogo dugmica te im gledanost opada o od nje bi trebali da prihoduju.

Imam pitanje za ekipu 50+ koji se verovatno toga secaju a tice se medija u Srbiji za vreme sankcija / rata na tlu ex yu:

Zanima me kako su Miki Vujovic TV Palma i Zeljko Mitrovic TV Pink dolazili do tadasnjih hitova dens muzike u Hrvatskoj u periodu 1993-1995, dakle za vreme rata u Hrvatskoj (a koliko znam Pink i Palma su krenule da rade 1993 godine)?

Pitam to jer jasno je da tada nije bilo interneta i Youtube-a, i pricam iskljucivo o tada aktuelnim muzickim hitovima koji nisu bili aktuelni u ex yu - npr. ET (Tek je 12 sati), Sandi Cenov, Goran Karan, Petar Graso, Severina... ta neka pop dens hrvatska muzika iz 1992-1994 koja je krenula posto je rat u Hrvatskoj vec bio u jeku, to nisu izvodjaci iz perioda ex yu pa da su bili jos tada aktuelni i poznati (tipa Oliver Dragojevic, grupa Magazin...).

Malo mi je verovatno da su pripadnici tadasnje JNA u Hrvatskoj za vreme rata slusali hrvatske radio stanice i gledali tadanje hrvatske tv kanale i snimali na vhs muziku koja im se svidela i to posle donosili ovde na kasetama i da je tako zavrsilo na Palmi i Pinku za vreme rata. To jeste logisticki moguce, ali nekako mi deluje malo verovatno.

Da li je mozda neko od clanova foruma tada radio na medijima ili zna nekog ko je tada radio na medijima ko bi mogao mozda da mi odgovori na ovo pitanje ?

Jel izlazi ovaj cirkuzant kao reklama i drugima i to danima unazad i to svuda, gde god da kliknem... ili ja dobijam ciljanu reklamu...?

Zanima me koliko dobro ciljaju marketing ili je čovek iskeširao da mu u celoj Srbiji na svim mogućim portalima i aplikacijama ide reklama i to prema svima...

InShot_20240723_200405739.gif

Svaki video na YT, svaka aplikacija sa reklamama... Non stop iskače... Napamet već znam reklamu...

Ako ciljaju onda je skroz pogrešno...

Daleko je filgud od cirkuzanta, naprotiv, jedan veoma harizmatican i inteligentan lik. Doduse mozda sam ja ranije taj pridev koristio dok ga nisam upoznao

Verujem da je zbog toga jer si ga upoznao...

Ali meni je sve to takvo šarlatanstvo i zgrtanje para... Ali nisam ja tu da mu sudim. Kao ni Marini Abramović u umetnosti ili njemu u zdravstvu/nutricionizmu... ali mu je marketinška kampanja agresivna i sugurno skupa...

Kako bre u Ugandi nema gojaznih? Koliko imaju dr Filguda po glavi stanovnika tamo ili na Haitiju...

Haićani imaju u proseku građu kao ja, a nigde Doktor Filguda...

Naravoučenije. Pitajte mene kako da smršate 😄 dobićete besplatan savet svakako 🙂 Koliko će vam se dopasti, drugo je pitanje...

Далеко је др Филгуд од шарлатана. Радио у хитној помоћи у Нишу, специјализирао анестезиологију на ВМА. И едуковао се у САД о фитнесу.
Е сад што тебе гађају рекламе, зато што је алгоритам тупав.

Dr Filgud mnogo ke*a i izuzetno je naporan.
Ne treba biti genije pa znati kako da se smrsa, to su ovi prodavci magle nasli novu nisu da prosipaju mudrosti.

Далеко је др Филгуд од шарлатана. Радио у хитној помоћи у Нишу, специјализирао анестезиологију на ВМА. И едуковао се у САД о фитнесу.
Е сад што тебе гађају рекламе, зато што је алгоритам тупав.

Bombarduju me reklamama kako da smršam.

