Šta je novo?

Linijski park od Beton hale do Pančevačkog mosta

Може се учинити, али треба јасан план и строга примена истог уз активно учешће свих фактора. Проблем је што је код нас већина деловања инертно и пасивно.​
Kod nas je, već sam govorio o tome, problem što se digne i kuka i motika, sve vladine i nevladine organizacije i raznorazni borci za prava ljudi, koji inače samo na papiru brinu o ljudima, krenu da protestvuju i blokiraju iselenje Roma sa neke lokacije koju su isti u većini slučajeva uzurpirali, čak i kada bi na novoj, planskoj lokaciji imali daleko bolje uslove za život.​

Није ми јасно проширење проширеног дела Дунавске, руше оне нове фенси тротоаре? Како ће се набити уз зидине на самом почетку?

Srušili su nelegalne barake-anekse fudbalskog kluba koji su bili tačno na jednoj traci nove Dunavske ulice, pa nije mogla da se završi onda kad je proširivana na 4 trake. Čitav fudbalski klub je u rovu trvđave, pa je ionako u sumnjivom pravnom statusu. To ih nije sprečilo da počnu da grade sa obe strane predratnog objekta. Sreća pa je gradnja onog drugog velikog objekta u rovu (koji JOŠ nije srušen) zaustavljena decenijama ranije.

IMG_3500.JPG

Srušene su ove dve barake na kolovoznoj traci:

Aneks fudbalskog kluba u Dunavskoj.png

To je ova žuta desno. I ona do nje, i zid pre njih.

IMG_3499.JPG

Колика је штета што нису Дунавску трасирали дијагонално од раскрснице са војводе Бојовића до раскрснице са Тадеуша Кошћушка.

Još par slika srušenog objekta. Nalazio se u nastavku ovog dela bedema - bastiona.

IMG_4997.JPG

Pogled niz prethodni bedem u smeru ka Dunavu

IMG_4996.JPG

I iz Dunavske ulice na zid iza koga je takođe nelegalni parking kafane fudbalskog kluba i još zgrada, a ona žuta pomoćna baraka-ostava je malo dalje.

IMG_4994.JPG

Какво је оно сметлиште на обали узводно од Водене капије?
Радови код бастиона Светог Јакова делују темељно, штета што није тако урађено на делу зидина узводно од Водене капије.
Није ми јасно проширење проширеног дела Дунавске, руше оне нове фенси тротоаре? Како ће се набити уз зидине на самом почетку?

Pazi kad sam imao isto pitanje, pogotovo za onaj otpad na oblazi ispred Vodene kapije.

Pazi kad sam imao isto pitanje, pogotovo za onaj otpad na oblazi ispred Vodene kapije.
Za taj otpad je zasluzan jedan beskucnik (nije rom), napravio je ispod bedema baraku i tu zivi kada je vodostaj nizi. Bukvalno je usro sve u radijusu od nekih 25 metara, od paljenja na plocniku, polivanja nekog ulja, smeca itd...

Ne znam da li ovo moze da se prijavi i koja bi uopste sluzba bila nadlezna da ga ukloni odatle?

Vrh