Šta je novo?

Mašine za pranje sudova

Slatka je, ali lakse oprati na ruke 4 tanjira i 3 case nego ih stavljati u masinu, ukljucivati je i posle vaditi iz masine 😁

Nemojet upotrebljavati mainstream sredstva kao sto su Finish, Somat ili slicna.
Jako su agresivna jer rezidu sredstva na kraju pojedete, a ne govorim da zagaduju kolinu.
Kapitalisticke zveri napravile su ova sredstva koja su overkill d abi pobedjivali na testovima, zdravlje ih ne zanima.

Najbolji je eko prasak "Denk mit" koji ima u DM-u
Ili ovo sredstvo gde je na jedno pranje dosta skoro samo pola kasicice za kafu

A kakva su iskustva sa tim, da li se sudovi dobro operu?
Ja primećujem veliku razliku između Finish i Somat kuglica, posle ovih drugih sudovi su mnogo lošije oprani.

A kakva su iskustva sa tim, da li se sudovi dobro operu?
Ja primećujem veliku razliku između Finish i Somat kuglica, posle ovih drugih sudovi su mnogo lošije oprani.
Ја користим из ДМ-а еко таблете, и нормално перу. Верујем да је то много бољи избор од ових осталих који су пуни хемије..

Pa tesiram ove Frosh eko kao tablete i moram reći da su rezultati ipak lošiji od Fairy Platinum tableta... Jednostavno je tako. najviše se vidi na plastičnim posudama i naravno šerpama, obične šolje, tanjire i sl nema problema ni sa Frosh

DM još nisam probao, u sledećem krugu..

Skače mi žena po glavi da joj kupim mašinu za pranje sudova, ali meni se ta ideja ne sviđa. Knalizacione cevi u zgradi su katastrofa, strah me da ne začepimo vertikalu. Deluje mi, možda i bez raloga - ne znam, da ovakve mašine nisu za loše cevi

Kako da začepiš vertikalu, pa ove mašine imaju filter koji moraš da čistiš koji upravo ne dozvoljava da izlazi preveliki komadi prljavštine. Plus sam sistem muljanja po sat vremena vode kao rezulatat ima da se skoro sve razloži pre nego što krene da se izbacuje voda iz mašine.
TAko da je po meni veća šansa da začepiš vertikalu uobičajenim korišćenjem sudopere, ljuštenjem povrća voća i slično u njoj, pa nešto preostane...

Kako da začepiš vertikalu, pa ove mašine imaju filter koji moraš da čistiš koji upravo ne dozvoljava da izlazi preveliki komadi prljavštine. Plus sam sistem muljanja po sat vremena vode kao rezulatat ima da se skoro sve razloži pre nego što krene da se izbacuje voda iz mašine.
TAko da je po meni veća šansa da začepiš vertikalu uobičajenim korišćenjem sudopere, ljuštenjem povrća voća i slično u njoj, pa nešto preostane...
Ne znam, moje iracionalno razmišljanje i strah od mašina :(. Imam dojam da neće izdržati. Hvala ti za mišljenje, trebaju mi ovakvi saveti da me konačno prenesu u realnost

Verovatno zato što u kupatilu veš mašina izbacuje odjednom više vode nego bilo šta drugo (osim možda kupanja u kadi).
Slično, mislim da sudo mašina nema veliku šansu da zaupiši vertikalu, ali ako se vartikala zapuši, onda (možda) može da upumpa dosta vode u cevi.
(nemam osećaj kako se to poredi sa ručnim pranjem ako se drži stalo otovorena voda)

Nije samo prljavština...ima nešto i u tim tabletama. Objašnjavao mi je majstor. Kada se ne rastvore dobro i pomešaju sa ostatcima hrane mogu napraviti smesu koja je kao beton. To sve može zapušiti odvod.

Интернет гуруи кажу да се таблете никада не стављају у место предвиђено за то, него само да се произвољно убаце у машину

Nije samo prljavština...ima nešto i u tim tabletama. Objašnjavao mi je majstor. Kada se ne rastvore dobro i pomešaju sa ostatcima hrane mogu napraviti smesu koja je kao beton. To sve može zapušiti odvod.
Sličnu priču je objašnjavao i mom ćaletu pre desetak godina majstor za Somat i finish tablete (ono crveno šta god bilo) da začepi vremenom odvode u samoj mašini (nevezano za cevi u zgradi). Kao skuplja se po crevima u samoj mašini i začepi... Iskreno meni je to i tada delovalo čudno, ali te cevi su ponovo mnogo tanje od same vertikale.
I to je bila baš priča za same tablete, ne sve proizvode za čišćenje (valjda ono crveno služi da razbija jaču prljavštinu i nije ni predviđeno da se rastvori). Ali ovo mi se čini da je bilo za baš stare tablete, koje su ranije bile u upotrebi. Ne koristim finish, ali čini mi se da su menjali tipove tableta...

"Fancy" tablete sad višu nisu tablete nego tečnost.
DM natural (zelena kutija, valjda na njih mislite) su baš tablete. Sad sam ih uzeo, i za sada ok peru.

Најјаче ми је када полу-писмени мајстори крену да објашњавају науку...

• Sviđa mi se
Reagovanja: Aes
Ne bih baš rekao kao beton, ali jednom prilikom sam se odbro namučio da uklonim tabletu koja je upala u mokru sudoperu i tu ostala par dana, pa se osušila.
(one starije, kao nabijen prašak, ne tečne)
Ali ne vidim kako bi se to desilo u cevima, gde stalno ide neka voda.

Vrh