Realno, jedini organizacioni problem tamo je oko samog spica, tj prelaz izmedju stalista uz Dunavac i setalista uz Savu, i taj problem je uglavnom tu zbog toga sto je automobilski saobracaj pusten da pridje uz reku, a pesacke staze prakticno isecene. Naravno, moze da se prodje, ali je celina narusena. (ja bih automobile odatle proterao, ali verujem da se posetioci splavova ne bi bas slozili).
Potpuno odvojeno je pitanje da li mi mozemo (finansijski) da sebi priustimo da tu sacuvamo park i setaliste, da resimo kanazliciju u tom delu gde je problem, malo jos uredimo zelenilo, i redovno cistimo Dunavac od mulja. Ako ne mozemo, onda bas i nemamo izbora nego da ga damo strancima pa nek dizu marine i hotele...
Inace, protiv samog pristanista i manje marine na terenu gde je vojska nemam nista (uz ogradu da se ne razumem u ulogu vojske na tom mestu, ako zaista postoji razlog zbog kojeg je bitno da tu, ok). Imam mnogo toga protiv sirenja (cak i zadrzavanja trenutnog) pristupa autombilskoga (a u slucaju marine i neophodnog teretnog) saobracaja toj zoni.