Šta je novo?

Linijski park od Beton hale do Pančevačkog mosta

Bas me iznandilo da su bagerima vec stigli do pasarele...mislio sam da se taj deo radi u nekoj drugoj turi i u nekoj drugoj godini...

Nadam se da ce samo napraviti neki putic kojim moze da se prodje do reke, a da ne mora da prolazi kroz to blato ili da se penje na pasarelu...

I radi se neke druge godine, ovo je samo uklanjanje šina koje vrši Infrastruktura železnica, video sam tender kad sam tražio dokumentaciju za trenutne radove na Vuku. Po tenderu, samo se uklanja pruga, do pasarele, a posle šta će biti tu gde je uklone, to nije u njihovoj nadležnosti.

Ako se ne varam, do sada je jedini deo obala reka u Beogradu (i Save i Dunava) koji je imao ogradu ove visine je bio deo od Brankovog mosta do kraja Beton hale... što je donekle i bilo logično obzirom da je to zona pristaništa. I to je ozbiljna ograda.
Svugde su bile - klupe za sedenje, zidići... ili - ništa.
Ovde je trebalo prodati ogradu, prodati kamene ploče, materijal, naplatiti radove... i to je cela priča iza "linijskog parka".
Još jedna od mnogih krađa budžeta.

Evo slika.

Originalna predratna ograda kod pristaništa.

IMG_4946.JPG

Ograda kod Beton hale i dalje nizvodno, kod spoljnog priobalnog bedema. Ograda je tamo postojala samo mestimično, samo tamo gde nema nadzemnih ostataka starog bedema, inače je sam bedem služio i kao ograda i kao "eksponat" u prezentaciji tvrđave. Ograda je dakle bila takve konstrukcije da je minimalno ometala pogled iskosa, tamo gde je uopšte bila postavljena, a i to je bilo samo tamo gde je to zaista bilo neophodno zbog bezbednosti.

IMG_9596.JPG

IMG_9595.JPG

IMG_9598.JPG

Зума да ли си на влогу са претходне стране пприметио оне неке дубље попречне ископине?

Дрворед уз пругу у Вилиним водама је баш леп. Као и пузавице на зиду код подвожњака испод пруге.

Хахаха, нема разлога за бригу. Није ми јасно зашто нису урадили овај проширени део Дунавске лепо до раскрснице са Тадеуша Хошћушка и подвожњака. Уствари јасно је, зато што је то урадио инвеститор К дистракта докле му је одговарало. Да ли је у плану рушење ограде између паркинга базена и линијског парка? Надам се да јесте.

Aко добро видим почела су археолошка истраживања.

Vrh