Medekobrada
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
 - 29.01.2022.

- Pohvaljen
 - 1.100

Osim za Haier. 

Zdravo, interesuje me koji je model LG masline u pitanju? I ja sam u potrazi za 2u1 sa toplotnom pumpom i inverter motorom, ali ih nešto slabo nalazim.
Ja baš sad uzeo haier (jedina koja je po dimenzijama mogla da stane u kupatilo). Za sada sam zadovoljan sa pranjem i bukom, videćemo dokle će. LG kombinovana mi je trajala 7 godina no kvarovi su počeli posle 2-3god. Srećom "lako" se zameni problematični deo uz pomoć jutuba tako da ne treba majstor (ko hoće da se bakće sa samostalnom zamenom).Osim za Haier.![]()
Pa ne znam, meni je glavna mana kombinovane bila izgužvana posteljina i minimalno više izgužvane stvari, u zavisnoti od količine.Ko može, uvek posebno mašina za sušenje i pranje ili onaj wash tower. Kombinovane jednostavno ne mogu da osuše kako treba.
Hvala na informaciji brado, da candy/haier i hoover bih izbegavao.Za preporuku ti treba onaj ko je imao iskustvo sa vise modela. Posto radim namestaj po meri i opremanje svih stanova imam nesto iskustva. U toj ceni Bosh tj. Siemens. Izbegavaj masine sa opcijama koje ukljucuju rad preko aplikacije. Bolji su stariji modeli od najnovijih. Haier,Candy,hoover grupaciju izbegavaj.
Hvala imacu u vidu@Extroniks uzgred, ja ti bih ti savetovao da zaobiđeš Bosch seriju 8 sušaru, a mislim i sve druge serije.
- Najveća mana je lint filter koji je postvaljen u samom dnu mašine, u delu gde često ima i malo vode. Tako je čišćenje baš cimanje i često ti malo pokvasi pod. Ako pogledaš recimo Miele ili najmanje jedan Samsung koji sam video, postoji filter koji se vadi direktno iz bubnja, i koji uhvati veliki deo otpadaka, pa ono ispod ne mora često da se otvara.
- Manji problemi su veoma iritantan biper koji se teško gasi (neke magične sekvence okretanja točka i proitiskanja dugmića) i ciklus čišćenja koji takođe zahteva neku magičnu sekvencu komandi, koju naravno nećeš zapamtiti, pa moraš da juriš uputstvo
Edit: Inače lepo suši.
Generalno koliko sam upucen je da svi kazu da se izbegava kombinovano jer se dosta cesce kvare.U manjem stanu sam imao seriju 6 kombinovanu (još uvek radi u familiji), fino je radila. Čak mi je UX sa njom bio bolji od odvojenih, zbgo wash/dry ciklusa. Jedina prednsot samostalne sušare je (za mene) manje izgužvana posteljina (a dovoljno sam dugo u braku da me za to zabole). Možda troši manje struje, nisam siguran.
E, da vodi računa sa Bosch-om, u dimenzijama negde nisu uključena vrata od mašine, pa znaju da budu 65cm sa vratima, iako piše 60.Generalno koliko sam upucen je da svi kazu da se izbegava kombinovano jer se dosta cesce kvare.
A i ima lufta mesta u kupatilu za obe svakako
Hvala na podeljenom iskustvu![]()
Skoro sam pricao sa bivsim kolegom i ovo i dalje stojie radio za jednog od najboljih i najpoznatijih proizvodjaca kucnih aparata mogu da prenesem samo ovo
kombinovane masinie samo ako bas mora (ako se nema mesta za masinu za pranje + susrau, ili ako nemate gde da susite ves)
par razloga
1. jos uvek ni jedna kombinovana masina nema efikasno i pranje i susenje
2. retko koja kombinovana ima isti kapacitet pranja i susenja
3. odrzavanje kombinovane maseine je mnogo zahtevnije nego bilo koje pojedinacne
4. kombinacija 2 sistema nije jos uvek dobro resena u smislu higijene, odvodjenja vlage, susenja, eliminacije bakterija i sprecavanja pojavljivanja gljiva u samoj masini
5. sklonije su kvarenju
toliko od mene
Imam seriju 6 rernu, ploču, mikrotalasnu, nešto više od godinu dana. Ok radi sve, ništa spektakularno, a seriju 8 nisam hteo da plaćam jer te razlike koje ima serija 8 meni ne vrede tih para.Hvala imacu u vidu
Kakva su ti misljenja o seriji 6 uredjaja generalno od boscha?
Ja sam gledao to kao neku srednju klasu danas bas online sa sve (rerne, ploce, frizider, zamrzivac, masina za susenje i masina za ves), jer ljudi kazu da se izbegavaju nize klase boscha.