Šta je novo?

Mašina za pranje i sušenje veša

Moje iskustvo sa kombinovanim masinama za ves sa susenjem u Srb je katastrofalno.
Nije bitno koja masina. Mozes ti da kupis i najskuplju masinu koja postoji na trzistu Srbiji ali dzaba. Ja u sustini gledam da ne perem ves dok sam u Srb :)

To sve ne primetis dok nemas odvojenu masinu za pranje i odvojenu masinu za susenje vesa.
Cak i kad imas mnogooo vazna stvar je da ima ventilacioni izvod (masina za susenje vesa).
Najveca razlika je u tome sto u Srb grinje ostaju po vesu i izadje zguzvan zesce. Dok u US ne moras ni da peglas a nema grinja. Neverovatna razlika.

Jednostavno masina koja susi treba da ima ventilacioni izvod da grinje mogu da izlaze napolje.

Ovo izlazi napolje posle svakog pranja.

Koje je vase iskustvo sa time?
Šta sad ovo znači?

Grinje ne postoje u US a u Srbiji su neke hibridne od 200 grama? Kako to da se veš bolje opere u US nego u Srbiji? Kako to da se veš ne gužva u US a u Srbiji se gužva?

A taj klip što si okačio, to nisu grinje već sitna vlakna sa tkanine koja se odvajaju pri sušenju u mašini. Zato svaka mašina za sušenje, kombinovana ili ne, postepeno uništava garderobu ili joj skraćuje vek trajanja.

Imam kombinovanu mašinu već 7 godina, LG sa pumpom i invertorom. Nema isti kapacitet za pranje i sušenje ali nije nikakvo ograničenje jer može da suši 5 kg, a toliko i operem. Barem ne moram da ustajem u pola noći da premestam opran veš u sušilicu. Miran san nema cenu :)

Šta sad ovo znači?

Grinje ne postoje u US a u Srbiji su neke hibridne od 200 grama? Kako to da se veš bolje opere u US nego u Srbiji? Kako to da se veš ne gužva u US a u Srbiji se gužva?

A taj klip što si okačio, to nisu grinje već sitna vlakna sa tkanine koja se odvajaju pri sušenju u mašini. Zato svaka mašina za sušenje, kombinovana ili ne, postepeno uništava garderobu ili joj skraćuje vek trajanja.

Imam kombinovanu mašinu već 7 godina, LG sa pumpom i invertorom. Nema isti kapacitet za pranje i sušenje ali nije nikakvo ograničenje jer može da suši 5 kg, a toliko i operem. Barem ne moram da ustajem u pola noći da premestam opran veš u sušilicu. Miran san nema cenu :)
Ja imam iskustva sa pranjem na oba kontinenta. Iskreno ne moze da se poredi nebo i zemlja razlika. :) ok mozda si u pravy mozda se to ne zovu grinje vec neka vlakna to je moja greska (ako je tako). Svakako sam pokazao na sta se odnosi.
Kombinovana u Srb je uzas. Nikad vise.

Imam i ja ista iskustva, zato pitam konkretno ali i dalje ne dobih odgovor.

Imam običnu kombinovanu (inverter motor, ali ne i pumpa) LG. Generalno iako je 8kg/5kg, za sušenje je realno da se stavi u ovom slučaju max do pola mašine (dakle 3-4kg) da bi sušenje bilo prihvatljivo, a ne da veš izađe skuvan i vlažan. Za ovu sa pumpom ne znam.

E sad, kao što već napisah negde ranije, obzirom da imam mogućnost sušenja na terasi uglavnom bežim od uključivanja sušenja, ali je dosta zgodno ako ti treba nešto ujutro suvo, a uveče pališ mašinu. Inače je po meni ovo generalno rasipanje energije.

Dodatni plus, ako se radi o peškirima, izađu mekani kao da je ko zna koliko omekšivača (koji i ne koristim) .

Pa to mene lepša polovina pritisla za sušenje, samo zbog peskira…😂cula negde

Šta sad ovo znači?

Zdravo, interesuje me koji je model LG masline u pitanju? I ja sam u potrazi za 2u1 sa toplotnom pumpom i inverter motorom, ali ih nešto slabo nalazim.

Molila bih pametne i iskusne korisnike/poznavaoce veš mašina za savet: treba da kupim novu kapaciteta 8kg+, više od 1200 obrtaja, da ima skraćivanje programa i odlaganje početka, poželjno što dublju, sa pristojnom kol.H2O (ne volimo škripanje veša), ako je moguće do 55 000 din.
Šta savetujete od sledećeg: Electrolux, AEG, LG ili ...
Inverter motor: obavezan ili ne?
Kod nas se dosta pere veš tako da bi bilo poželjno da bude izdržljivija bez potrebe za pretetranim druženjem sa servisom/majstorima.
Dakle u potrazi sam za nekombinovanom veš mašinom.
P.S. Mole se ponosni vlasnici mašina koje su starije od Metusalemovog mlađeg brata da mi ne pripovedaju kako su imali...pa ih je služila od postanka sveta jer se takve više ne proizvode:sesir:

ja cu ti kazem moje iskustvo.
ja imam ovu neku https://rs.gorenje.com/proizvodi/pr...6D145-WPNEI94A1SWIFI-GOR/p/000000000000744060
vec nekih godinu ipo dana, dobro radi posao (nije bucna i to, hteli smo da kupimo onu kombinovanu sa susanjem, ali smo kupili odvojeno)

ja sam u sustini hteo da kupim neku skuplju kao bolju, ali tast (koji ima iskustva) me je ubedjivao, da je bolje kupiti jeftniiju iz dva razloga

1) ako se nesto pokvari lakse je naci delove
2) na kraju mu garancija i trajanje sa skupim dodje pa isto. naravno zavisi od skupoce, ali u proseku on misli da se ne isplati

ja kao svaki dobar domacin, za mir u kuci poslusao sam tasta

ja cu ti kazem moje iskustvo.
ja imam ovu neku https://rs.gorenje.com/proizvodi/pr...6D145-WPNEI94A1SWIFI-GOR/p/000000000000744060
vec nekih godinu ipo dana, dobro radi posao (nije bucna i to, hteli smo da kupimo onu kombinovanu sa susanjem, ali smo kupili odvojeno)

ja sam u sustini hteo da kupim neku skuplju kao bolju, ali tast (koji ima iskustva) me je ubedjivao, da je bolje kupiti jeftniiju iz dva razloga

1) ako se nesto pokvari lakse je naci delove
2) na kraju mu garancija i trajanje sa skupim dodje pa isto. naravno zavisi od skupoce, ali u proseku on misli da se ne isplati

ja kao svaki dobar domacin, za mir u kuci poslusao sam tasta
Hvala,
I ja se vrtim u krug, neki bi pre napisali doktorsku disertaciju nego što ja biram mašinu. Moguće da ću i ja poslušati tvog tasta.
Ova koju vi imate izgleda da ima sve karakteristike koje i ja tražim.
Pozdrav za suprugu i tasta :) i naravno dobrog domaćina.

Hvala,
I ja se vrtim u krug, neki bi pre napisali doktorsku disertaciju nego što ja biram mašinu. Moguće da ću i ja poslušati tvog tasta.
Ova koju vi imate izgleda da ima sve karakteristike koje i ja tražim.
Pozdrav za suprugu i tasta :) i naravno dobrog domaćina.
kupi masiu koja ima auqStop ili slicna sistem zastite od poplave. Bosch, Siemens ili MIele.

Šta sad ovo znači?

U Beogradu je voda izuzetno tvrda, pa se ves losije pere.

Vrh