Rok završetka: 15.10.2024.
Dobrano su ga premašili. Nadam se da će uspeti da završe do kraja godine .
Молим и други путHvala na svim fotografijama!

Plan B bi bio nada, ali mislim da ne moze jer to važi za objekte bez gradjevinske dozvole. Što je nelogično, ali je tako. Ali treba proveriti.Ako sam dobro razumeo zgrada ce dobiti sve prikljucke ali ce neki biti privremeni. Sto znaci da ce se moci koristiti stanovi. Da li plan B moze biti novi zakon o knjizenju objekata? Za najgori moguci scenario da se nikada ne dobije tehnicki prijem?
Jako bitna informacija. HvalaPlan B bi bio nada, ali mislim da ne moze jer to važi za objekte bez gradjevinske dozvole. Što je nelogično, ali je tako. Ali treba proveriti.
Vazi i za objekte sa gradjevinsko jer imas gomilu njih koji su odstupili od nje i nema nista od knjizenja. Ali nemojte biti tako crni, kod vas je kasnjenje u pitanju, bice to ok na kraju. Uselicete i resice se papirologija, samo ce potrajati.Plan B bi bio nada, ali mislim da ne moze jer to važi za objekte bez gradjevinske dozvole. Što je nelogično, ali je tako. Ali treba proveriti.
Mozda znate, u kojoj fazi se posebne jedinice i parkinzi upisuju u katastar pod vlasnistvom investitora? Posle izdavanja gradjevinske dozvole ili posle prijema radova?Plan B bi bio nada, ali mislim da ne moze jer to važi za objekte bez gradjevinske dozvole. Što je nelogično, ali je tako. Ali treba proveriti.
Tek posle dobijanja upotrebne dozvole se pojedinacni delovi upisuju u katastar na investitora.u kojoj fazi se posebne jedinice i parkinzi upisuju u katastar pod vlasnistvom investitora?
Pogledajte katastar, vec je upisano 500 parking mesta in stanovi za Lux 51... A nema upotrebne dozvole.Tek posle dobijanja upotrebne dozvole se pojedinacni delovi upisuju u katastar na investitora.
Pogledajte katastar, vec je upisano 500 parking mesta in stanovi za Lux 51... A nema upotrebne dozvole.
Znaci da ljudi mogu vec sad da prodaju ali iskljucivo za kesh? Ili i preko kredita?Evo da ispricam iz licnog primera.
Tehnicki prijem zgrade bio mart 2020. Upotrebna dozvola dobijena u aprilu 2024.
U periodu izmedju tehnickog prijema i dobijanja upotrebne dozvole, gradjevinska dozvola je bila blizu isticanja, pa je produzena za 2 godine. U istom periodu se nakupile razne zabelezbe jer su ljudi prodavali neke posebne delove, a posto objekat nije bio uknjizen, moralo je tako.
Tek u oktobru 2025 katastar donosi objedinjeno resenje da se skidaju sve zabelezbe, da se objekat sa svim posebnim delovim uknjizava na investitora. Sad cekamo da resenje postane pravosnazno, kako bi pristupili uknjizbi na stvarne vlasnike.
Dug i mukotrpan je to proces, cak i kada je sve radjeno kako terba. Kod nas, razlog za toliko cekanje upotrebne dozvole nije imao nikakve veze sa investitorom ili sa objektom. Problem je bio do grada.
Preko kredita samo od investitora.Znaci da ljudi mogu vec sad da prodaju ali iskljucivo za kesh? Ili i preko kredita?
U katastak su upisani i stanovi i garaže koji su kupci platili kreitima preko banakaMozda znate, u kojoj fazi se posebne jedinice i parkinzi upisuju u katastar pod vlasnistvom investitora? Posle izdavanja gradjevinske dozvole ili posle prijema radova?
Noste u pravi. Mi smo upisani u Katastar i za stan i garažuTek posle dobijanja upotrebne dozvole se pojedinacni delovi upisuju u katastar na investitora.
Tačno, sa rokom koji investitor mora ispoštovati. Ali i to je banci dovoljno da odobri kredit kupcuTo je predbeležba.
A kako smo onda mi od banaka dobilii kredite?Moze da se proda, nekoliko ljudi je to uradilo. Mada, cini mi se da su cene bile nesto nize zato sto nekretnina nije bila uknjizena.
Edit: Ne moze na kredit dok se ne uknjizi