Gresi covek, ja bio ubedjen da je CG sa kalorimetrima najbolji za grejanjeMoram ti reci da si se nazalost zaebao.
Gas je ubedljivo najbolji za grejanje i toplu vodu, tu nema diskusije.
Gresi covek, ja bio ubedjen da je CG sa kalorimetrima najbolji za grejanjeMoram ti reci da si se nazalost zaebao.
Ovo pricas za plin ?Jesu dok sistem funkcionise ali cim sistem zakaze onda covek moze posteno da se napati. Prvo oko popravke, drugo oko samog podesavanja sistema, a na kraju imate i redovno godisnje odrzavanje. Sve ima mane i prednosti, bitno je sta ko vise preferira.
Realno najbolje rešenje ergonomski i ekonomski je toplotna pumpa, a sa fancoil sistemom imaš rešeno i hlađenje.Moram ti reci da si se nazalost zaebao.
Tako je. Izdajem jedan stan gde je grejanje na gas. Za ceo blok postoji gasni kotao + svako ima u stanu gasni bojler. Sve super funkcionise dok se nesto ne desi, a onda sledi prica mog posta iznad. Ali da je lose nije, samo svaki sistem ima i svojih mana.Ovo pricas za plin ?
Imaju i stanovi gde svaki stan ima svoj kotao, kombinovani, grejanje i topla voda.Tako je. Izdajem jedan stan gde je grejanje na gas. Za ceo blok postoji gasni kotao + svako ima u stanu gasni bojler. Sve super funkcionise dok se nesto ne desi, a onda sledi prica mog posta iznad. Ali da je lose nije, samo svaki sistem ima i svojih mana.
Mogu TP da obezbede toplu vodu, doda im se rezervoar koji moze sluziti kao izvor za ceo stan.Imaju i stanovi gde svaki stan ima svoj kotao, kombinovani, grejanje i topla voda.
Uzmete neki kvalitetan, npr Vailant, i to je neunistivo. Ako i treba servis, majstora ima.
Eh da, setih se velike prednosti plina u odnosu na toplotne pumpe, to je topla voda, koju TP ne mogu da obezbede.
Takodje i za kuvanje.
Malo sam gledao na internetu, misljenja su podeljena, neki zameraju TP sto su mnogo veliki pocetni troskovi, i sto je sistem komplikovan za popravku ako se nesto desi, a neki opet dizu TP u nebesa.
Nisam znao da to postoji, verovatno zagreva kao klasicni bojler na struju.Mogu TP da obezbede toplu vodu, doda im se rezervoar koji moze sluziti kao izvor za ceo stan.
Kuvanje ne, to stoji.
Toplotne pumpe, pored grejanja i hlađenja prostorija, služe i za pripremu tople vode i to dosta ljudi koristi. Za kuvanje mi nije jasno, u svakom slučaju se tu koristi najčešće ključala voda i to u malim količinamaEh da, setih se velike prednosti plina u odnosu na toplotne pumpe, to je topla voda, koju TP ne mogu da obezbede.
Takodje i za kuvanje.
Malo sam gledao na internetu, misljenja su podeljena, neki zameraju TP sto su mnogo veliki pocetni troskovi, i sto je sistem komplikovan za popravku ako se nesto desi, a neki opet dizu TP u nebesa.
Oko 2800€ u pretprodaji.Nova zgrada u komsiluku
![]()
NEBESSA
Ekskluzivni stanovi na Novom Beogradu. Moderni Sky Villa apartmani. Park na krovu. Atletska staza na krovu. Idealno za život i investiciju. Savršena lokacija.www.nebesa.rs
Koliko znam ovo nije tacno. Pocece od 3.800 evra, za velike stanove. Ova cena mozda za prijatelje i familiju.Oko 2800€ u pretprodaji.
Sent from my NX769J using Tapatalk
Jeste f&f, dobio sam brošuru pa ssm ssmo letimično pogledao.Koliko znam ovo nije tacno. Pocece od 3.800 evra, za velike stanove. Ova cena mozda za prijatelje i familiju.
Tome se i ja nadamSam projekat se oslanja na istu infrastrukturu kao i Lux51. Valjda ce sve to resiti?