za K distrikt je bilo koja demituša u prigradskim naseljima čist doktoratZa K distrikt ovo i ovako nabudženo je čist doktorat. Kad se onaj kanjon pojavi ispred tebe kad voziš donjim gradom prema Beku… kako deluješ mali u autu… a ispred tebe ko Titanik one zgrade.
Ne samo to, nego ima i dovoljno nas kupaca koji jedva čekamo ovakve projekte kako bi mogli da investiramo u stanove kakvi su do pre par godina bili u klasi "ovo ima samo na zapadu".Ali ipak je ovo odraz trenutne situacije u društvu gde investitori imaju odrešene ruke
Ma ovakva naselja, poput Marine Dorćol samo mogu da pojačaju i poboljšaju vizuru sa Dunava i da zaklone zgrade na koje nismo ponosni (raspale od neodržvanja)Зашто се занемарује потенцијал Дунава? Зашто се игнорише постојање пристаништа за туристичке бродове у Винчи?
Ne mogu. Kako neka ruševina može da bude monumentalna? Kako neka ruševina može da bude turistička atrakcija? Kako nešto može da bude proglašeno za zaštićeno kulturno dobro ako je ruševina?Nije. Piramide u Egiptu, Tadž Mahal ili Akropolj mogu se opisati kao monumentalna zdanja.
Ma ovakva naselja, poput Marine Dorćol samo mogu da pojačaju i poboljšaju vizuru sa Dunava i da zaklone zgrade na koje nismo ponosni (raspale od neodržvanja)
Stop masovnom turizmu! Stop turistickom urbanizmu!Ne mogu. Kako neka ruševina može da bude monumentalna? Kako neka ruševina može da bude turistička atrakcija? Kako nešto može da bude proglašeno za zaštićeno kulturno dobro ako je ruševina?
Kako tačno zaklanja postojeće zgrade uz obalu na koje nisi ponosan?
Drugo, ništa nije doprinela ta kultura gradnje i zaklanjanja, jer koliko god da se novog gradi, ono postaje raspad zbog neodržavanja. Ja eto ne vidim da je sva ta količina novogradnje doprinela na bilo koji način da grad bude bolje i lepše mesto za život nego li ranije.
Nadam se da si sarkasticanStop masovnom turizmu! Stop turistickom urbanizmu!
Јоој људи моји, заиста не желим да са било ким улазим у личну расправу о 100 пута испричаним причама, али ми је заиста невероватно колико смо различити и колико другачије посматрамо свет. За мене је ово свакако пројекат који ће да улепша један потпуно девастирани део града и да утиче да крену и слични пројекти у индустријској зони. Не могу да се отмем утиску да појединци не могу да поднесу сваку промену, сваки већи пројекат. Ово чак и нема везе са партијом на власти, омраженим појединцима и слично.... Мени делује да је у ствари реч о фрустрираним људима који не могу да поднесу ни једног успешног, богатог, моћног појединца, структуру, фирму... Јер их то подсећа на њихову беду. Као што видимо, појединцима смета све, само се разлози мењају. Негде су визуре, негде је стил, негде је нешто десето. Отићи ће Вучић или Шапић, али ће доћи неки нови моћници на које ћете пројектовати вашу злурадост. Видео сам да се критикује и Палата науке од покојног Костића. Мислим да је нека прича о урбанизму или естетици само маска за неке много дубље психичке проблеме и слабости
Пошто си културно рекао своје мишљење, ја то ценим и искрено ћу те питати без икакве ироније или ружне намере: да ли ти је чудно да постоје људи којима се дословно ни један пројекат (јавни, приватни...) не допада?Ja ne mogu da se otmem utisku da ti koristiš ovaj forum da govoriš svima koji se ne slažu sa tobom da su psihički bolesnici. Što baš nije ok. Nije ti prvi put da baciš ovakav komentar.
Zvuci kao da ti predstavlja napor da budes objektivan, sam to kazes?Probaću objektivno da odgovorim
Mislim da ono što je trenutno, da kažem, paradigma urbanizma i stambene gradnje u BG (investitorski urbanizam) ne nailazi na dobar odziv na ovom forumu iz raznih razloga, nekih više, nekih možda manje opravdanih. Pa iako možda neki projekat unapređuje postojeće stanje, ljudi često razmišljaju u kontekstu šta je moglo biti urađeno na bolji način, humanije, sa više obzira prema javnom interesu, ali je nažalost žrtvovano finansijskom interesu investitora, i to je po mom mišljenju skroz legitiman stav, s kojim imaš pravo da se ne slažeš - ali mislim da nije ok da govoriš ljudima da zbog toga imaju psihičke probleme ili da su frustrirani.
Što se tiče tvojih komentara konkretno, ne pratim sve što napišeš na forumu pa ne znam da li si se sa nekim zakačio, svakako ako misliš da te neko neopravdano napada, možeš da ga prijaviš moderatoru, ili da ga blokiraš.
Па добро, разумем и поштујем све што си рекао. Мислим да се и сам трудим да будем што објективнији, да добре ствари похвалим, да лоше такође истакнем, да се не закопавам у ровове и да не градим црно-белу слику о друштву и свету око себе. Искрено примећујем тенденцију појединаца да се сваки пројекат оцрни или да се све омаловажи и исмеје, и не могу да кажем да то у мени не изазива одређену одвратност, као и мисао да се то ради како би се задовољиле неке сопствене, често веома ниске побуде (притом, уопште не мислим на тебе, а не бих ни директно било кога етикетирао, али мислим да смо обојица приметили такве тенденције).Probaću objektivno da odgovorim
Mislim da ono što je trenutno, da kažem, paradigma urbanizma i stambene gradnje u BG (investitorski urbanizam) ne nailazi na dobar odziv na ovom forumu iz raznih razloga, nekih više, nekih možda manje opravdanih. Pa iako možda neki projekat unapređuje postojeće stanje, ljudi često razmišljaju u kontekstu šta je moglo biti urađeno na bolji način, humanije, sa više obzira prema javnom interesu, ali je nažalost žrtvovano finansijskom interesu investitora, i to je po mom mišljenju skroz legitiman stav, s kojim imaš pravo da se ne slažeš - ali mislim da nije ok da govoriš ljudima da zbog toga imaju psihičke probleme ili da su frustrirani.
Što se tiče tvojih komentara konkretno, ne pratim sve što napišeš na forumu pa ne znam da li si se sa nekim zakačio, svakako ako misliš da te neko neopravdano napada, možeš da ga prijaviš moderatoru, ili da ga blokiraš.
Zvuci kao da ti predstavlja napor da budes objektivan, sam to kazes?
Drugo, i sam si potvrdio tezu @срббгд90 da ljudi kritikuju svaki projekat, "po diflotu", a naravno da nijedan projekat na svetu nije idealan, tako da uvek ima materijala da se kritikuje. I neka se kritikuje, ali da li to takodje znaci da ne treba graditi nista sto nije idealno, dakle bas nista ne treba graditi? Ili smatras da ipak treba graditi iako nije idealno (dok god je bezbedno i fundamentalno funkcionalno)?
Baš naprotiv, uopšte se nisam fokuisrao da li je kritika opravdana, ne znam odakle vam takva ideja, već sam se jasno fokusirao na mnogo bitnije pitanje da li smatrate da uopšte ne treba graditi projekte koji nisu idealni.mislim da se fokusirate na pogrešnu stvar, nije problem da li neko kritikuje ili ne, pitanje je da li je kritika osnovana, a tu je tačka sporenja