Šta je novo?

Ložionica

Jel može tu da se uđe, a da nije preko eskalatora?
У приземљу је главни улаз за пословну зграду, док ескалатор води на терасу 2. спрата где се налази ресторан, колико се сећам отворен за све.

Ja i dalje ne razumem čemu služi ovaj objekat. I posle 5 godina provedenih na fakultetu gde se naslušah raznih idiotarija od koncepata.Ovo mi je debilana final boss. Mi nismo javna institucija jesu, javna institucija ali se ne finansiraju iz budžeta, stejkholderi??? Na kraju je objekat namenjen bogatim firmama i imaće nešto malo izložbenog prostora? Ništa meni nije jasno tu. Da li postoji neko ko može u 10 rečenica da napiše koja egzaktno je namena ovog objekta? Došli smo do toga da jedan od vrlo retkih objakaa javne namene u naselju će zapravo u većem delu služiti da bogati ,,stejkholderi,, zakupljuju prostor a sve se gradilo od naših para? Zašto se nisu ugledali recimo Stavros Niarchos Foundation Cultural Center u Atini koji je arhitekturalno milenijumima ispred ali ajde na stranu to i ovo naše izgleda korektno. Objekat je JAVNE namene i svi delovi su dostupni javnosti BESPLATNO osim za neke izložbe i opere itd. Ljudi ga koriste kao coworking sapce, mesto za studente da uče itd. Park okolo je jedan od bolji mediteranski vrtova u Evropi. Ovo naše je bukvalno otet javni prostor za dalje otimanje para? Ili ja samo ne kapiram?

Screenshot_20250912-153711_Gallery.jpg

Preterujete. Istina je da će u Ložionici biti kafić, ali tek jedan pored multifunkcionalne "black box" sale (za koncerte, izložbe, predstave, modne revije...). Biće i jedan restoran na samom kraju Ložionice, ka vodotornju.

Znam da ljudima "kreativne industrije" deluju apstraktno i odmah misle da je neko muljanje, naročito kada je u sve uključena SNS režim, ali reč je o širokom spektru različitih "zanata" koji se zaista razvijaju lepom brzinom.

У земљи која приватизује руднике, шуме, изворишта вода, телекомуникационе репетиторе, ЕПС се припрема за отуђење делова… држава улаже порески новац у салу за модне ревије, ресторан и конференцијску салу?

Još jedan spomenik korupcije i kriminala. Biće prilike da istaknemo ima i slike svih zaslužnih.

Ботови на све стране.

Та ложионица је имала поенту, ово данас је обична перионица пара. Да се раније одржавало како је требало, не би му ништа фалило.

Gledao sam emisiju o rekonstrukciji ložionice u kojoj je rečeno da je kamen korišćen za pregrade zapravo železnički tucanik, isti onaj koji se upotrebljava za nasipanje pruga. Zanimljiv detalj. Nisam ispratio celu temu, pa ne znam da li je ta informacija već ranije pominjana.

Stone.jpg

Мислим да је неколицина људи много острашћена и без трунке објективности. Овде се не прича о томе ко је за СНС, као и да ли у укупном периоду владавине СНС-а доминирају позитивне или негативне ствари. Колико је глупо да се свака одлука актуелне власти диже у небеса, толико ми је бесмислено да сваки пројекат одмах мора да се оцрни или умањи. Колико је глупо да се свако ко је против Вучића проглашава за издајника или плаћеника, толико је глупо и да свако коме се нешто допада или ко не мисли да је све лоше проглашава за бота, ћација и остало. Испадне да на све стране имамо злонамерне, острашћен будале који у ствари релативно добро разумеју једни друге јер си у суштини слични. Што се Ложионице тиче, мени је пројекат одличан и изван сваке сумње доприноси понуди нашег града, садржају, естетици и слично... Многи су говорили како БНВ фале јавни објекти, па ево - Ложионица, Музеј Николе Тесле, пијаца, Историјски музеј, Археолошки музеј ће свакако бити установе од јавног значаја и обогатиће понуду Београда и Србије.

Мислим да је неколицина људи много острашћена и без трунке објективности. Овде се не прича о томе ко је за СНС, као и да ли у укупном периоду владавине СНС-а доминирају позитивне или негативне ствари. Колико је глупо да се свака одлука актуелне власти диже у небеса, толико ми је бесмислено да сваки пројекат одмах мора да се оцрни или умањи. Колико је глупо да се свако ко је против Вучића проглашава за издајника или плаћеника, толико је глупо и да свако коме се нешто допада или ко не мисли да је све лоше проглашава за бота, ћација и остало. Испадне да на све стране имамо злонамерне, острашћен будале који у ствари релативно добро разумеју једни друге јер си у суштини слични. Што се Ложионице тиче, мени је пројекат одличан и изван сваке сумње доприноси понуди нашег града, садржају, естетици и слично... Многи су говорили како БНВ фале јавни објекти, па ево - Ложионица, Музеј Николе Тесле, пијаца, Историјски музеј, Археолошки музеј ће свакако бити установе од јавног значаја и обогатиће понуду Београда и Србије.
Да ли ти се свиђа концерт у Ложионици? Да ли је то догађај вредан пара уложених у овај објекат?

jeste vredan jer je barem nesto u ovom projektu izgradjeno sa nekom arhitektonskom ambicijom pa poboljsava sumorni pogled na Vistu sa gazele.

