Bulbulderac17
Advanced
opet, kakav pronalazak...kakvo otkriće?....ovo na prvoj strani googla ima.Da li je neki portal preneo vest o ovim pronalascima? Stampa?
opet, kakav pronalazak...kakvo otkriće?....ovo na prvoj strani googla ima.Da li je neki portal preneo vest o ovim pronalascima? Stampa?
Bolest
.....
Mene sada samo interesuje kuda ce da odlazi sva ta voda koja ce sigurno da se nakupi tu ispred kapije nakon padavina?
I ne samo tu, otkopavanje bedema podrazumeva ozbiljan sistem drenaze i odbrane od poplava.
Археолошки истражити простор Водене капије I и на основу резултата истраживања и историјске документације архитектонски анализирати могућност њене делимичне или потпуне обнове.
Истраживање простора дунавског пристаништа према историјским плановима.
Реконструкција делова утврђења порушених приликом изградње железнице;
Treba javiti da je Đilas zatrpao čitav Kalemegdan.Pa ispada da su "zuti" zatrpali kapiju a linijski park uopste nije podrazumevao iskopavanje, cak naprotiv, nego su to usput odlucili, jer, gle cuda, neceg je bilo ispod te zemlje.
Trebao bi neko javiti Vesicu da nije samo Vodena Kapija ta koja je zatrpana.
Mene sada samo interesuje kuda ce da odlazi sva ta voda koja ce sigurno da se nakupi tu ispred kapije nakon padavina?
I ne samo tu, otkopavanje bedema podrazumeva ozbiljan sistem drenaze i odbrane od poplava.
Opet moram da ponovim da je sve ovo trebalo uraditi čim je pruga prestala da se upotrebljava.
Opet moram da ponovim da je sve ovo trebalo uraditi čim je pruga prestala da se upotrebljava.
У просторном плану за тзв. "Линијски парк" пише..
"Археолошки истражити простор Водене капије I и на основу резултата истраживања и историјске документације архитектонски анализирати могућност њене делимичне или потпуне обнове."
Тако да наравно да се знало за капију и предвиђени су археолошки радови на њој, односно истраживање и конзервација, без обнове, што је по мени у овом тренутку ОК. Дракче, то не мора значити затрпавање, конзервирани објекти постоје на целој тврђави. И затрпани и незатрпани.
Такође пише и ово:
"Истраживање простора дунавског пристаништа према историјским плановима."
То је оно што се зна и ту нема никаквих изненађења..
Ово јуче је био само.. Политички циркус, као и сви десетинама година уназад.
Оно што је из плана нејасно је ово,
"Реконструкција делова утврђења порушених приликом изградње железнице;"
Претпостављам да се то односи на задњи део бедема, ка булевару, док су темељи предњег ка реци који је уништен 1942. због проширења пруге, изгледа остављени за неку другу прилику што је по мени ипак штета, дакле оно што је очигледно могуће обновити је ово..
Е сад, да ли ће то и бити, видећемо.
Zuma,
све то је познато, једноставно, пракса је да се истражи и конзервира, евентуално презентира постојеће стање.
Што се тиче Водене капије 2, претпостављам да је чека "судбина" унутрашње Сава капије (порушене од савезника 1944.), односно истраживање и конзервација затеченог стања што је и урађено 2007. године.