Nisam ja negirao njegove formalne kvalifikacije i stručnost, nego ih je dobro utilizovao. I to jeste win win situacija kad imaš to neko zaleđe struke, kroz priznato i uvažavano zanimanje, a prodaješ maglu u suštini...

Agresivno se reklamira, advokatima je to barem zabranjeno iako i sami deru oko ničeg. (Tj. ni oko čega al lepše mi onako zvuči)

On je tvorac one 4 bele smrti. Nikad veće gluposti od toga. Ja sve što pijem gledam da šećera ima više. Jer se trošim i ne trebaju mi zamene za šećer, da mi voda bude kao slatka.

Sve je toliko naopačke postavljeno. Da mi je mrsko da ulazim u prodavnicu.

Koliko puta se ispalim jer je trend da je danas sve sa zaslađivačima a ja ne pogledam etiketu...

Joooj... zanči odmah bih u kantu zavrljačio to piće... sa tri nule... 0 šećera, 0 masti, 0 proteina...

A taj nutricionizam. Ne možeš mu ništa fomralno zameriti, legitimno je, a zapravo zarađuje na očaju ljudi koji ne znaju više kome da se obrate... Za neke prosto nema šansi i sad im on u toj rekalmi nudi da ipak imaju veru u njegov revolucionarni program... Da makar bio poslednji pokušaj odvoje još par stotina eura da bi izgubili kilažu. Da bi manje uneli u sebe onoga što košta (nutrijenata) i kretali se... e to košta par stotina eura... prosto paradoks...

Ja ti garantujem da posle mesec dana provedenih pod mojim pravilima, koje bih ti besplatno podelio, ako nema efekta, možeš da odustaneš od daljih pokušaja. Jer onda jesi izgubljeni slučaj. Kontra njegovoj reklami. Da ti ne uzimaju pare dalje razni Filgudi...

Pogotovo cilja žene čiji je i metabolizam drugačiji i kojima je estetika sopstvenog tela nešto važnija...

Belo bašno smrt, mast smrt 😄 sve je smrt...

I onda se postavlja ono pitanje kako je moj deda živeo 97 godina ništa sem belog hleba nije video a mast normalna prirodna, od mesa, sve je jeo... I bio suv kao grana...

Ма алгоритам за рекламе иде типа: циљна популација мушкарци и жене старости од 25 до 45 који су претрaживали спортску одећу или опрему за тренирање. Отуд тебе бомбардују.

Upravo to.. zanemarili su da sam kliktao na M veličinu... i sad ne mogu da se oslobodim Filguda...

A vidim da mu je program od pre 9 meseci al kampanja barem prema meni mu kreće tek od pre 2 nedelje...

Screenshot_20240725-173309_YouTube.jpg

Ad blocker у најбољем случају. Рекламе су толико постале досадне свуда.

Dobri stari Gugl nas spijunira, to je odavno poznato. Ako neko od ukucana nesto pretrazi, ocekujte reklame vezane za tu temu i na svojim uredjajima. Ako vam deda kupuje slusni aparat, eto najboljih modela na vasem laptopu, tabletu, telefonu....ja ne mogu da se otarasim reklame za osteoporozu iako nisam u zivotu trazio to ali znam ko jeste pre nekoliko meseci preko njenog telefona :p

Чак се и прислушкује. Причај са неким о кречењу, ето ти реклама за боје и четке.

Zato se lepo onesposobi Google asistent i Google services na telefonu, a stavi ad blocker na browser na njemu a pogotovu na kompu.

Pa čak i da nastave da prisluškuju bez dozvole, mogu da ga d...ju kad nemaju gde i kad da prikažu reklamu. Ima tu još praksi koje se podrazumevaju za zaštitu privatnosti na telefonu ali da ne ulazim sad u to.