Što se mene tiče, bilo kakav pozitivan aspekt Ložionice danas je potpuno irelevantan zbog činjenice da smo do ovoga danas došli tako što su pod okriljem noći nepoznata lica isekla i iz nje iznela muzejske eksponate kao da su staro gvožđe, dok policija nije reagovala i nije radila ništa. Ne podržavam "dobre" projekte ako su izgrađeni na krađi, korupciji, prevari, uništavanju kulturnog i istorijskog nasleđa. Isti slučaj kao i rušenje u Hercegovačkoj, samo što tamo možemo da dodamo i ubistvo iz nehata na spisak

Да ли ти се свиђа концерт у Ложионици? Да ли је то догађај вредан пара уложених у овај објекат?
Meni se sviđa koncept.
Startapi koji budu finansirani od strane npr Fonda za inovacionu delatnost ili Fonda za nauku i koji budu razvijali svoje projekte sutra ce bustovati budzet RS kroz poreze.
To sto je tvoja vizija Srbije svinjarska Srbija a ne tehnoloska to je isto ok.

Ja bi npr odredio da svi "pitchevi" koje startapi imaju budu organizovali u konferensima Ložionice.
Svaki ideja koja prodje na pitchu posle da bude prezentovana u vodotornju da narod može da vidi sta se finansira...
Da je npr Anora imala tu mogucnost bio bi spektakl sa njihovom rukavicom.

Meni se sviđa koncept.
Startapi koji budu finansirani od strane npr Fonda za inovacionu delatnost ili Fonda za nauku i koji budu razvijali svoje projekte sutra ce bustovati budzet RS kroz poreze.
Свиђа ти се концепт, а концерт? Да ли је то намена и циљ?
Да ли је стартап заживео?
Да ли су сви садржаји који су Ложионици могли да буду на неком другом месту?
Да ли је морало да кошта толико колико је коштало?

Свиђа ти се концепт, а концерт? Да ли је то намена и циљ?
Да ли је стартап заживео?
Да ли су сви садржаји који су Ложионици могли да буду на неком другом месту?
Да ли је морало да кошта толико колико је коштало?
Мислим да уопште није толико неопходно улазити у појединости где би свакако могли да нађемо много мана и неправилности. Ја увек себи поставим питање, да ли је боље да нечега има, или да га уопште нема. У случају Ложионице, моје мишљење је свакако да је боље да је тај простор уређен, да ће Београд добити још неки у најмању руку солидан садржај и тако даље. Сада за сваки пројекат можемо да поставимо питање да ли је могло боље, јефтиније, да ли је могло то уместо нечег другог... И наравно да је могло. Али као што рекох, у случају Ложионице по мени ипак доминира позитивно.

Meni se sviđa koncept.
Sutra malo će se to desiti sa startapima jer vladari nisu napravili adekvatnu poslovnu klimu, niti omogućili ds kod nas dodju servisi preko kojih bi ti startapi mogli da plasiraju svoje proizvode u svet ili se sa njima integrišu. Gomilu servisa blokira usrana NBS (kamen oko vrata domaćeg ITja)i anahroni propisi. Pranje para i kriminal, o tome se ovde radi a ovo je još jedsn spomenik tome. Opkladio bih se da će startapi koji budu dobijali najviše para od tog fonda biti politički podobni.

Мислим да је неколицина људи много острашћена и без трунке објективности. Овде се не прича о томе ко је за СНС, као и да ли у укупном периоду владавине СНС-а доминирају позитивне или негативне ствари. Колико је глупо да се свака одлука актуелне власти диже у небеса, толико ми је бесмислено да сваки пројекат одмах мора да се оцрни или умањи. Колико је глупо да се свако ко је против Вучића проглашава за издајника или плаћеника, толико је глупо и да свако коме се нешто допада или ко не мисли да је све лоше проглашава за бота, ћација и остало. Испадне да на све стране имамо злонамерне, острашћен будале који у ствари релативно добро разумеју једни друге јер си у суштини слични. Што се Ложионице тиче, мени је пројекат одличан и изван сваке сумње доприноси понуди нашег града, садржају, естетици и слично... Многи су говорили како БНВ фале јавни објекти, па ево - Ложионица, Музеј Николе Тесле, пијаца, Историјски музеј, Археолошки музеј ће свакако бити установе од јавног значаја и обогатиће понуду Београда и Србије.​
Podjednako glupo je praviti se da kada neko pohvali nešto da se to nije desilo i istu tu osobu ukalupljivati da mrzi aktuelnu vlast, a ne da je za ili protiv nečega što je uradila aktuelna vlast. Isto važi i za ukalupljivanje da si mrzitelj razvoja grada kada napišeš da bi ti projekat koji se trenutno radi uradio nešto drukčije.​

Vrh