Nazalost ali se ne slazem sa cinjenicom da su iz Engel-a kako Iz Izraela su dolazili potpuno neozbiljni i nedorasli technical manageri koji su sedeli u BGDu i trošili velike pare ne radeći ništa (čast jednom izuzetku)i kazete : "Iz Izraela su dolazili potpuno neozbiljni i nedorasli technical manageri koji su sedeli u BGDu i trošili velike pare ne radeći ništa (čast jednom izuzetku)"...
Postojao je jedan tehnicki mendzer, da ne navodimo imena sada, koji je bio u Bg-u, sada da li je trosio pare ili nije, to moramo pitati Jakova Engela, a i nije nas problem, postojao je i povremeno je dolazio glavni inzenjer kompanije, koji je doduse relativno mlad covek, ali ne tako ne iskusan i dobro je znao svoj posao i to je bilo sve... ne znam kako mislite da su bili nekompetentni i ne dorasli tom poslu, ali ajde...
A nasi arhitekti, tj. tri zene koje su se bavile tim projektom, su cak pokusavale tehnickog menaadzera da potplate ne bi li im ovaj potpisivao racune za posao i uzimao od Jakova Engela novca koliko su one zelele...
A sto se tice direktora predstavnistva Engela u Bg-u, ili kako ga Vi nazivate, projekt menadzera koji je sedeo u Beogradu imao svoj ofis u jednom stanu i sekretaricu, je vec u startu i prije nego sto je projekat poceo, bio u tesnoj vezi sa jednom od arhitektica, koja je posle razradjivala projekat, i sa njenim muzem koji je tada bio funkcioner u opstini Savski venac. Oni su trazili zrtvu na kojoj ce se "obogatiti", pa je ta muska osoba, tako cemo ga zvati, otisao u Izrael, u kome pri tom ne zivi, vec zivi u Engleskoj, i nasao investitora - Jakova Engela, pri tom je uslov da dodje do pregovora, bio da on (muska osoba), i smao on moze biti u Beogradu, glavni i odgovorni urednik sveg sto se desavalo oko projekta, inace on nece upotrebiti svoje veze i Jakov Engel nece dobtiti posao, ne bas ovim recima, ali nesto tako...
Takav je bio plan i tako je i uradjeno, a za kontrolu projekta su poslati drugi ljudi, koji su BILI kompetentni za svoj posao, a sto se tice muske osobe iliti projekt menagera, on nije znao nista ... Njegovo je samo bilo da zajedno sa svojim drugaricama arhitekticama, opeljesi investitora, a za ostalo ih nije bilo briga...
Sto se tice menjanja projekta.... da, menjanja je bilo jer su drage pozadinske arhitektice i njihovi muzevi na polozajima, svaki dan pricale drugu pricu investitoru...
Ramijev projekat nije prosao, jer je zaista bio uzasan, pa je odbijen od strane komisije, a onda, po nagovoru muzke osobe - projekt menagera, u saradnji sa pozadinskim arhitekticama, investitor je pod uticajem muske osobe iliti projekt menagra, iako mu to nije bilo savetovano od strane njegovih tehnickih menagera, umesto Masinoprojekta uzeo Branu Mitrovica, koji je uradio zaista divan projekat, ali unutrasnje uredjenje stanova je bilo uzasno, preuzeto sa drugog projekta i iskopirano na ovaj...ali nema veze, necemo o tome, generalno je projekta bio ok.
A sto se tice kvadrature...Jakov Engel nije ulozio milione da bi napravio propagandu za svoju firmu, covek je zaista bio nameren da napravi i uradi projekat, ali kao sto vec rekoh, pod uticajem muske osobe iliti projekt menagera i njegovih prijateljica arhitektica, koje mogu preko svojih uticajnih muzeva da srede "sve", Jakovu Engelu su obecavani kvadrati i kvadrati i on je placao i placao, kako su one govorile, treba podmazati u opstini ovoga i onoga, i on je, naravno isao na to, ne bi li dobio sto vise kvadrata, a sve te pare su trpali u svoj dzep. Pa kada njihovi dragi muzevi nisu uspeli da ubede odredjene ljude da im daju svu tu kvadraturu, moralo se obelodaniti da nece dobiti tu kvadraturu, ali napravice one dva projekta, jedan sa manje kvadrata a jedan sa vise kvdrata, pa ce one opet potplatiti ovoga i onoga i to ce proci...Al da budemo jasni ni ti ljudi koji su otkazali da se poveca kvadratura, nisu to uradili iz ciste dobrote, nego zato sto je Jakov Engel, posle meseci i meseci placanja i gubljenja para, pri tom je, da jos jednom napomenem, 80% tog novca islo u dzep arhitektica i muske osobe iliti projekt menagera, Jakov Engel je odlucio da vise nece da placa i povukao ljude sa projekta i tada je nastao haos!
To da se renomirana agencija koja ja je trebalo da vrsi prodaju , mesala u proces projektovanja, to mi nije poznato i posto sve ovo dobro znam, mislim i da nije tacno, ali mozda...
A to da je politika DS-DSS nasala svoj udeo u svemu tome je potpuno tacno...kao sto rekoh vec, muzevi funkcioneri su cupali za svoje zene a sa druge strane su bili ovi drugi u opstinama,koji su takodje arhitekte i koji su zeleli taj projekat za sebe, tj. za projektne biroe svojih zena...vidite, zene su cudo
...
Nadam se da cu uskoro videti bolju sliku u Beogradu, jer je to moj grad i volim ga vise nego i jedan na svetu, ali sam razocarana tim sto sam videla tada, sav taj grabez i medjusobno pljuvanje i neuvazavanje...a reklo bi se obrazovani ljudi i ljudi koje traba uvazavati...
A kao sto vec ranije rekoh... nemojte da mislite da branim nekoga, samo se trudim da malo istine ispliva iz svog tog blata.