Elem, sve ovo se dešava isključivo jer ima previše ljudi koji to dozvoljavaju i sponzorišu. Ima onih ljudi koji pravdaju sve ovo sa mantrom "pa nek me špijuniraju i profilišu, nemam šta da krijem" (to oni misle da nemaju). Ima i onih koji negiraju da bilo ko bilo koga prisluškuje, profiliše i prodaje na crnim tržištima, a svaku priču o tome ismevaju kao sumanutu teoriju zavere. A ima i onih koju misle da su kao pobedili sistem i obrnuli igricu tako što kad god im treba nešto, oni glasno govore u telefon, puštaju da ih Google snima, pa čekaju da im posle izbaci reklame za sve to. E dokle god su takvi u većini, biće ovako kako je. Jer ljudi, većina ljudi, vole da budu nečije ovce,da ne kažem moderni robovi.

Probao sam i meni radi isto. Jao majku mu...kad god me neko pitao sada na kojem nivou je novinarstvo u Srbiji ja ću mu pokazati ovo.

Bombarduju me reklamama kako da smršam.

Nisam ja negirao njegove formalne kvalifikacije i stručnost, nego ih je dobro utilizovao. I to jeste win win situacija kad imaš to neko zaleđe struke, kroz priznato i uvažavano zanimanje, a prodaješ maglu u suštini...

Agresivno se reklamira, advokatima je to barem zabranjeno iako i sami deru oko ničeg. (Tj. ni oko čega al lepše mi onako zvuči)

On je tvorac one 4 bele smrti. Nikad veće gluposti od toga. Ja sve što pijem gledam da šećera ima više. Jer se trošim i ne trebaju mi zamene za šećer, da mi voda bude kao slatka.

Sve je toliko naopačke postavljeno. Da mi je mrsko da ulazim u prodavnicu.

Koliko puta se ispalim jer je trend da je danas sve sa zaslađivačima a ja ne pogledam etiketu...

Joooj... zanči odmah bih u kantu zavrljačio to piće... sa tri nule... 0 šećera, 0 masti, 0 proteina...

A taj nutricionizam. Ne možeš mu ništa fomralno zameriti, legitimno je, a zapravo zarađuje na očaju ljudi koji ne znaju više kome da se obrate... Za neke prosto nema šansi i sad im on u toj rekalmi nudi da ipak imaju veru u njegov revolucionarni program... Da makar bio poslednji pokušaj odvoje još par stotina eura da bi izgubili kilažu. Da bi manje uneli u sebe onoga što košta (nutrijenata) i kretali se... e to košta par stotina eura... prosto paradoks...

Ja ti garantujem da posle mesec dana provedenih pod mojim pravilima, koje bih ti besplatno podelio, ako nema efekta, možeš da odustaneš od daljih pokušaja. Jer onda jesi izgubljeni slučaj. Kontra njegovoj reklami. Da ti ne uzimaju pare dalje razni Filgudi...

Pogotovo cilja žene čiji je i metabolizam drugačiji i kojima je estetika sopstvenog tela nešto važnija...

Belo bašno smrt, mast smrt 😄 sve je smrt...

I onda se postavlja ono pitanje kako je moj deda živeo 97 godina ništa sem belog hleba nije video a mast normalna prirodna, od mesa, sve je jeo... I bio suv kao grana...

Pa puno pišeš ovde o hrani, Google algoritam te je snimio i računa da, ako toliko već pišeš o hrani, da treba sada ili u budućnosti da smršaš. Verovatno i guglaš o tome i eto - dobio si reklame za Filguda. Nešto si guglao ti ili neko sa tvoje IP adrese, probaj da par puta označiš Filgudovu reklamu kao neinteresantnu, pa možda nestane, ali dobićeš neku drugu...

Možeš eventualno u podešavanjima da isključiš personalizovane reklame, pa makar nećeš dobijati te jedne te iste reklame.

Jutros sam gledao modularne kuće na 1 min i danas samo to dobijam kao reklamu 🙂 a Filgud je srećom spontano otišao u istoriju...

Jutros sam gledao modularne kuće na 1 min i danas samo to dobijam kao reklamu 🙂 a Filgud je srećom spontano otišao u istoriju...

Inače, nije mit, ali Facebook, a verovatno i Google može i na osnovu onoga što pričaš u blizini telefona da ti šalje personalizovane reklame. Evo na ovoj čuvenoj slici, Mark Zuckerberg ima izolirku preko mikrofona na MBP

960.jpg

Vrh