Mislim da je u pitanju klasičan "ne sviđa mi se jer nemam nikakvu vajdu od toga, da imam sviđalo bi mi se" način percepcije stvari.Не могу да се отмем утиску да појединци не могу да поднесу сваку промену, сваки већи пројекат.
Gotovo sam siguran da ljudi koji kritikuju, bilo ovaj, bilo neki drugi projekat, bi ga na sasvim drugi način posmatrali da imaju neke konkretne, hajde tako da kažem, vajde od njega. Bilo da su finansijski na nivou da mogu da priušte nekretninu, bilo da mogu da ostvare neki benefit kroz posao koji je vezan za ljude koji mogu da priušte nekretnine tamo (na primer enterijeristi, prodavci nameštaja, majstori raznih profila, uslužne delatnosti poput održavanja stanova, čuvanja dece...) bilo kroz poslovne mogućnosti koje će se otvoriti izgradnjom ove lokacije (vlasnici restorana, kafića, drugih delatnosti koje bi mogle da budu otvorene u kompleksu i okolini).
A verujem da i jedan procanat komšija/starosedeoca na Donjem Dorćolu koji nemaju konkretne vajde takođe su zadovoljni što će njihov kraj biti modernizovan izgradnjom ovakvog high class kompleksa (ali iskreno neverujem da će starosedeoci koji su zadovoljni pričati okolo o tome, jer to nije popularno mišljenje) zato što igrom slučaja žive tu, i što će sa novim naseljem moći da gustiraju nove sadržaje i zato što će dobiti moderan produžetak postojećeg šetališta.
Ali mogu da zamislim ljude koji u Marini Dorćol vide poslovnu priliku a starosedeoci su u ovom delu Dorćola, nevezano da li je to neko ko planira da otvori kafić/restoran/teretanu, ili planira da se bavi nekom drugom uslužnom delatnošću i da cilj profil stanara ovako skupih stambenih zgrada (na primer za poslovne kućne pomoćnice, čuvanja dece, šetanja kućnih ljubimaca, uslužno odvoženje/dovoženje automobila iz autoperionica...) da mu je verovatno drago što će mu se takva poslovna prilika otvoriti u komšiluku.