Šta je novo?

Mašina za pranje i sušenje veša

Zdravo, interesuje me koji je model LG masline u pitanju? I ja sam u potrazi za 2u1 sa toplotnom pumpom i inverter motorom, ali ih nešto slabo nalazim.

Tek sad vidim... Ovo je moj model, stari, ali ima sad novijih, isti princip, nikakva preterana pamet: https://www.inelektronik.rs/lg-masina-za-pranje-i-susenje-fh4a8fdh8n

I dalje koristimo ovu mašinu. Imao sam jedan kvar pre godinu dana, neki ventilator za sušenje je crkao. Majstor došao i zamenio, nepunih sat vremena, mislim da je bilo oko 8k sveukupno.

Oko grejača, zaista osim u garanciji ovlašćeni servisi za izbagavanje... LG za pranje i sušenje, posle 7 godina crkao grejač negde pre godinu dana, isto 12.000 zamena ovlašćeni servis. Mašina dobro napravljena, zamena traje bukvalno 5 min maks kada mi reče cenu nisam verovao.

Ono što me iznenadilo (i servisera) je da je grejač bukvalno bio bez kamenca na njemu kada ga je zamnio. A calgonit ne koristim, pranje masine sa onim nekim sredstvom na koje naletim možda jednom godišnje i to je to...

Generalno i pored tvrde vode kamenac se malo talozi na grejacu jer se voda mesa u toku rada. Problem je u losem kvalitetu grejaca tj. lose je projektovan. Maksimalno su smanjeni,posebno kod masina sa direkt motorom. Zato se losije prenosi temperatura na vodu a grejac ulazi u maks opterecenje. Iako original grejac treba da bude top kvalitet,zamenski grejaci male privrede umeju da budu jednakog ili boljeg kvaliteta. Ali kad nema zamenskog onda vas oderu. Sva sreca sto umem pa ne placam debelo ovlascene servisere.

Koja je razlika izmedju masine od 25k i 125k? Jel ima neka realna prednost sem izgleda masine? Mislim ne verujem da opere 5x bolje i traje 5x duze.

Vrh