Šta je novo?

Lokalni izbori 2008

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
dobro, ajde ne mora sado-mazo, mogu oni sto vole da se oblace u kostime zeceva :lol:
misljenja sam da te parade, makar kod nas, nikada nece dovesti do onoga stanja u drustvu o kojem sam pricao. ne znam koji su drugi nacini, ali sigurno postoji nesto mnogo delotvornije sto ce uticati na beogradjane.

sad sam shmeknuo (pun intended) na rts-u, u upitniku gosti kandidati za gradonacelnika i ovo malo sto sam gledao prosto mi deluje da neko iz DSS-SRS govori voditeljki koja pitanja da postavi....ako je neko gledao sve vreme, mogao bi da preprica

shmeksi":3t6tigi3 je napisao(la):
sad sam shmeknuo (pun intended) na rts-u, u upitniku gosti kandidati za gradonacelnika i ovo malo sto sam gledao prosto mi deluje da neko iz DSS-SRS govori voditeljki koja pitanja da postavi....ako je neko gledao sve vreme, mogao bi da preprica
Pa šta misliš zašto je Tijanić (pa i šira struktura u RTSu) i pored ovolikog dokazanog brljanja ovih godina nedodirljiv? To je jedan od razloga zašto ne želim više Koštunjave na vlasti - da bih mogao i da koristim ono što plaćam. I inače, ja stvarno ne mogu više da navedem ni jedan od vodećih medija koji je stranački neutralan.

Nije samo o lokalnim izborima vec sve djuture :D
Гарантујем седом косом и ћелавом главом...
Бисери предизборне кампање – какве везе има бојлер са наталитетом, зашто се сељак више радује телету него детету, може ли премијер да буде и оператер у пошти...

Кампања за предстојеће изборе 11. маја је у пуном јеку, а функционери коалиција и странака које учествују на изборима, у заносу предизборног надметања, често грађанима обећавају оно што није у њиховој надлежности и за шта већ сада знају да неће моћи да испуне.

У жару предизборне трке поједини од њих трудили су се, не само да промовишу своје идеје, већ и да оне друге саплету у истој намери. Тако се кандидату Демократске странке за градоначелника Београда Драгану Ђиласу изјаловила намера да са групом новинара возом отпутује до Ресника. Ђилас је, наиме, планирао да у четвртак, 3. априла, у оквиру своје кампање, возом који редовно саобраћа у 9.25 обиђе и тај део Београда и покаже како се подземном железницом у Ресник стиже за 12 минута. Међутим, тог јутра из „Железница Србије”, коју иначе „држи” Нова Србија Велимира Илића, изненада је јављено да је тај воз укинут и да неће саобраћати до 10. априла. Како је несуђеним путницима објашњено, воз је остао без локомотиве која је пребачена да вуче негде по Србији.

Ова кампања остаће упамћена и по томе што су поједини објекти свечано пуштани у рад и по неколико пута. Тако је мост на Ибру у Краљеву отворен три пута, а топлана у Чачку „само” два пута.

Недалеко од старог моста у Краљеву, 11. априла свечано је отворен нови мост. Уз присуство локалних званичника мостом су прошетали премијер Војислав Коштуница и министар за капиталне инвестиције Велимир Илић. У обраћању које је претходило овој шетњи министар Илић је најавио да ће после избора бити још сличних инвестиција....
izvor, Politika
ceo tekst na, http://www.politika.co.yu/rubrike/Politika/Garantujem-sedom-kosom-i-celavom-glavom.sr.html

Politika se diskvalifikovala temom Trka za Beograd, gde je jasno stala na stranu Aleksandra Popovica... npr u jedno pitanje pocinje sa "Jedna od vasih sjajnih ideja...".... Joj, Ljiljo, di ce ti duha :D

Jao sad sam procitao te intervjue, pa ono je strasno. Nije ni cudo sto imaju procenat poverenja gradjana od samo 3.2% (Blic, 20 i nesto procenata). Ako su vec hteli da napadaju DS i LDP mogli su to mnog suptilnije da urade, ali su zato pitanja Popovicu genijalna....evo imam i ja jedno pitanje za njega, a sve u stilu genijalnih pitanja politike....."Da li je tacno da ako postanete gradonacelnik vise nikada nece biti korupcije u gradu, da ce mostovi sami da nicu od sebe (za dzabe takoreci), i da ce svima da nam bude prelepo?"....zeljno iscekujem odgovor.......samo mu je stetu nanela takvim pitanjima

