Šta je novo?

Ložionica

Jel može tu da se uđe, a da nije preko eskalatora?
У приземљу је главни улаз за пословну зграду, док ескалатор води на терасу 2. спрата где се налази ресторан, колико се сећам отворен за све.

Ja i dalje ne razumem čemu služi ovaj objekat. I posle 5 godina provedenih na fakultetu gde se naslušah raznih idiotarija od koncepata.Ovo mi je debilana final boss. Mi nismo javna institucija jesu, javna institucija ali se ne finansiraju iz budžeta, stejkholderi??? Na kraju je objekat namenjen bogatim firmama i imaće nešto malo izložbenog prostora? Ništa meni nije jasno tu. Da li postoji neko ko može u 10 rečenica da napiše koja egzaktno je namena ovog objekta? Došli smo do toga da jedan od vrlo retkih objakaa javne namene u naselju će zapravo u većem delu služiti da bogati ,,stejkholderi,, zakupljuju prostor a sve se gradilo od naših para? Zašto se nisu ugledali recimo Stavros Niarchos Foundation Cultural Center u Atini koji je arhitekturalno milenijumima ispred ali ajde na stranu to i ovo naše izgleda korektno. Objekat je JAVNE namene i svi delovi su dostupni javnosti BESPLATNO osim za neke izložbe i opere itd. Ljudi ga koriste kao coworking sapce, mesto za studente da uče itd. Park okolo je jedan od bolji mediteranski vrtova u Evropi. Ovo naše je bukvalno otet javni prostor za dalje otimanje para? Ili ja samo ne kapiram?

Screenshot_20250912-153711_Gallery.jpg

Preterujete. Istina je da će u Ložionici biti kafić, ali tek jedan pored multifunkcionalne "black box" sale (za koncerte, izložbe, predstave, modne revije...). Biće i jedan restoran na samom kraju Ložionice, ka vodotornju.

Znam da ljudima "kreativne industrije" deluju apstraktno i odmah misle da je neko muljanje, naročito kada je u sve uključena SNS režim, ali reč je o širokom spektru različitih "zanata" koji se zaista razvijaju lepom brzinom.

У земљи која приватизује руднике, шуме, изворишта вода, телекомуникационе репетиторе, ЕПС се припрема за отуђење делова… држава улаже порески новац у салу за модне ревије, ресторан и конференцијску салу?

Još jedan spomenik korupcije i kriminala. Biće prilike da istaknemo ima i slike svih zaslužnih.

Dok se u svetu hvale novim kilometrima železničke i metro pruge, neki se hvale trajnim uklanjanjem šina železnice.​

Vrh