I kao onaj na uglu Vojvođanske i Dr. Ivana RibaraИсти је као Лидл на Ади. У сваком случају боље него што је било пре годину дана. Срећна куповина свимa у локалу.![]()
Nisam upućen, ali je pitanje da li može legalno da preproda kad je u pitanju interni brend?Pa ili da panicno hoarduje ili da preproda jajara.
Pa pazi... ja sam u Kineskim robnim kućama (znači jedan lanac što ima više objekata po gradu) viđao u prodaji staklene posude i staklene čaše koje su se u Maksijima prodavale za bagatelu na akcijama. Tako da ako se njima isplatilo tada da na akcijama kupuju velike količine, vucaraju tolika stakla (em teško em lomljivo) u svoje radnje, što se ne bi isplatilo i nekom lokalnom malom supermakretu na kraju Višnjičke ulice (tamo negde daleko) da dođe do ''obližnjeg'' Lidla kod BIG-a, nakupuje kolica, stavi u kola i vozi tamo nazad u mesnu zajednicu i preproda za 10-15% veću cenu lokalcima u toku opšte nestašice nečega što je daleko potrebnije i traženije nego staklena posuda...Ne znam koliko se isplati malim marketima da kupuju direktno od Lidla u maloprodaji?
Zavisi od trgovinskog lanca i od lokacije. Ja sam bio naišao na opustošene rafove u Maksiju kod mene. Ostalo je samo par ''kratkotrajnih'' mleka u flašama i gomila bez laktoze.Ja stvarno nisam primetio nestasice
meni je ovo baš lepo
A što ''privremeni objekat'', tj. što ''poslužiće koju godinu''? Jel sam propustio nešto za ovaj Lidl?Poslužiće koju godinu![]()
To je valjda poenta cash&carry radnji? Meteo prvenstveno tome služi, zašto ne bi i Tempo.Znam čoveka koji je svojevremeno išao do Tempa i kupovao Coca - Cola i sl. stvari na pakete, a onda prodavao u svom "kiosku" skuplje.
Ali nije pohvalno sto nisu bar malo prosirili trotoar i zasadili drvored. Bilo bi mnogo lepse a ne bi ih kostalo vise od ovoga. Malo je glupo da ti radnja izlazi na ulicu sa cijeg trotoara ne mozes da pristupis ulazu.Pohvalno od Lidla što je presvučen ceo trotoar ka Despota Stefana, a takođe su sredili i travnjak uz Cvijićevu.