Vucic updejtovao sajt. Sada ima i program, pa ako nekoga zanima da procita evo linka

http://www.vucic-bg.org/download/10-koraka-za-beograd.pdf

Nasao sam sada i program Biljane Srbljanovic, pa evo linka i za taj program

http://www.ldp.org.yu/admin/download/files/_id_82/bszabg.pdf

mozda uspem da nadjem za jos neke kandidate, ali su im internet prezentacije krajnje lose odradjene, sa izuzetkom Vucica koji (ovo mi je tako tesko da kazem) ima marketinski/PR gledano, najbolju kampanju od svih kandidata, jedino mogu da zamerim upotrebu ALL CAPS slova na svim reklamama, ali to je cisto zamerka za dizajn. Stvarno ne razumem ostale kandidate, DS koji ne nastupa mnogo jace prema Vucicu i koji nema svoju prezentaciju (ili je vesto prikrivaju), onda LDP koji nikako da krene sa objasnjavanjem nekih svojih konkretnijih poteza u gradu, Popovic jos tu i tamo govori konkretne stvari iako se bas ne slazem sa njegovim resenjima. Jos jednom, koliko god radikali da placaju marketinske strucnjake to je malo za onaj posao koji im ovi odradjuju.

Vucic stvarno ima najbolju kampanju... vide ti onu Djilasovu sa samo nekim brojkama sto jure i Bajagom :mad: :rolleyes: :rolleyes:

Skrolujte malo gore, pričali smo ko im radi kampanju, inače, biografije još nema..

America, your head's too big
Because America
Your belly's too big
And I love you
I just wish you'd stay where you is

Oh.. in America
The land of the free, they said
And of opportunity
In a just and a truthful way
But where the president
Is never black, female or gay
And until that day
You've got nothing to say to me
To help me believe

(...)

- Morrissey

ma lako je reci "amerikanci im rade kampanju", ali bih voleo neku precizniju informaciju, koja agencija i odakle ta informacija

8b68c61e7c.jpg

Da pohvalim DS Voždovac na kampanji 1.Maja na vašaru.

Upisao sam 'siguran glas' na neuobičajnom mestu - Avali.

Kod nas se proslavlja na vašaru, a u
Švajcarskoj:
2106979160481a016c16a20084926717.jpg

Nemačkoj:
5426850514819e4e1161c6742067359_extreme.jpg

Španiji:
3689939544819dcd7b6864169309092.jpg

(Izvor: B92)

Čovek bi rekao da kod nas teče med imleko..

Thanks, lep dizajn i sve, ali je tema lokalni izbori, ajde iskopaj nesto od DS-a za Beograd

Sad sam procitao ova tri "programa" sto sam okacio i blago je reci da sam razocaran i to ponajvise programom LDP-a, koji u svom programu za BG nije naveo nijednu konkretnu stvar, vec su to sve neke uopstene fraze. Verujem da oni sigurno imaju ideju o konkretnim koracima u gradu, ali mi nije jasno zasto to nisu stavili u program vec tu u stvari stoji obracanje Biljane Srbljanovic stanovnicima Beograda, a to po meni ne cini program. Vucicev program ima malko vise konkretnih stvari, ali je to po mom misljenju samo nabacano eto tako reda radi, a da oni uopste nisu ozbiljnije razmisljali o tome, da ne pricam o tome sto obecavaju neke stvari za koje se vec zna da su ugoverene (tipa, "Zavrsicemo most preko Ade za dve godine", a ugovor vec potpisan i zna se da ce radovi trajati 40 meseci), DSS tacnije Popovic se najbolje pokazao od ove trojke jer je izneo dosta konkretnih stvari, ali opet se ne spominje nacin finansiranja tih koraka, kao i neki tempo realizacije, a njaveca moja zamerka mu je sto se zalaze za laki metro, iako tako u programu ne pise, ali je na televiziji nekoliko puta ponovio da je on za laki metro, a u programu stoji "izgradnja metroa (nezavisni sinski sistem)".

Iskreno, bolje ideje i vecu razradu istih imamo mi ovde na forumu u onoj temi "Sta bi uradili da ste vlast u Beogradu"

Људи, без љутње, али нешто сам пожутео :| у лицу

:p

Анти-стрнаке :cool:

Evo jedne greške na flajeru -- Uložićemo još više napora da rešimo problem nehigijenskih naselja, zato što Beograd nema građane "drugog reda".

Na žalost, u Beogradu ima građana drugog reda, da su napisali "ne sme da ima", umesto nema, bilo bi ok, jer bi svako mogao da razume onako kako misli da je ispravnije, ovako.. :/

Danas su me posetili ljudi iz DS-a... Fina ekipa, jedna zena iz susedne ulice koja ima cak dve simpa cerke i ortakinja koja je isla sa mnom i u osnovnu i u srednju (samo drugi smer), a sada je pri kraju Tehnoloskog..... Elem, interesantna im je hijerarhija flajera, jer su mi dali mesni, opstinski i gradski. Mesni (gde je moja ortakinja kandidat za odbornika) je najkonkretniji jer prica o problemima Boleca, Opstinski malo uopsteniji, a gradski najuopsteniji.... Doduse, svako ko je pratio razvoj grada prethodnih sedam godina zna koji su programski ciljevi DS-a.

Glasanjem za DS na nivou grada glasa se i za ostanak aktuelnog gradskog arhitekte,so watch out... :p

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh