Šta je novo?

Makiško polje

Nije, i zvanicna statistika kaže da se najviše uvozi iz BJRM, sveukupno je Nemačka prva zbog mašina i vozila, ali od robe široke potrošnje više je MKD. Iza su turska, bugarska, hrvatska i italijanska roba. Meso je u svim prodavnicama gotovo isključivo iz Latinske Amerike.

Чланак са блога Градња о Тесла граду објављен 29.децембра 2016.

Tesla grad: Istorijat jedne ideje
29/12/2016 |
Kategorija: Aktuelno Blog | Objava: Igor Conić

Projekat Tesla grada, koji će se izvoditi na Makiškom polju, mogao bi biti ostvarenje ideje Bogoljuba Karića od pre više od 20 godina.

Biće interesantno gledati kako Čukarička padina, Žarkovo, Bele vode i Železnik od radničkih naselja postaju najbliža rezidencijalna naselja novog centra Beograda.

http://www.gradnja.rs/tesla-grad-istorijat-jedne-ideje/

Fujjjj!!!
Olos jase sve po vodozastitnom pojasu.
Luka na Dunavu, Makisko polje, sremska trasa A2 autoputa...
Da covek pomisli da je ovo neki ruzan san, koliko nedgovornosti, bezobrazluka i bahatosti...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Nisam video da je Gaga već postavio link.Izvinjavam se.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Malo bolje pogledajte ovu projekciju Tesla Grada na navodno Makiško polje.

Zelena površina u pozadini je neka kraška vrlet sa nekoliko manjih veštačkih jezera i niskim rastinjem oko njih. WTF?

To je projekat koji im nije prosao u minsku inace naucili smo da renderi ne oslikavaju realnost nego fikciju

Dragan Veselinovic mi neki dan rece da im je prioritet da izgrade Tesla City. Mislim da se nesto krece u tom pravcu.

Nije me mrzelo da proguglam malo zaturenije izvore, pa sam na Karićevom sajtu našao:
https://www.abk.rs/video-bogoljub-karic ... esto-radi/
Karić: “Hrvati su mi nudili ostrvo da gradimo ove hiljade kvadrate. Odbio sam jer su nam ponudili ovde lokaciju, Makiš. Ljudi ovde treba da rade, da grade. Tesla grad treba da napravimo ovde. Mi gradimo milione kvadrata u bivšim ruskim republikama. Mora da se gradi u našoj zemlji, na svakom mestu”.

Ovaj projekat mi je, kako god, manje ogavan od BnV. Možda grešim, ali njegov novac je manje mnogo prljav (da upotrebim takav izraz).

Sve to u Makisu? Da nije malo podaleko za biznis centar?

У целој причи мени је спорна локација. Oсим ако није мислио на њиве између Авалске и Петловог брда.

Хмм, та локација ми уопште није за ту намену. Овде би реално било боље.

Da bilo bi logicnije i smislenije, samo sto to nije Makisko polje.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

A zato ce metro da ide tuda inace bio je neki render davno za neko naselje preko puta onih borica sto nedadose da se posjeku

Значи то је већ запоседнуто. Мени искрено само није јасно ко ће све да насели све те комплексе које најављују.

Racunaj na to da ce po centru svi da se bave AirBNB-jem i da izdaju stanove turistima (koji ce da se udesetostruce u narednih par godina) a ljudi ce se preseliti da zive po ovakvim lokacijama.

Zar prostor između ranžirne stanice i savske magistrale nije već predviđen za železnički intermodalni terminal?

makisko_polje_270317_tw1024.jpg

Vrh