Pa i ćorava koka ubode neko jaje.
Potera, Slagalica, Kuhinja mog kraja, Sasvim prirodno, Lov i ribolov kome znači, i SAT isto kome znači... to su ok stvari. Ali one čine tipa 20% programa. Preostalih 80% je pravi šit.
Ne podnosim ni njihov Jutarnji program jer pored toga što je konceptualno dosadan (sa sve onom njanjavom muzikom) on isto služi kao platforma Partiji da iznosi svoje hvalospeve. Recimo, jedan dan im dođe direktorka iz neke bolnice da šatro priča o bolesti i zdravlju, a na kraju se sve pretvori u hvalospeve ili o državi ili o Vučiću što su renovirali 5 prostorija. Drugi dan im dođe lik iz neke "institucije" da priča kako je Srbija dobila čast da bude domaćin regionalnog turnira u gledanju u farbu (karikiram) i kako je to velika čast i prilika, kakvu nismo videli nikad u poslednjih 60 godina. Obrati pažnju na to i videćeš i sam. Ne može da prođe epizoda Jutarnjeg programa a da Srbija ili Nelečeni ne ispadnu superiška u nečemu.
Onda sve to iskasape i ispresecaju sa Dnevnikom na svakih sat vremena u kome, dabome, ture 20 minuta vesti o Nelečenom i snimke njegovih govora.
Mislim ne samo da mi to ide na onu stvar, nego koji će mi đavo sve to. Koja je informativna vrednost svega toga.
Oko je emisija koja otvori neku temu, taman je razradi i dođe do srži problema ili izazova, i onda kreće odjavna muzika, voditelj stopira goste i kaže "hvala što ste gledali, doviđenja". I tako već 20 godina. Opet - koji će mi sve to? Koja je poenta toga? Zašto praviti emisiju o ozbiljnim i kompleksnim temama u kojoj će voditelj dobiti i gosti svako dobiti po 7 minuta vremena? Šta se postiže time?
Ono smeće "na večeri kod" je najveći cringe festival u istoriji televizije.
Tajna njanjave loze isto težak šit, najretardiranija serija koju sam video. Mrtva trka da li je veći kancer ona, Tužni vetar ili onaj Klan. Možda mu Njanjava loza dođe i kao najmanje zlo kad tako poredimo sa ovim kriminalnim bljuvotinama. Mada i Loza zrači melanholijom i čemerom.
U podne onaj "jedan dobar dan" gde uglavnom melju o glupostima i dovode pop-narodnjake da animiraju sredovečan narod.
Vikendom tu ulogu preuzima Šarenica, sada bez Žike seljaka.
A u nedelju uveče Ja volim Srbiju, isto veliki cringe festival, samo za penzose i boomere. Posle toga obično neki niskobudžetni film od pre 15 godina.
Izuzimajući navedene sadržaje na vrhu posta (Potera, Sasvim prirodno, Slagalica...) većina programa su im težak šit. I da budu još odvratniji, uz to su i politički obojeni. Pa šta će mi takvi.
A pretplatu treba ukinuti, dovoljno im je para od reklama i od države ovo što im sada daje.